Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 04:38

25ο Φεστιβάλ Παπάγου Χολαργού, μέρος 2ο! Δείτε όλο το πρόγραμμα


kipotheatroteliko

Από τις 27 Αυγούστου έως και τα τέλη Σεπτεμβρίου επανέρχεται... δριμύτερο το 25ο Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού μετά το μικρό καλοκαιρινό διάλειμμα.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του δεύτερου κύκλου:

Το τάβλι 27/8
Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης και ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης σε μια παρτίδα δεξιοτεχνίας σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη παρουσιάζουν ΤΟ ΤΑΒΛΙ του Δημήτρη Κεχαΐδη. Μια κωμωδία χαρακτήρων, που αποδίδεται γλαφυρά η νεοελληνική πραγματικότητα και το ενδόμυχο όνειρο του νεοέλληνα «να πιάσει την καλή».
Κείμενο: Δημήτρης Κεχαΐδης
Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης

Προμηθέας Δεσμώτης 28/8
Στην πέμπτη παρουσία του στο Φεστιβάλ Επιδαύρου, ο Σταύρος Τσακίρης επιλέγει μια γυναίκα να ενσαρκώσει έναν αντρικό ρόλο, καθώς όπως σημειώνει «Ο Προμηθέας είναι άνθρωπος-Θεός. Ένας έκπτωτος άγγελος. Δεν είναι ούτε άντρας, ούτε γυναίκα. Είναι αυτός/αυτή που αρνήθηκε τον όποιον διαχωρισμό ανάμεσα στους ανθρώπους. Τους αγάπησε και τους υπερασπίστηκε. Θρηνεί για τη γήινη μοίρα τους, που είναι ο Θάνατος. Μια μοίρα κοινή για όλους».
Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία: Σταύρος Σ.Τσακίρης
Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης
Παίζουν: Kathryn Hunter, Νικήτας Τσακίρογλου, Δημήτρης Πιατάς, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Γεράσιμος Γεννατάς, Περικλής Βασιλόπουλος, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Αντιγόνη Φρυδά, Κώστας Νικούλι, Έφη Κιτσαντά, Μπέτυ Αποστόλου, Δημήτρης Παγώνης, Περικλής Σκορδίλης, Νίκος Μπακάλης, Αντώνης Βλάσσης

Κατά φαντασίαν ασθενής 30/8
Το τελευταίο έργο του κορυφαίου Γάλλου δραματουργού σκηνοθετεί ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος υπογράφει τη μετάφραση μαζί με τον Δημήτρη Φιλιππίδη, κρατώντας παράλληλα τον πρωταγωνιστικό ρόλο, με έναν εξαιρετικό θίασο στο πλευρό του. Η κωμωδία του Μολιέρου αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα θεατρικά κείμενα και γοητεύει αιώνες το κοινό, καθώς αγγίζει την ανθρώπινη ψυχή προσπαθώντας να ξορκίσει μέσα από το γέλιο φόβους και αμφιβολίες.
Μετάφραση-Απόδοση: Πέτρος Φιλιππίδης, Δημήτρης Φιλιππίδης
Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης
Σκηνικά-Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης
Χορογραφίες-Κινησιολογία: Ελπίδα Νίνου
Παίζουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Μυρτώ Αλικάκη, Τάκης Παπαματθαίου,
Τάσος Γιαννόπουλος, Αντίνοος Αλμπάνης, Λαέρτης Μαλκότσης, Ιωάννα Ασημακοπούλου , Νεφέλη Κουρή, Ρένος Ρώτας, Θάλεια Σταματέλου Χάρης Χιώτης, Βαγγέλης Κυπαρίσσης.

