Σάββατο, 18 Μαϊος 2024 10:47

ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: Το άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων θα συμπαρασύρει και τους Παιδικούς Σταθμούς

Ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Πρωινοί Τύποι», δήλωσε ότι το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων θα συμπαρασύρει και το άνοιγμα των παιδικών σταθμών, ενώ σε ό,τι αφορά το δημοσίευμα των ΝΕΩΝ ότι περνούν τα σχολεία και η πρωτοβάθμια υγεία στους Δήμους, επανέλαβε ότι δεν υπάρχει πόρισμα της Επιτροπής Κοντιάδη.

Συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωρικάκος είπε: «Η απόφαση για τα δημοτικά σχολεία συμπαρασύρει και τους παιδικούς σταθμούς. Βλέπω ότι τα μέλη της Επιτροπής έχουν θετική άποψη για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, αλλά την τελική απόφαση γι’ αυτό θα την πάρει ο πρωθυπουργός. Θα ανακοινωθεί αύριο. Αλλά εφ’ όσον ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία, θα ανοίξουν και οι παιδικοί σταθμοί για το υπόλοιπο διάστημα», επεσήμανε.


Απαντώντας σε ερώτηση για το αν τελικά τα σχολεία και η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας θα περάσουν στους δήμους, ο Υπουργός ανέφερε:
«Η κυβέρνηση, συνολικά, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μια μεγάλη διοικητική μεταρρύθμιση. Την έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, την έχει εξαγγείλει ο υπουργός Εσωτερικών, και αφορά την πλήρη διευκρίνιση των αρμοδιοτήτων ανάμεσα στους Δήμους, στις Περιφέρειες και στο κράτος, καθώς και τη στήριξη της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης και την ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης με επί πλέον αρμοδιότητες, προσωπικό και πόρους. Προκειμένου να γίνει πράξη αυτή η μεγάλη μεταρρύθμιση, στο υπουργείο Εσωτερικών εδώ και τέσσερις μήνες έχουμε συστήσει μια Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και Ακαδημαϊκών, υπό τον κ. Κοντιάδη, η οποία έχει κάνει πολλές συνεδριάσεις και συσκέψεις και εργασίες. Πολλές από αυτές τις έχω παρακολουθήσει και προσωπικά. Έχουν κατατεθεί προτάσεις οι οποίες ακόμη δεν έχουν πάρει τη μορφή πορίσματος της Επιτροπής. Τις περιμένουμε από την Επιτροπή σε μια τελική της συνεδρίαση να καταλήξει σε ένα πόρισμα και να το δώσει στον υπουργείο Εσωτερικών. Τέτοιο πόρισμα δεν έχει συγκροτήσει η Επιτροπή και τέτοιο πόρισμα δεν έχει κατατεθεί στο υπουργείο Εσωτερικών. Σε ό,τι αφορά το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», χθες, γι’ αυτό το λόγο, όπως είπα στη δήλωσή μου, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Επί μέρους προτάσεις έχουν συζητηθεί, αλλά σημασία έχει ότι όλο αυτό πρέπει να γίνει με οργανωμένο τρόπο, θα αφορά ολοκληρωμένα την κυβέρνηση και στη συνέχεια θα αφορά το σύνολο της κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος. Πρόκειται για μια μεγάλη εμβληματική μεταρρύθμιση, η οποία στοχεύουμε να κάνει τη ζωή των Ελλήνων πολιτών πολύ καλύτερη και το κράτος μας πολύ πιο αποτελεσματικό»

ΠΗΓΗ: www.myota.gr

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.