Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Με καλοκαιρία η παρέλαση, χειμωνιάτικη αντεπίθεση στο τέλος Μαρτίου

on .

simaiailios

Γράφει ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος*

Η εαρινή ισημερία, στις 20 Μαρτίου, σηματοδότησε και "επίσημα" την έναρξη της Άνοιξης στο Βόρειο ημισφαίριο και ο καιρός στην πόλη μας, συνεχίζει, όπως συμβαίνει από τις αρχές του μήνα, να συμβαδίζει με τα "πρότυπα" της εποχής και οι φυσιολογικές, για τον Μάρτιο, μεταπτώσεις στις καιρικές διαθέσεις, να μην παρουσιάζουν ακραίες διακυμάνσεις.

Ο Βοριάς, που δρόσισε τις τελευταίες ημέρες, τα προάστια του Παπάγου και του Χολαργού, αναμένεται να συνεχιστεί και το Σάββατο, διατηρώντας την θερμοκρασία σε επίπεδα ανάλογα αυτών που επικράτησαν τις τελευταίες ημέρες. Από την Κυριακή, προβλέπεται εξασθένιση του βοριά και άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου, θα γίνει στο Παπάγο και τον Χολαργό, με ήπιες καιρικές συνθήκες, γενικά ασθενείς ανέμους και περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία κατά τις μεσημεριανές ώρες θα προσεγγίσει τους 20 °C.

Το ήπιο καιρικό σκηνικό προβλέπεται να συνεχιστεί μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Εν συνεχεία, σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα, προβλέπεται σημαντική μεταβολή του καιρού με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχές, την επικράτηση ισχυρών ανέμων και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, ενώ είναι αρκετά πιθανό να σημειωθούν χιονοπτώσεις στον Υμηττό.

Ο Χειμώνας, λοιπον, φαίνεται να ετοιμάζει μία "αντεπίθεση" στα τέλη του μήνα και να μην καταθέτει εύκολα τα όπλα παρ' ότι ημερολογιακά η Άνοιξη κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος.

Καλό τριήμερο!

* Ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος είναι Αναλυτής/προγνώστης καιρού/ Συντονιστής προγνώσεων SiMeteo.gr, Ιδιοκτήτης ιδιωτικού μετεωρολογικού σταθμού Παπάγου