Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 13:17

Α. Ρεκλείτης, ο υποψ. Δήμαρχος του ΚΚΕ στην πρώτη του ομιλία


kkerekleitis

Εκδήλωση για τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ, με το βλέμμα στραμμένο και στις εκλογικές μάχες που έχουμε μπροστά μας διοργάνωσαν την Κυριακή οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στον Χολαργό - Παπάγο. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Χολαργού - Παπάγου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αντώνης Ρεκλείτης, δίνοντας και «επίσημα» το στίγμα της έναρξης της προεκλογικής δραστηριότητας ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής. Ακόμα, μίλησε ο Αντώνης Ρεκλείτης, υποψήφιος δήμαρχος Χολαργού - Παπάγου με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Γιάννης Αγγέλου, συνταγματάρχης ε.α. και ο Γιώργος Ρεμούνδος, δημοτικός σύμβουλος Χολαργού - Παπάγου, εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στην ομιλία του ο Αντ. Ρεκλείτης, υποψήφιος δήμαρχος με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», σημείωσε μεταξύ άλλων «για εμάς η μάχη των δημοτικών εκλογών είναι πολιτική μάχη και δεν διαχωρίζεται από τις υπόλοιπες. Δεν θεωρούμε ότι υπάρχει κάποιου είδους "τοπικό" πρόβλημα που η λύση του αφορά μόνο ή κύρια
την όποια ικανότητα του εκάστοτε δημάρχου να είναι καλός "manager", όπως μας λένε "ανεξάρτητοι υποψήφιοι" στη γειτονιά μας.
Θεωρούμε ότι όλα τα προβλήματα έχουν συγκεκριμένη αιτία και αυτή δεν είναι άλλη από την καπιταλιστική ανάπτυξη, τις πολιτικές που την υπηρετούν και την εξειδίκευση που γίνεται σε επίπεδο Περιφερειών και δήμων. (...) Οι δημοτικές αρχές υπηρέτησαν όλο το αντιδραστικό πλαίσιο που έμπαινε από τους νόμους του "Καποδίστρια", του "Καλλικράτη" και τώρα του "Κλεισθένη". Είναι αυτή η πολιτική που ενισχύει τον
επιτελικό ρόλο της Περιφέρειας στην αναπτυξιακή πολιτική, που κριτήριο για τα έργα που δρομολογούνται και γίνονται είναι η κερδοφορία του κεφαλαίου και εάν αυτό ακούγεται "ξύλινο", τότε θα πρέπει να μας απαντήσουν όλοι αυτοί γιατί καταλήξαμε στις τραγωδίες στο Μάτι και τη Μάνδρα ενώ κατά γενική ομολογία θα μπορούσαν να
είχαν αποφευχθεί με τα αντιπυρικά και αντιπλημμυρικά έργα που όμως δεν ευνοούν, δεν "βγάζουν το απαραίτητο κέρδος"».

Αναφερόμενος στον δήμο, επισήμανε ότι όλος ο καυγάς ανάμεσα στη δημοτική αρχή και τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, «είναι για το ποιος είναι καλύτερος διαχειριστής του ΕΣΠΑ, για το ποιος διαχειρίζεται αρτιότερα το ταμείο του δήμου, για το ποιος είναι καλύτερος συνομιλητής της Περιφέρειας και του κράτους κοκ.», ενώ παράλληλα σημείωσε ότι «ακόμα και οι μετεγγραφές υποψηφίων δημοτικών συμβούλων μεταξύ των συνδυασμών και η ευκολία με την οποία γίνεται αυτό και το βλέπουμε τις τελευταίες μέρες, αποκαλύπτει τη συμφωνία τους στα κύρια ζητήματα και είναι αντανάκλαση του παιχνιδιού που γίνεται και στην κεντρική πολιτική σκηνή, με τη δήθεν "προοδευτική συμπαράταξη" από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη φιλελεύθερη από τη
ΝΔ».