Βερβερίτσα 1/9
Μία βερβερίτσα γίνεται η αιτία για μία σειρά αστείων και τρομακτικών γεγονότων που συμβαίνουν στον Μενέλαο Φονιά (Νίκο Μουτσινά) και στη γυναίκα του Άννα-Μαρίζα Φονιά (Μαρία Σολωμού).
Το ζευγάρι, μετά από πολλές συνεδρίες σε σύμβουλο γάμου, αποφασίζει να πάει στα γενέθλια της αδελφής του Μενέλαου και χάνεται σε ένα δάσος. Στην προσπάθεια να βρουν τον δρόμο της επιστροφής, χτυπάνε με το αυτοκίνητό τους τη Βερβερίτσα στη μέση του πουθενά και το μόνο που βρίσκεται κοντά τους είναι το σπίτι της Αινχόνχεν (Ματίνα Νικολάου), όπου ζει με τις αδελφές της: την Αινχόνχεν (Φανή Γεωργακοπούλου) η οποία είναι μουγκή και την Αινχόνχεν (Στέλλα Ρουσάκη) η οποία είναι τυφλή! Θα καταφέρουν να βγουν από το σπίτι ζωντανοί;
Κείμενο-Σκηνοθεσία : Νίκος Μουτσινάς
Πρωταγωνιστούν: Νίκος Μουτσινάς, Μαρία Σολωμού, Ματίνα Νικολάου, Φανή Γεωργακοπούλου, Στέλλα Ρουσάκη

Toc – Toc 2/9
Η επιτυχημένη ψυχοθεραπευτική κωμωδία ανέβηκε πρώτη φορά το 2013 στο θέατρο Ήβη, όπου και παίζεται μέχρι σήμερα!!! Αποδομώντας τις ιδεοψυχαναγκαστικές διαταραχές, τα λεγόμενα «τικ», η παράσταση …ψυχαγωγεί…συγκινεί και χαρίζει άφθονο γέλιο…σε ψυχοθεραπευόμενους και ψυχοθεραπευτές…μέσα από τον μόνο δρόμο που μας «έμεινε» τον δρόμο της αγάπης. Αγάπη ρεεεεεεεε…θα φωνάζουν το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα οι ηθοποιοί και οι συντελεστές της παράστασης!!! Μόνο αγάπη ρεεεεεεεε.
Παίζουν: Κώστας Σπυρόπουλος, Δημήτρης Σταρόβας, Ναταλία Δραγούμη, Νίκος Πολυδερόπουλος, Φωτεινή Ντεμίρη, Αποστολία Ζώη, Εβελίνα Καραπάνου.

Αρβανιτάκη – Κότσιρας 4/9
Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Γιάννης Κότσιρας δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις καθώς είναι από τους πολύ αγαπημένους καλλιτέχνες του ελληνικού κοινού. Φέτος, ξανασυναντήθηκαν επί σκηνής μετά από μία εικοσαετία και παρουσίασαν ένα πρόγραμμα γεμάτο από τις μεγάλες τους επιτυχίες, αλλά και από τραγούδια που αγαπούν και μας έκαναν να τα αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο από τις ερμηνείες τους.

Νεφέλες 5/9
Ο Δημήτρης Καραντζάς καταπιάνεται για πρώτη φορά με το αριστοφανικό έργο και με τη σύμπραξη πολύ σημαντικών ηθοποιών χρίζει πρωταγωνίστριες της παράστασης τις ίδιες τις Νεφέλες, που έρχονται να κηρύξουν την αμφισβήτηση της παντοδυναμίας της λογικής και την επιστροφή σε μια χαμένη πνευματικότητα, σ’ ένα αέναο και επικίνδυνο παιχνίδι μεταμορφώσεων. Οι “Νεφέλες” του Αριστοφάνη παρουσιάστηκαν στα Μεγάλα Διονύσια το 423 π.Χ. και μας αφηγούνται την περιπέτεια ενός ”καθημερινού ανθρώπου”, του Στρεψιάδη, που προσπαθεί ν’ απαλλαγεί από τα χρέη του.
Μετάφραση: Γιάννης Αστερής
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς
Συνεργάτης στη δραματουργία: Θεοδώρα Καπράλου
Σκηνικά: Κλειώ Μπομπότη
Διανομή
Στρεψιάδης Γιώργος Γάλλος
Σωκράτης Νίκος Καραθάνος
Ποιητής Χρήστος Λούλης
Δίκαιος Λόγος Καρυοφυλλιά Καραμπέτη
Άδικος Λόγος Θεοδώρα Τζήμου
Φειδιππίδης Αινείας Τσαμάτης
Μαθητές Παναγιώτης Εξαρχέας, Πάνος Παπαδόπουλος
Δανειστής Γιάννης Κλίνης
Κορυφαίες Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Έμιλυ Κολιανδρή, Ελίνα Ρίζου

