Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 20:18

"Πάρτι" συνωστισμού με δυσκολία εφαρμογής μέτρων σε συναυλία στο Κηποθέατρο


 

Ως "πάρτι" συνωστισμού χαρακτήρισε τη συναυλία που διοργάνωσε ο Δήμος Παπάγου Χολαργού το Σάββατο 1η Αυγούστου το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 της Τρίτης 4 Αυγούστου.

Ως παράδειγμα συνωστισμού και χώρου πιθανής υπερμετάδοσης μαζί με τα beach bars της Μυκόνου και τους γάμους, φιγουράρισε το βράδυ της Τρίτης στο κεντρικό τηλεοπτικό κανάλι και το Κηποθέατρο της πόλης. Με τον τίτλο: "Δυσκολία στην εφαρμογή των μέτρων σε συναυλία στου Παπάγου" ο δήμαρχος Ηλίας Απστολόπουλος κλήθηκε να κάνει δηλώσεις.

"Η χωρητικότητα είναι 1580 θέσεις, ενώ το πρωτόκολλο λέει μέχρι 75%. Εμείς τηρούμε όλα τα μέτρα, μπαίνουν πάντα με μάσκα, κάθονται στις θέσεις τους με τη μάσκα, υπάρχουν ταξιθέτριες, κρατούνται οι αποστάσεις"... ανέφερε ο Δήμαρχος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

 

Έτσι μετά το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, την ειδησεογραφική ιστοσελίδα enikos.gr, το τηλεοπτικό κανάλι Ant1 ολοκληρώθηκε η αρνητική αναφορά της διοργάνωσης σε όλα τα είδη μέσων ενημέρωσης με άρθρο γνώμης στο protagon.gr που όμως δεν κατονομάζει, αλλά περιγράφει την κατάσταση στην παράσταση "Περιμένοντας τον Γκοντό" μέσα από την εμπειρία του ίδιου του αρθρογράφου ως θεατή, ο οποίος τελικά "ευτυχώς, με μια γρήγορη απόφαση, η παρέα αποφάσισε σχεδόν ομόφωνα να αποχωρήσουμε".

Γράφει μεταξύ άλλων στο άρθρο του με τίτλο "Περιμένοντας τον Γκοντό και το εμβόλιο" ο Παναγιώτης Κακολύρης : "Φορώντας τη μάσκα μου, πέρασα τον έλεγχο εισιτηρίων. Αισθάνθηκα λίγο άβολα δίπλα σε τόσο κόσμο, αλλά πήρα βαθιά ανάσα και πέρασα από την πύλη του ανοιχτού θεάτρου. Όμως ξαφνικά, βρέθηκα μπροστά σε μια απίστευτη κοσμοπλημύρα. Όχι όπως σε κάποιους θερινούς κινηματογράφους που έχω πάει, όπου οι σειρές είναι αραιές και τα καθίσματα σε απόσταση. Αλλά σε ένα θέατρο γεμάτο, κατά 70% λένε οι υπεύθυνοι, και τους πιστεύω. Ανά τρεις θέσεις υπήρχε ένα κενό μου είπαν. Και τι με αυτό; Και πάλι ήμασταν ο ένας επάνω στον άλλον σε στενές κερκίδες. Χωρίς σχεδόν κανένας να φορά μάσκα. Κάποιοι κοιτούσαν προβληματισμένοι την εικόνα, που εμένα μου έμοιαζε με απεικόνιση της κόλασης από τον Ιερώνυμο Μπος, αλλά οι περισσότεροι έδειχναν χαλαροί είτε από άποψη ή από ανάγκη. Κάθισα στη θέση μου, πιο άβολα κι από το αν καθόμουν σε κάρβουνα. Ευτυχώς, με μια γρήγορη απόφαση η παρέα αποφάσισε σχεδόν ομόφωνα να αποχωρήσουμε. Να θυσιάσουμε την τέχνη στον βωμό αν όχι της υγείας, τουλάχιστον της ηρεμίας μας. Ο υπεύθυνος με διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος είχε διασφαλίσει την απόλυτη τήρηση των κανονισμών. Είμαι σίγουρος για αυτό γνωρίζοντας λίγο τον δήμαρχο. Ήταν όμως αυτό αρκετό; Δεν διεκδικώ την αυθεντία των ειδικών, αλλά φοβάμαι πως όχι. Δεν είμαι σίγουρος για την ασφάλεια που παρέχει ένα κενό κάθισμα ανά τρία. Δεν θέλω καν να φανταστώ την πορεία των σταγονιδίων σε κάθε κωμική ατάκα του Μπέκετ που δίνει άφθονο –αν και γλυκόπικρο– γέλιο στο φιλοθέαμον κοινό". Πηγή: Protagon.gr

 

Η δυσφήμιση τώρα πλέον καταγράφηκε. Υπάρχει όμως και θετικό που μπορεί να βγει μέσα από αυτή την αρνητική κατάσταση. Οι υπεύθυνοι του Δήμου να οργανώσουν, λοιπόν, τον δεύτερο κύκλο -αν επιτρέψουν τα νούμερα να πραγματοποιηθεί- όχι με βάση μόνο τα πρωτόκολλα, αλλά να σκεφτούν και λίγο παραπέρα, αναλύοντας την αρνητική εμπειρία που έγραψαν στον πρώτο κύκλο. Γιατί το φετινό καλοκαίρι είναι ένα διαφορετικό καλοκαίρι κι έτσι πρέπει να είναι και το Φεστιβάλ 2020.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.