Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 17:35

Πέγκυ Ζήνα, Γλυκερία, Κονιτοπούλου έρχονται στο Φεστιβάλ Παπάγου Χολαργού


 

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 1 Αυγούστου το πρώτο μέρος του προγράμματος του Φεστιβάλ στο Κηποθέατρο Παπάγου όμως με... παρατράγουδα. Με δεκάδες διαμαρτυρίες από τους θεατές για τα ελλιπή μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, που έφτασαν και στα πανελλαδικής εμβέλειας μέσα μαζικής ενημέρωσης. Διαμαρτυρίες όμως έφτασαν στο myxolargos/mypapagos.gr και για τις τιμές των εισιτηρίων, οι οποίες χαρακτηριστικά αναφέρουν, ότι οι ίδιες παραστάσεις-συναυλίες είναι και 3 ευρώ φτηνότερες σε άλλες περιοχές ή και εντελώς δωρεάν.

Με την εναρκτήρια συναυλία της Άννας Βίσση και αυτή του κλεισίματος του πρώτου κύκλου της Ελεωνόρας Ζουγανέλη, και οι δύο παραγωγές του ίδιου του Δήμου Παπάγου Χολαργού, και τα ημερήσια κρούσματα στο ενδιάμεσο διάστημα να έχουν πολλαπλασιαστεί, ήταν μεγάλη η ανησυχία που προκλήθηκε από τη μαζική προσέλευση των θεατών.

Η ίδια η Ζουγανέλη μάλιστα εμφανίστηκε να τραγουδάει με μάσκα στο ξεκίνημα της συναυλίας, όταν διέσχισε το κατάμεστο Κηποθέατρο, ενώ η Άννα Βίσση έκανε παρατηρήσεις στους θεατές να μην σηκώνονται από τις θέσεις τους, και στον ίδιο το Δήμαρχο, όταν ανέβηκε στη σκηνή, να παραμείνει σε απόσταση. 

Ρητά ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έχει επισημάνει, ότι το πρώτο βασικό μέτρο προστασίας είναι το 1,5 μέτρο απόσταση. Πρώτη δλδ συνθήκη, και αμέσως μετά η μάσκα, η οποία μόλις αποφασίστηκε ότι είναι υποχρεωτική σε όλους του κλειστούς χώρους (!), άρα και τους Δημοτικούς. Με τα 110 κρούσματα να μετρά πλέον ο ΕΟΔΥ έγινε ηχηρή πια σύσταση να χρησιμοποιείται η μάσκα και σε ανοιχτούς χώρους, όπου παρουσιάζεται συνωστισμός, ο οποίος πρέπει να αποφεύγεται (!). Την ίδια ώρα που απαγορεύθηκαν τα πανηγύρια μέχρι τέλος Αυγούστου -πάει και το πανηγύρι της Φανερωμένης- και που στους γάμους επιτρέπονται πλέον μέχρι 100 καλεσμένοι, επιτρέπονται οι συναυλίες και τα φεστιβάλ με 75% πληρότητα στα θέατρα τους;!

Εντολές δηλαδή στην ουσία που αλληλο-ακυρώνονται και τελικά το μπαλάκι φτάνει πάλι να πέφτει στην περιβόητη ατομική ευθύνη! Κάπου εκεί λοιπόν, υπάρχουν Δημοτικές Αρχές που ακυρώνουν προγραμματισμένες εκδηλώσεις, κι άλλες όπως του Δήμου Παπάγου Χολαργού που ανακοινώνουν το νέο κύκλο που θα ξεκινήσει στις 24 Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου.

Από την άλλη, η ζωή συνεχίζεται και καλό είναι να προγραμματίζεις για το μέλλον. Ακόμη, όμως καλύτερο είναι να προβλέπεις και να οργανώνεσαι σωστά πριν τα νούμερα επιβάλουν σκληρότερα μέτρα ή και απαγορεύσεις.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.