Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 20:18

Βροχές, καταιγίδες, δυνατοί άνεμοι από το βράδυ της Τρίτης


kataigidab

Γράφει ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος

Με ήπιες καιρικές συνθήκες, υποδέχτηκε η πόλη μας, τον Φεβρουάριο, ο οποίος από στατιστικής άποψης είναι ο δεύτερος ψυχρότερος μήνας (μετά τον Ιανουάριο) αλλά και ο "μήνας των χιονιάδων" για την Αττική, καθώς εμφανίζει την μεγαλύτερη συχνότητα χιονοπτώσεων σε σχέση με όλους τους άλλους μήνες. Από τα επεισόδιο χιονόπτωσης των τελευταίων ετών, ξεχωρίζει αυτό της "Τσικνοπέμπτης 2004" και της 16-18ης Φεβρουαρίου 2018, όπου στην περιοχή μας είχαν σημειωθεί χιονοστρώσεις της τάξης των 45cm και 30cm αντίστοιχα!

Χιονοπτώσεις δεν προβλέπονται κατά το 1ο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, προβλέπονται όμως πολύ αξιόλογές βροχές οι οποίες δεν αποκλείεται να έχουν έντονο χαρακτήρα.

Το πρώτο κύμα βροχοπτώσεων, το οποίο θα είναι εν δυνάμει επικίνδυνο, θα επηρεάσει τον Παπάγο και τον Χολαργό από τις βραδινές ώρες της Τρίτης. Κατά την διάρκεια της νύχτας, προς την Τετάρτη, προβλέπεται να εκδηλωθούν έντονες βροχές και καταιγίδες και για σχετικά μεγάλη χρονική διάρκεια, καθιστώντας αυξημένη την πιθανότητα εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων, κυρίως σε ευπαθείς περιοχές. Αξίζει να σημειωθεί, πως εκτός από τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θα πνέουν και πολύ ισχυροί ριπαίοι άνεμοι, οι ριπές των οποίων δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν τα 90km/h.

Εν συνεχεία, κατά την διάρκεια της Τετάρτης και της Πέμπτης, ο καιρός θα είναι άστατος, και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση.
Από την Παρασκευή, με την απομάκρυνση του συστήματος προς τα ανατολικά, προβλέπεται σταδιακό άνοιγμα του καιρού και το Σαββατοκύριακο φαίνεται να εξελίσσεται με ήπιες συνθήκες και άνοδο της θερμοκρασίας.

Καλή εβδομάδα!

* Ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος είναι Αναλυτής/προγνώστης καιρού/ Συντονιστής προγνώσεων SiMeteo.gr, Ιδιοκτήτης ιδιωτικού μετεωρολογικού σταθμού Παπάγου


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.