Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 03:36

"Πρεσβευτές" της Γαλλίας και του Εκουαδόρ οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Χολαργού


mun

8 μαθητές του 1ου Λυκείου Χολαργού με την καθοδήγηση της καθηγήτριας αγγλικών κ. Δρίτσα, συμμετείχαν και φέτος για ακόμη μία φορά στο Athens Model United Nations ή εν συντομία όπως το λένε τα παιδιά μεταξύ τους, MUN.
Τα παιδιά πήραν μέρος σε όλες τις επιτροπές του... Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ως "πρεσβευτές" της Γαλλίας και του Εκουαδόρ. Μίλησαν και επιχειρηματολόγησαν -στα αγγλικά πάντα- για πραγματικά παγκόσμια προβλήματα όπως τα δικαιώματα των γυναικών, ο ρατσισμός, η χρήση κρυπτονομισμάτων και πολλά άλλα, προσπαθώντας να προτείνουν και να καταλήξουν σε λύσεις μαζί με τους "συναδέλφους" τους των άλλων χωρών.

Τι είναι όμως το MUN; Είναι είναι ένα τριήμερο μαθητικό συνέδριο-προσομοίωση των εργασιών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που φέτος πραγματοποίησε την 22η σύνοδό του. Από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή που μας πέρασε, σε ξενοδοχείο της Αθήνας, έγινε προσομοίωση από τους συμμετέχοντες μαθητές, των εργασιών των επιτροπών της Γενικής Συνέλευσης, του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Δεν ξέρουμε αν τελικά βρέθηκαν οι λύσεις ή αν ο μεγάλος αδερφός του MUN, ο UN, θα κάνει κάτι σχετικά. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι τα παιδιά έζησαν ένα Σαββατοκύριακο που δεν έμοιαζε με τα άλλα, ήρθαν σε επαφή και συνεργάστηκαν με συνομήλικούς τους και αντάλλαξαν απόψεις και προβληματισμούς σχετικά με ζητήματα που απασχολούν στις μέρες μας την παγκόσμια σκηνή σε ένα περιβάλλον τελείως διαφορετικό από το σχολικό.

Διαβάστε περισσότερα: http://syllogos1lh.blogspot.com


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.