Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 04:53

Ούτε μείωση, ούτε αύξηση στα δημοτικά τέλη για το 2020


dimarxeioxolargou

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στις 18:00 μμ θα συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο με βασικά θέματα συζήτησης τα δημοτικά τέλη για την επόμενη χρονιά. Η δημοτική αρχή θα προτείνει να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα με το 2019 σύμφωνα με πληροφορίες του myxolargos/mypapagos.gr. Στα υπόλοιπα θέματα γίνεται η πρώτη κίνηση με την απόφαση δημοπρασίας για ενοικίαση σχολικού κτιρίου, ενώ θα συζητηθούν και 11 δέντρα προτεινόμενα για κόψιμο!


Δείτε όλα τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης που πρόκειται να συζητηθούν:
1. Αίτημα τροποποίησης απόφασης ένταξης και παράτασης ισχύος και χρηματοδότησης της Δομής «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παπάγου - Χολαργού», του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014-2020» - άξονας προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων - Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής».
2. Λήψη απόφασης για υποβολή αιτήματος ένταξης στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών, στον άξονα προτεραιότητας «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των Δήμων», με τίτλο «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση Α.μ.Ε.Α. σε σχολικές μονάδες του Δήμου Παπάγου - Χολαργού».
3. Τροποποίηση Συστατικής πράξης του Νομικού Προσώπου «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης».
4. Τροποποίηση Συστατικής πράξης του Νομικού Προσώπου «Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».
5. Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου Παπάγου - Χολαργού στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής.
6. Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των πόλεων (ΣΒΑΠ).
7. Ορισμός τακτικού και αναπληρωματικού μέλους καθώς και ορισμός συντονιστή στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας.
8. Επικαιροποίηση της υπ΄ αριθ. 28/2019 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με το άνοιγμα λογαριασμού ταμειακής διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος.
9. Τροποποίηση της υπ΄ αριθ. 196/2019 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με τον ορισμό των διαχειριστών τραπεζικών λογαριασμών που τηρεί ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού, σε πιστωτικά ιδρύματα.
10. Κατανομή στις Σχολικές Επιτροπές της αύξησης του Φόρου Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων (άρθρο 113 Ν. 1892/1990).
11. 7η αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2019.
12. Καθορισμός τελών καθαριότητας & φωτισμού, για το έτος 2020.
13. Καθορισμός τελών καθαριότητας λαϊκών αγορών, για το έτος 2020.
14. Καθορισμός συντελεστή φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων (Δημοτικού φόρου), για το έτος 2020.
15. Καθορισμός συντελεστή Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.), για το έτος 2020.
16. Καθορισμός τελών διαφήμισης, για το έτος 2020.
17. Καθορισμός τέλους για παραχώρηση άδειας χρήσης Δημοτικών & Κοινόχρηστων χώρων για τηλεοπτικούς - κινηματογραφικούς και διαφημιστικούς σκοπούς, για το έτος 2020.
18. Καθορισμός τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων των κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων και συναφών καταστημάτων, για το έτος 2020.
19. Καθορισμός Κοινόχρηστων χώρων των οποίων η χρήση επιτρέπεται, καθώς και των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, για το έτος 2020.
20. Μείωση ή απαλλαγή Δημοτικών τελών σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (μονογονεϊκές, τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, απόρους, Α.μ.Ε.Α., μακροχρόνια άνεργους), για το έτος 2020.
21. Καθορισμός οικονομικών όρων παραχώρησης χρήσης σε τρίτους, για το έτος 2020: α) Δημοτικού Αμφιθεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης», β) Αίθουσας εκδηλώσεων «Μελίνα Μερκούρη», γ) Αίθουσας εκθέσεων Δημαρχείου (μεταξύ Δημοτικού αμφιθεάτρου και αίθουσας Πολιτιστικού - Πνευματικού Κέντρου Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού), δ) Αίθουσας εκδηλώσεων «Βίλας Σαλίγκαρου» και ε)Κηποθεάτρου Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου.
22. Καθορισμός τελών και δικαιωμάτων Δημοτικών Κοιμητηρίων Παπάγου - Χολαργού, για το έτος 2020.
23. Καθορισμός τελών Ιεροπραξιών Ιερών Ναών Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κοιμητηρίου Παπάγου και Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κοιμητηρίου Χολαργού, για το έτος 2020.
24. Καθορισμός αμοιβών Ιεροπραξιών Ιερών Ναών Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κοιμητηρίου Παπάγου και Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κοιμητηρίου Χολαργού, για το έτος 2020.
25. Έγκριση διενέργειας δημοπρασίας, προκειμένου να μισθωθεί ακίνητο για τη στέγαση Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
26. Διαγραφή ποσών από βεβαιωτικούς καταλόγους.
27. Έγκριση διενέργειας φανερής δημοπρασίας, για την εκποίηση των εγκαταλελειμμένων Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (Ο.Τ.Κ.Ζ.) του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
28. Εξέταση ένστασης κατά της υπ΄ αριθ. 156/2018 εξέταση κοπής δέντρων.
29. Εξέταση αιτημάτων κοπής δέντρων επί των οδών:
• Κοινότητα Παπάγου α. Βυζαντίου και Χειμάρας
• Κοινότητα Χολαργού β. Εθνικής Αντιστάσεως 35, γ. Ψαρρών 35Β, δ. Σκοπέλου 5Α, ε. Σκοπέλου 5Β, στ. Πολυμνίας 22.
30. Εξειδίκευση πιστώσεων για εκδηλώσεις του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
31. Λήψη απόφασης για την εκμίσθωση χώρου στο Άλσος Χολαργού «Ανδρέας Παπανδρέου», για τη διοργάνωση και λειτουργία Χριστουγεννιάτικου Πάρκου με παγοδρόμιο, παιχνίδια ψυχαγωγίας κ.ά.
32. Έγκριση απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σχετικά με την τοποθέτηση κατακόρυφων οριοδεικτών αποτροπής στάθμευσης (κολωνακίων), σε οδικό τμήμα της Κοινότητας Παπάγου (Πίνδου 13 & Αυλώνος).
33. Έγκριση απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σχετικά με αίτημα δημότη για παραχώρηση θέσης στάθμευσης οχήματος Α.μ.Ε.Α., σε οδικό τμήμα της Κοινότητας Χολαργού (Σαρανταπόρου 57).
34. Έγκριση απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σχετικά με αίτημα δημότη για παραχώρηση θέσης στάθμευσης οχήματος Α.μ.Ε.Α., σε οδικό τμήμα της Κοινότητας Χολαργού (Δαγκλή 10 απέναντι).


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.