Ρένα Μόρφη 7/9
Η Ρένα Μόρφη γύρισε την πρώτη κινηματογραφική της ταινία, έβγαλε το νέο της gran exito/ντουέτο με τον Μάρκο Κούμαρη των Locomondo, πήγε το ταξιδάκι της στην λατινική Αμερική να μαζέψει μουσική, ξεκίνησε την καλοκαιρινή της περιοδεία απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας και επιστρέφει στην Αθήνα για μια δροσερότατη συναυλία στο Κηποθέατρο Παπάγου, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019.

Λουδοβίκος των Ανωγείων 8/9
Λυρικός, ερωτικός και εξαιρετικός αφηγητής ο Λουδοβίκος των Ανωγείων μάς κρατά συντροφιά εδώ και 25 ολόκληρα χρόνια με τις μουσικές ιστορίες του.Μια μουσική παράσταση με μελωδία και λυρισμό που θέτει υπαρξιακά ερωτήματα δίνοντας παράλληλα και ουσιαστικές απαντήσεις. Γιατί όπως επισημαίνει με τον δικό του μοναδικό τρόπο “Στον έρωτα απαντάμε με ερωτήσεις και στη ζωή ανακαλύπτουμε το μέγεθος του ολίγου ώστε ο χρόνος να αξίζει το χρόνο του”.

Οιδίπους Τύραννος 9/9
Ο «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη για μια βραδιά στο Κηποθέατρο Παπάγου. Το έργο ξεκινά με ένα μυστήριο. Η πόλη της Θήβας πλήττεται από λοιμό και ο βασιλιάς Οιδίποδας ζητά να εξακριβώσει τον λόγο. Ο χρησμός του Απόλλωνα παραγγέλνει ότι για να καθαρίσει η πόλη πρέπει πρώτα να τιμωρηθεί ο φόνος του Λάιου. Ο βασιλιάς αποφασίζει να εξιχνιάσει το αίνιγμα και ξετυλίγει ένα κουβάρι φρικτών αποκαλύψεων.
Μετάφραση: Γιάννης Λιγνάδης
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης
Σκηνικά-Κοστούμια: Πάρις Μέξης
Μουσική: Μίνως Μάτσας
Πρωταγωνιστούν:
Δημήτρης Λιγνάδης: Οιδίποδας
Αμαλία Μουτούση: Ιοκάστη
Νίκος Χατζόπουλος: Κρέων
Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης: Τειρεσίας
Γιώργος Ζιόβας: Άγγελος
Γιώργος Ψυχογιός: Θεράπων
Νικόλας Χανακούλας: Εξάγγελος
Χορός: Μιχάλης Αφολαγιάν, Δημήτρης Γεωργαλάς, Δημήτρης Καραβιώτης, Κώστας Κοράκης, Αλκιβιάδης Μαγγόνας, Δημήτρης Μαύρος, Βασίλης Παπαδημητρίου, Γιάννης Πολιτάκης, Γιωργής Τσουρής, Βαγγέλης Ψωμάς