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «δεν λένε όλοι αυτοί ότι οι δήμοι έχουν μετατραπεί σε φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς, ότι για την όποια δράση θέλουν να κάνουν πρέπει και θα πρέπει στο μέλλον ακόμα πιο εντατικά να χαρατσώνουν τους κατοίκους με τα λεγόμενα "ανταποδοτικά", γιατί με το ισχύον νομικό πλαίσιο, με το οποίο όλοι
συμφωνούν, μόνο μέσω αυτών μπορούν να προσλάβουν προσωπικό, να δαπανήσουν χρήματα για την κοινωνική πολιτική. Την ίδια στιγμή συναινούν στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, στα οκτάμηνα της ανακύκλωσης της ανεργίας, στα εντεκάμηνα του ΕΣΠΑ στη λογική του ότι "αυτό είναι, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα"».
Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ότι ο «δήμος μας και παρά τις μειώσεις έχει από τα υψηλότερα δημοτικά τέλη στο λεκανοπέδιο. Και την ίδια στιγμή οι δημότες πληρώνουν και για μια σειρά υπηρεσίες, όπως τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, αθλητικές δραστηριότητες και άλλα.

Τα προβλήματα των σχολικών εγκαταστάσεων αρχίζουν και γίνονται θεόρατα. Στους παιδικούς σταθμούς τα παιδιά στοιβάζονται σε τάξεις άνω των 20 παιδιών, ενώ η δημοτική αρχή με πρόσχημα τη μη συμφωνία της με τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση δεν έχει πραγματοποιήσει καμία ενέργεια προς την κατεύθυνση εφαρμογής της. Στα δημοτικά χρησιμοποιούνται προκάτ, ιδιαίτερα στον Παπάγο και στο Λύκειο με τις συντηρήσεις που προγραμματίζονται τα προβλήματα θα είναι μεγάλα.

Τα ίδια γίνονται και στον Αθλητισμό - Ψυχαγωγία, όπου πληρώνουν ακόμα και τα μικρά παιδάκια.
Την ίδια στιγμή οι δράσεις του δήμου για τα φτωχοποιημένα λαϊκά στρώματα περιορίζονται στην αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας και με τον τρόπο που γίνονται εμπεδώνουν την αντίληψη της μονιμότητας του φαινομένου της φτώχειας, της συνήθειας και του συμβιβασμού με αυτό».
Απέναντι στη λογική «κόστους-οφέλους» αντιπαρέθεσε ότι για το ΚΚΕ «όλα τα παραπάνω αποτελούν λαϊκές ανάγκες και ως τέτοιες τις αντιμετωπίζουμε εμείς, οργανώνοντας την πάλη της εργατικής τάξης, του λαού μας απέναντι σε αυτές τις πολιτικές που γεννούν τη φτώχεια, την ανεργία».

Κλείνοντας, ο Αντ. Ρεκλείτης τόνισε: «Η λογική μας είναι κόντρα και στο προφίλ του "επιτυχημένου", "λαμπερού" προσώπου που κατά τα άλλα υπηρετεί την ίδια αποκρουστική αντιλαϊκή πολιτική. Για εμάς επιτυχημένος είναι αυτός που κατάφερε έστω και λίγο να μπει μπροστά, να οργανώσει την πάλη του λαού μας, ώστε από
καλύτερες θέσεις να διεκδικήσει τις ανάγκες του.

Τώρα λοιπόν καλούμε όλους να κάνουν το βήμα. Με συμπόρευση με το ΚΚΕ σε όλες τις μάχες που έρχονται».


Νωρίτερα, ανοίγοντας την εκδήλωση, ο Γ. Ρεμούνδος, δημοτικός σύμβουλος Χολαργού - Παπάγου, μίλησε για το «νήμα» που δένει τον αγώνα που δίνουν οι κομμουνιστές καθημερινά απέναντι σε κυβέρνηση, ΕΕ, όλους όσοι τσακίζουν τη ζωή του λαού και στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι το προηγούμενο διάστημα «δώσαμε τον αγώνα και στο δήμο μας και συνεχίζουμε για τα μικρά και τα μεγάλα, για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τη λαϊκή οικογένεια, για χρηματοδότηση στους δήμους, για δωρεάν δημόσια σύγχρονη Παιδεία, Πρόνοια, παιδικούς σταθμούς, τις δραστηριότητες των παιδιών, για τις διεκδικήσεις για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους του δήμου».


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.