Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 05:07

Δεν έχει αυξηθεί πολύ η εγκληματικότητα, διαψεύδει την ΕΛΑΣ ο Δήμαρχος


toxods

Διαψεύδοντας τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΑΣ, που αποτέλεσαν επίσημη απάντηση από το Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου-Χολαργού σε ερώτημα του Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ" Ν. Στάππα, ο Δήμαρχος Ηλ. Αποστολόπουλος δήλωσε ότι δεν αληθεύει η μεγάλη αύξηση στις διαρρήξεις οικειών, αλλά ότι αυτή κυμάινεται μόνο στο 11%.

Παίζοντας όμως με τις λέξεις, όπως φαίνεται, και όπως άλλωστε προκύπτει από τα επίσημα και έγκυρα στοιχεία που το myxolargos/mypapagos.gr δημοσιεύει στο ρεπορτάζ του, ο Δήμαρχος επέλεξε επικοινωνιακά και μόνο, να συγκρίνει το 2017 με το 2018. Αφήνοντας απ' έξω τα στοιχεία του 2016 που καταγράφουν μέχρι το 2018 αύξηση της τάξης 37,5% στις διαρρήξεις σπιτιών.

Αδιάψευστοι μάρτυρες άλλωστε της δραματικής αύξησης είναι οι ίδιοι οι πολίτες του Παπάγου και του Χολαργού που καθημερινά βιώνουν τον εφιάλτη.

Ο Δήμαρχος κλείνοντας το θέμα που μόνος του έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο, τόνισε ότι ο ίδιος έχει κάνει ό,τι μπορεί για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, αναφέροντας 5 συναντήσεις με Υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες και 8 επιστολές.

Ο κ. Αποστολόπουλος ωστόσο ξέχασε να αναφέρει ότι προκειμένου να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα έχει επιπλέον αναθέσει τη φύλαξη σε ιδιωτική εταιρεία με 250.000 ευρώ ετησίως που όμως όπως αποδεικνύεται από την αυξητική τάση των παραβατικών περιστατικών, δεν έχει βοηθήσει ούτε στο ελάχιστο. Ξέχασε να αναφερθεί και στο Συμβούλιο Πρόληψης της Παραβατικότητας του Δήμου, του οποίου προεδρεύει, και να εξηγήσει γιατί παραμένει απολύτως ανενεργό και η πρόσφατη σύνθεση του στα συρτάρια.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.