Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 08:02

Στου Παπάγου το μεγαλύτερο ύψος βροχής στην Αττική!


vroxib

Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου και μέχρι το απόγευμα, στην Αττική, το υψηλότερο ύψος βροχής καταγράφηκε στον Παπάγου με 71 χιλιοστά. Σύμφωνα με τις μετρήσεις που προέκυψαν από τα στοιχεία του δορυφόρου «Sentinel-3» του συστήματος «Copernicus» της Ε.Ε. Ενώ αργότερα συγκεκριμένα στις 22:30 το βράδυ η... πρωτιά παρέμεινε στου Παπάγου αφού το ύψος της βροχής μετρήθηκε στα 100,2 χιλιοστά με αμέσως επόμενο τον Διόνυσο που έφτασε τα 75 χιλιοστά, σύμφωνα με το meteo.gr.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής, που ξεπέρασαν κατά πολύ της Αττικής, έπεσαν Θεολόγο Φθιώτιδας στα 130mm και στις Σπέτσες οι ποσότητες του νερού ανέβηκαν στα 129 mm από τα 117mm που είχαν καταγραφεί νωρίτερα το απόγευμα.

Όσον αφορά τους ανέμους, οι ισχυρότεροι παρατηρήθηκαν στην Καλαμάτα με 103 χιλιόμετρα/ώρα και στο λιμάνι της Πάτρας με 93 χιλιόμετρα/ώρα.

Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί έως το βράδυ του Σαββάτου 110 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δένδρων και αφαιρέσεις αντικειμένων στο Λεκανοπέδιο.

Σύμφωνα πάντως, με τις προβλέψεις του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ισχυρές καταιγίδες αναμένονται τις επόμενες ημέρες σε μεγάλο μέρος της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας.

ΠΗΓΗ: www.lifo.gr, sputniknews.gr


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.