Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 11:36

Δημοσία δαπάνη η κηδεία του Κ. Αρβανίτη στον Άγ. Νικόλαο Χαλανδρίου


kostasarvanitismati

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλανδρίου θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη (13/08) στις 17:00 μ.μ. η κηδεία του Κώστα Αρβανίτη, του ήρωα ψαρά που έσωσε 70 ζωές από τη θάλασσα, ένα χρόνο πριν στην τραγωδία με τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Τη βαθιά τους θλίψη και τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Κώστα Αρβανίτη, εξέφρασαν ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος και το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου, της πόλης στην οποία διέμενε ο εκλιπών:
«Ο Κώστας Αρβανίτης θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας για τον σπάνιο χαρακτήρα του και την ανιδιοτελή προσφορά στους συνανθρώπους του. Πέρυσι, στις 23 Ιουλίου, ημέρα της τραγωδίας στο Μάτι, μαζί με τη γυναίκα του Χρύσα, τον γιο του Δημήτρη και τον αιγύπτιο ψαρά Μαχμούντ Μεσάφερ, βγήκαν με το καΐκι στη θάλασσα και έσωσαν περισσότερους από 70 ανθρώπους. Για αυτή τους την πράξη τιμήθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο από τον Δήμο Χαλανδρίου. Κώστα Αρβανίτη, θα βρίσκεσαι πάντα στις καρδιές μας…».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνοντας ότι η κηδεία του Κώστα Αρβανίτη θα γίνει δημοσία δαπάνη, δήλωσε:
«Ο Κώστας Αρβανίτης ήταν ένα παράδειγμα αλληλεγγύης και η απώλειά του μας γέμισε θλίψη. Η κηδεία του θα γίνει δημοσία δαπάνη, ως ένα δείγμα της ευγνωμοσύνης όλων μας απέναντι στη γενναιότητα που έδειξε το βράδυ της τραγωδίας στο Μάτι, όταν έσωσε 70 συνανθρώπους μας από τη θάλασσα».

 

ΠΗΓΗ: www.myxalandri.gr


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.