Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 08:44

Ορθάνοιχτοι οι καφέ κάδοι με τα οργανικά απορρίμματα στο Χολαργό


kafeanoixtos

Με 100 κάδους και 2 δρομολόγια την εβδομάδα ξεκίνησε η συλλογή οργανικών αποβλήτων στο δήμο. Με ελλειπή όμως ενημέρωση των δημοτών και με μάλλον εσπευσμένες διαδικασίες λόγω και προεκλογικής περιόδου, το πράγμα δείχνει να μην πηγαίνει και πολύ καλά.

Οι κάδοι αφού παρέμειναν για μεγάλο διάστημα στο νταμάρι, και παρότι ανοίγουν με κλειδί, που θα πρέπει να προμηθευτεί ο κάθε δημότης μετά από σχετική αίτηση του στο Δημαρχείο, δεν είναι λίγοι αυτοί που μένουν ανοιχτοί!

Όπως έχουν απαθανατίσει σε φωτογραφίες τους αναγνώστες του myxolargos/mypapagos.gr σε κεντρικότατα σημεία όπως στη στάση του ΜΕΤΡΟ Χολαργός, αλλά και έξω από μεγάλο σούπερ μάρκετ στον παράδρομο της Μεσογείων. Τα οργανικά απόβλητα εκτεθειμένα, μόνο προβλήματα μπορούν να προκαλέσουν όπως η εμφάνιση (κι άλλων) τρωκτικών και φυσικά η δυσοσμία που όσο θα ζεσταίνει ο καιρός τόσο χειρότερη θα γίνεται η κατάσταση.

Ο δήμαρχος Αποστολόπουλος όταν τον Φεβρουάριο ανακοίνωσε την τοποθέτηση των καφέ κάδων τόνισε ότι το σύστημα θα λειτουργήσει αρχικά πιλοτικά δεν ανέφερε όμως ποιο θα είναι το διάστημα αυτής της πιλοτικής φάσης ούτε τι πρόκειται να γινει στη συνέχεια.

Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει κάποιος σχεδιασμός μετά τις 2 Ιουνίου (επαναληπτικές εκλογές) γιατί τότε πια θα έχουν σφίξει και οι ζέστες.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.