Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 20:48

Με πρωινή-απογευματινή βάρδια το 1ο Λύκειο Χολαργού για τα έργα


karameroslykeio

H λύση της πρωινής-απογευματινής βάρδιας για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσουν τα έργα στο 1ο Λύκειο Χολαργού φαίνεται να έχει ήδη πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ Δημάρχου Ηλ. Αποστολόπουλου και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου για τη σχολική χρονιά 2020-2021, σύμφωνα με πληροφορίες του myxolargos/mypapagos.gr. Η λύση της ενοικίασης χώρου φαίνεται να είναι πιο ασθενής, αφού και θα πρέπει να βρεθούν τα χρήματα αλλά και κατάλληλο κτίριο.

Ανέτοιμος εμφανίσθηκε ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά την οποία αποφασίσθηκε η υπογραφή της σύμβασης για το έργο στο 1ο Λύκειο, μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Παπάγου-Χολαργού μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Γ. Καραμέρου. Παρότι έχουν περάσει 3 χρόνια από το 2015 που για πρώτη φορά εγγράφηκε στον προϋπολογισμό το μεγάλο έργο της αναβάθμισης του 1ου ΓΕΛ Χολαργού, δεν μπόρεσε να απαντήσει συγκεκριμένα στο κρίσιμο ερώτημα της μεταστέγασης των μαθητών που τέθηκε στη συνεδρίαση.

Ο κ. Καραμέρος τόνισε ότι η Περιφέρεια εγκρίνει το έργο και τη χρηματοδότηση του με 1,9 εκατ. ευρώ αλλά από εκεί και μετά υπεύθυνος είναι αποκλειστικά ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού να το "τρέξει" και να το ολοκληρώσει.

Την ένσταση της κατέθεσε στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Μπαλού, η οποία ανέφερε ότι ακούγονται πολύ ωραία τα μεγάλα έργα αλλά θα έπρεπε να υπάρχουν και οι δεσμεύσεις και ο σχεδιασμός από τη μεριά του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, ώστε να είναι σίγουρο ότι το έργο θα προχωρήσει και θα υλοποιηθεί. Όπως, ανέφερε χαρακτηριστικά για παράδειγμα, θα έπρεπε να απαντά ο Δήμος τι θα γίνει με το θέμα της μεταστέγασης των μαθητών.

Στη συνεδρίαση παρών ήταν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων και  η Διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κα Βασσάλου η οποία κλήθηκε να απαντήσει και δήλωσε ότι οι συζητήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει για τη μεταστέγαση των μαθητών. Ότι πραγματικά αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα αλλά ότι υπάρχει ένα περιθώριο σχεδόν 10 μηνών με τους ρυθμούς του δημοσίου, ώστε να απαντηθεί το ερώτημα.


Αντίστοιχα, και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Μανουσογιαννάκης ανέφερε ότι από το μέγεθος του κονδυλίου αντιλαμβάνεται κανείς ότι το σχολείο δεν μπορεί να είναι ασφαλές για τους εκατοντάδες μαθητές που φιλοξενεί. Και τόνισε, ότι λέμε τώρα πως δε θα είναι ασφαλές για τους μαθητές και για τους επόμενους σχεδόν 10 μήνες που θα χρειαστούν μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της δημοπράτησης.

Η κα Βασσάλου ξαναπήρε το λόγο και ανέφερε ότι το κτίριο είναι απολύτως ασφαλές αλλά επειδή είναι ένα από το παλαιότερα σχολικά κτίρια σχεδόν 40 ετών, ο στόχος είναι να επικαιροποιηθεί η στατικότητα του και να συμβαδίσει με τον αντισεισμικό Νόμο του '89 ώστε να παραταθεί η ζωή του για ακόμη 40-50 χρόνια.

Παρούσες στο ακροατήριο ήταν οι κυρίες Σμυρλή και Φραγκεδάκη, Πρόεδρος και Γραμματέας αντίστοιχα του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του σχολείου, ενός Συλλόγου που διεκδίκησε και κέρδισε το έργο από το 2014 και από τότε δίνει διαρκώς μάχες πιέζοντας, ώστε να μη χαθούν τα χρήματα και να αξιοποιηθούν καλύπτοντας τις μεγάλες ανάγκες που έχει το σχολείο.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.