Ιφιγένεια εν Αυλίδι 11/9
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την Ιφιγένεια εν Αυλίδι σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού στο Κηποθέατρο Παπάγου. Η τραγωδία Ιφιγένεια η εν Αυλίδι γράφτηκε στην αυλή του βασιλιά της Μακεδονίας Αρχέλαου, στα χρόνια 408-406 π.Χ., λίγο πριν από τον θάνατο του Ευριπίδη. Αποτελεί μία από τις πέντε τραγωδίες του με θέμα από τον Τρωικό κύκλο, και μαζί με τις Βάχκες είναι τα δύο τελευταία δράματά του. Παραστάθηκε στα Μεγάλα Διονύσια μετά τον θάνατό του, από τον Ευριπίδη τον Νεότερο (γιό ή ανιψιό του μεγάλου τραγικού) και απέσπασε το πρώτο βραβείο.
Μετάφραση: Παντελής Μπουκάλας
Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλαβριανός
Σκηνικά-Κοστούμια: Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα, Ράνια Υφαντίδου
Mουσική σύνθεση-Μουσική διδασκαλία-Ηχητικός σχεδιασμός: Θοδωρής Οικονόμου
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Γιώργος Γλάστρας (Αγαμέμνων), Ανθή Ευστρατιάδου (Ιφιγένεια), Γιώργος Καύκας (Πρεσβύτης), Νικόλας Μαραγκόπουλος (Μενέλαος), Θανάσης Ραφτόπουλος (Αχιλλέας), Χρίστος Στυλιανού (Αγγελιοφόρος), Μαρία Τσιμά (Κλυταιμήστρα).
Χορός: Μομώ Βλάχου, Στελλίνα Βογιατζή, Δέσποινα Γιαννοπούλου, Ιωάννα Δεμερτζίδου, Δανάη Επιθυμιάδη, Αίγλη Κατσίκη, Λήδα Κουτσοδασκάλου, Μαρία Κωνσταντά, Αλεξία Μπεζίκη, Ζωή Μυλωνά, Μαριάνθη Παντελοπούλου, Κατερίνα Παπαδάκη, Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου

Φαίδρα 15/9
Το έργο βασίζεται στο γνωστό μύθο του Ιππόλυτου και της Φαίδρας, που έχει συγκινήσει λογοτέχνες και τραγικούς ποιητές από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, από τον Ευριπίδη και τον Σενέκα ως τη Σάρα Κέιν. Σε αντίθεση με τον Ιππόλυτο του Ευριπίδη, η τραγωδία του Ρακίνα (1677) εστιάζει στο πρόσωπο της ερωτοχτυπημένης Φαίδρας, μητριάς του Ιππόλυτου, και στο βίωμα της ερωτικής απόρριψης.
Μετάφραση: Στρατής Πασχάλης
Σκηνοθεσία: Έφη Θεοδώρου
Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη
Παίζουν: Μαρία Σκουλά (Φαίδρα), Γιάννος Περλέγκας (Θησέας), Γιάννης Παπαδόπουλος (Ιππόλυτος), Γιωργής Τσαμπουράκης (Θηραμένης), Μαριάννα Δημητρίου (Οινώνη), Πηνελόπη Τσιλίκα (Αρικία), Ελένη Μπούκλη (Ισμήνη/Πανόπη)

Λίνα Νικολακοπούλου – Αργυρώ Καπαρού 16/9
Η Λίνα Νικολακοπούλου μας προσκαλεί, την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, στο θέατρο Παπάγου, σε μία μελωδική διαδρομή για να επισκεφτούμε και να ξαποστάσουμε στις μουσικές γειτονιές της ψυχής μας.
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Λίνα Νικολακοπούλου
Ερμηνεία τραγουδιών: Γιώργος Περρής, Αργυρώ Καπαρού, Σταύρος Σιόλας

Στέλλα κοιμήσου 18 και 19/9
Σε μια οικογένεια όπου ο νόμος του πατέρα-αφέντη εφαρμόζεται με «μαφιόζικες» μεθόδους, η Στέλλα αρνείται να παντρευτεί αυτόν που της επιβάλλεται από το περιβάλλον της και επιμένει για το αυτονόητο δικαίωμα της προσωπικής επιλογής. Ο έρωτας όμως, ή οποιαδήποτε άλλη έκφραση ατομικής ελευθερίας, ακυρώνεται μπροστά στο συμφέρον, που υποχρεώνει σε υποταγή στις ειλημμένες αποφάσεις. Αξιοπρέπεια, ηθική τάξη και συναισθήματα θεωρούνται πολυτέλεια. Με αφορμή έναν απαγορευμένο έρωτα, το έργο καταγράφει τη σημερινή πραγματικότητα και ανατέμνει έναν κόσμο εδραιωμένο στο ψέμα, το χρήμα, τη χυδαιότητα και το έγκλημα. Το όνειρο της κοινωνικής ανόδου και της υλικής ευμάρειας εξουδετερώνει κάθε αξία και διαβρώνει συμπεριφορές και συνειδήσεις. Το «Στέλλα κοιμήσου» γράφτηκε με τη δημιουργική συμμετοχή των ηθοποιών της παράστασης κατά τη διάρκεια των προβών. Κάθε παράσταση είναι ξεχωριστή, καθώς ο διάλογος διαμορφώνεται σε μεγάλο βαθμό ζωντανά στη σκηνή, με βάση ένα συγκεκριμένο σενάριο
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία : Γιάννης Οικονομίδης
Επιμέλεια κειμένου: Βαγγέλης Μουρίκης
ΔΙΑΝΟΜΗ
Θείος Τάκης: Αντώνης Ιορδάνου
Στέλλα Γερακάρη: Ιωάννα Κολλιοπούλου
Θεία Βάσω: Ασημίνα Ξηρού
Μάριος Αγγελής: Γιάννης Μυλωνάς
Ελένη Γερακάρη: Καλλιρρόη Μυριαγκού
Γιώργος Γερακάρης: Γιάννης Νιάρρος
Αντώνης Γερακάρης: Στάθης Σταμουλακάτος
Ανθή Γερακάρη: Έλλη Τρίγγου

