Σάββατο, 18 Μαϊος 2024 11:33

580.000 ευρώ αναμένονται στο Δήμο Παπάγου Χολαργού για τα ελλείμματα από τον κορωνοϊό

391.000 ευρώ είναι η μηνιαία δόση που εισπράττει ο Δήμος Παπάγου Χολαργού από το Υπουργείο Εσωτερικών ως τακτική επιχορήγηση από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με την απόφαση του Υπουργού Π. Θεοδωρικάκου που εκδόθηκε στις 12 Μαϊου εκταμιεύεται άμεσα η 5η τακτική δόση, ενώ σε συζητήσεις είναι το συλλογικό όργανο των Δημάρχων της χώρας (ΚΕΔΕ) που διεκδικούν 2 φορές τη δόση που δικαιούται ο κάθε Δήμος ως έκτακτη επιχορήγηση για να καλύψουν τα "ανοίγματα" που τους δημιουργήθηκαν λόγω της παρατεταμένης περιόδου της πανδημίας.

Σύμφωνα με δήλωση του Δημάρχου Ηλ. Αποστολόπουλου, ο οποίος συμμετέχει στις συζητήσεις με το Υπουργείο ως μέλος της ΚΕΔΕ, η εκτίμηση είναι ότι το Υπουργείο θα πειστεί τελικά θα δώσει 1 φορά ή 1,5 τις μηνιαίες τακτικές δόσεις των δήμων ως έκτακτη ενίσχυση. 

Το οποίο σημαίνει για το Δήμο Παπάγου Χολαργού ένα ποσό μέχρι και 580.000 ευρώ επιπλέον για τα ταμεία του Δήμου με στόχο να καλυφθούν τα ελλείμματα που δημιουργήθηκαν από τις πολιτικές στήριξης της κοινωνίας και τοπικών επιχειρήσεων, όπως από απαλλαγές τελών, τροφείων, μισθωμάτων κλπ.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.