Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 12:09

Ανοιχτή εκδήλωση της Αριστερής Παρέμβασης Παπάγου-Χολαργού


pokepac

Μία ομάδα κατοίκων του δήμου Παπάγου-Χολαργού που έχει απογοητευθεί από τις πολιτικές υποταγής που οδήγησαν και τηρούν ευλαβικά τις μνημονιακές επιταγές προσπαθώντας να προσεγγίσει φίλους, γνωστούς και συμπολίτες που θέλουν να αντιδράσουν, αλλά δεν έχουν βρεί, την κατάλληλη μέθοδο, το κατάλληλο σχήμα, μακριά από προσωπικές στρατηγικές που έχουν ταλαιπωρήσει χρόνια και χρόνια τη χώρα μας, αλλά και τον δήμο μας ειδικότερα, ανέλαβε την πρωτοβουλία μίας συνάντησης-συζήτησης.

Με αυτά ως δεδομένα η Αριστερή Παρέμβαση Χολαργού-Παπάγου καλεί όσους ενδιαφέρονται σε μία πρώτη εκδήλωση τη Δευτέρα 18 Μαρτίου στην αίθουσα του ΔΟΠΑΠ (Βενιζέλου 1, Παπάγου) στις 7.30μ.μ.


Πρόσκληση
«ουτοπία δεν είναι να πιστεύεις ότι θα αλλάξει ο κόσμος, ουτοπία είναι να πιστεύεις ότι θα μείνει ο ίδιος!»

Η ζωή του λαού μας έχει επιδεινωθεί δραματικά μέσα στα 8 μνημονιακά χρόνια, από τις πολιτικές λιτότητας που επέβαλαν η ΕΕ, το ΔΝΤ και υλοποίησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Το ΑΕΠ μειώθηκε, η ανεργία εκτινάχτηκε, η μερική και επισφαλής εργασία καλπάζει, οι μισθοί και οι συντάξεις συρρικνώθηκαν, οι εργασιακές σχέσεις και οι κατακτήσεις των εργαζομένων έχουν συντριβεί, χιλιάδες μικροεπιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο, οι νέοι μεταναστεύουν για μια καλύτερη ζωή, ο δημόσιος πλούτος της χώρας ξεπουλιέται, η λαϊκή κατοικία έχει μπει στο στόχαστρο τραπεζών και κράτους, το περιβάλλον γίνεται βορρά στο βωμό των συμφερόντων, πολλοί συμπολίτες μας έχουν βρεθεί στο όριο της επιβίωσης.

Η πραγματικότητα που βρίσκεται μπροστά μας θα είναι η συνέχιση αυτού του κατήφορου, αφού θα εξακολουθήσουν να ισχύουν:
- Τα αιματηρά πλεονάσματα του 3.5%, η μόνιμη εποπτεία και οι 713 ψηφισμένοι μνημονιακοί νόμοι μέχρι το 2060.
- Ο βραχνάς του χρέους που ενώ το 2010 ήταν 120%, σήμερα έφτασε στο 182% του ΑΕΠ (345 δισ.).
- Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις στην ημερήσια διάταξη.
- Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των κοινών αγαθών στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο.

Αρκετά ανεχτήκαμε αυτή την επίθεση στη ζωή μας! Δε θα σταματήσουν αν δε τους σταματήσουμε!
Γι αυτό παίρνουμε την πρωτοβουλία να οργανωθούμε και να αντισταθούμε.
Δεν μας εξαπατούν με το ψευτοδίλημμα: "ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ"! Λέμε ΟΧΙ. Γιατί και οι δυο τους κινούνται στις ίδιες "ράγες του ευρωμονόδρομου" και της πλήρους υποταγής στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο.

Το πραγματικό δίλημμα είναι: Θα αφήσουμε την καπιταλιστική βαρβαρότητα με τη μνημονιακή εποπτεία να καταστρέφει τις ζωές μας και των παιδιών μας ή θα αγωνιστούμε να την ανατρέψουμε;
Εμείς διαλέγουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με το μαχόμενο κόσμο της εργασίας, τους δημοκράτες, τους αριστερούς – ριζοσπάστες και να δώσουμε τη μάχη για το μέλλον!

Καλούμε λοιπόν
- Όλους τους δημοκρατικούς πολίτες του δήμου μας, τις νέες και τους νέους, τα άτομα και τις συλλογικότητες που δεν θέλουν να συμβιβαστούν
- Όλους όσοι δεν δέχονται ότι η λιτότητα είναι μονόδρομος (Τ.Ι.Ν.Α.)
- Όλους όσοι θέλουν να αγωνιστούν για να βελτιωθεί η ζωή τους και των παιδιών τους.
- Τις νέες και τους νέους που έχουν όνειρα και θέλουν να τα ζήσουν, να σπουδάσουν, να εργαστούν, να δημιουργήσουν, να απολαύσουν τη ζωή.
- Όλους όσοι θέλουν να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην ακροδεξιά, το ρατσισμό και το φασισμό.
- Όλους όσοι αισθάνονται αλληλέγγυοι προς τους συνανθρώπους μας - θύματα της λιτότητας, των πολέμων και της καταπάτησης των δικαιωμάτων.
- Όλους όσοι πιστεύουν ότι η Φύση δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Είναι το κοινό μας σπίτι και οφείλουμε να την σεβόμαστε και να την προστατεύουμε.
- Όλους όσοι δεν δέχονται η γειτονιά μας, ο δήμος μας να γίνει ακόμη περισσότερο ένας φορομπηχτικός μηχανισμός, μέσω του νέου σχεδιασμού (Κλεισθένης), που θα ρίχνει ακόμη περισσότερα βάρη στη δική μας πλάτη, αφού μειώνει τους κρατικούς πόρους προς τους δήμους κατά 75%.

Σας καλούμε να συζητήσουμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να κερδίσουμε ό,τι μας ανήκει!

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ! ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ!


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.