Παναγιώτης Μάργαρης 20/9
Ο διεθνούς φήμης δεξιοτέχνης της κλασικής κιθάρας και συνθέτης Παναγιώτης Μάργαρης έρχεται στο Κηποθέατρο Παπάγου παρουσιάζοντας μουσικές της νύχτας, του έρωτα και του πάθους. Τραγούδια που ερμήνευσαν η Nancy Sinatra, o Leonard Cohen, η Noa θα ενωθούν με τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταμάτη Κραουνάκη και πολλών ακόμα σημαντικών δημιουργών.

Περίδης – Καλημέρη 23/9
Ο Ορφέας Περίδης μαζί με την Λιζέτα Καλημέρη κλείνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την όμορφη καλοκαιρινή τους περιοδεία στο Κηποθέατρο Παπάγου. Οι δύο καλλιτέχνες με ένα πολυμορφικό μουσικό σχήμα θα παρουσιάσουν μια μοναδική μουσική παράσταση που φιλοξενεί επιλεγμένα στιγμιότυπα από τις νέες τους δημιουργίες, αλλά και τα παλαιότερα κλασσικά τους κομμάτια. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους είναι η ικανότητα να δημιουργούν το οικείο εκείνο κλίμα που προσφέρει στους ακροατές τη διασκέδαση μαζί με την ποιότητα, την τρυφερότητα μαζί με τον ενθουσιώδη δυναμισμό, περνώντας με δεξιοτεχνία από το έντεχνο στο λαϊκό τραγούδι, και από την μπαλάντα στη ροκ διάθεση.

Angelika Dusk – Ιαν Στρατής 25/9
H Angelika Dusk και ο Ίαν Στρατής ανοίγουν την πόρτα των εφηβικών τους δωματίων και μας προσκαλούν στο Κηποθέατρο Παπάγου να μοιραστούμε μαζί τους τις στιγμές ξεγνοιασιάς και ενθουσιασμού που περνούσαν ακούγοντας ατελείωτες ώρες τους αγαπημένους τους μουσικούς ήρωες. Η Angelika Dusk και ο Ίαν Στρατής αναπολούν τραγουδιστές και συγκροτήματα–ήρωές τους και φέρνουν στον Κήπο εκρηκτικά χιτ των ’80s και funky «ύμνους» των ’90s. Κι εμείς θα είμαστε εκεί, because we all need a hero!

Προπώληση:
Γραφείο Φεστιβάλ: Αναστάσεως 90, Τηλ: 213-2027187,186 – εργάσιμες ημέρες και ώρες | Κατάστημα Δαναός: Μεσογείων 230 – Χολαργός, τηλ.:210-6528301,303 – εργάσιμες ημέρες και ώρες | Ταμείο Θεάτρου: Οδός Κορυτσάς, 6η στάση λεωφορείου Παπάγου, Τηλ: 210-65 20 412 – την ημέρα της παράστασης σπο τις 7:00 μ.μ.


Πληροφορίες / Κρατήσεις: festival.dpapxol.gov.gr | www.dpapxol.gov.gr


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.