Κυριακή, 19 Μαϊος 2024 15:13

Τέλος στο σενάριο απογευματινής λειτουργίας του 1ου Λυκείου Χολαργού

 

Και "πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις" ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Μιχάλης Τράκας καταψήφισε... τον εαυτό του... στο πρόσφατο Σχολικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή (7/8, ένα μήνα ακριβώς πριν το πρώτο κουδούνι). Χρειάστηκαν δηλαδή για τη διοίκηση του Δήμου περίπου 25 μέρες για να καταλάβει ότι η πρόταση που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο και πλειοψηφικά επικράτησε, δεν "περπατάει".

Ανακοίνωση-καταγγελία εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Λυκείου Χολαργού, η οποία εκδόθηκε αμέσως μετά το Σχολικό Συμβούλιο και όπως φαίνεται από την αμεσότητα (10/8), με στόχο να ενημερωθεί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το Υπουργείο για τη θέση των γονέων στο δυσεπίλυτο θέμα της μεταφοράς του Λυκείου εκτός του εργοταξίου.

Στο κείμενο αυτό που αναρτήθηκε στη σελίδα του Συλλόγου, μεταξύ πολλών άλλων σημείων που θίγονται, τουλάχιστον υπάρχει η θετική απόφαση, η οποία ψηφίστηκε "ομόφωνα" από τους συμμετέχοντες στο Σχολικό Συμβούλιο, γεγονός που προκύπτει και από το αντίστοιχο έγγραφο της διεύθυνσης του σχολείου, ότι όλοι διαφώνησαν με το ενδεχόμενο της απογευματινής λειτουργίας τάξεων ή όλου του Λυκείου.

Το "όλοι" όμως έχει ενδιαφέρον, αφού στη συγκεκριμένη συνεδρίαση συμμετείχε εκπροσωπώντας το Δήμο ο ίδιος ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Τράκας, ο ίδιος δηλαδή που εισηγήθηκε και υπερασπίστηκε την πρόταση της απογευματινής λειτουργίας λίγες μέρες πριν, στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στη συνεδρίαση εκ μέρους του Δήμου συμμετείχαν και οι Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου κα Σουρανή και κ. Θωμόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη θυελλώδη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (22/7) οι δημοτικοί σύμβουλοι Ρεκλείτης και Χαμηλοθώρη είχαν επισημάνει στη δημοτική αρχή, ότι η απόφαση τους δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί και ότι θα ακυρωνόταν στη συνέχεια. Οι δύο τους μαζί με τους Ζήκα, Σιώτου, Ρεμούνδο είχαν ψηφίσει την αναβολή της έκδοσης της απόφασης και τη συνέχιση των συνομιλιών με τη σχολική κοινότητα, γεγονός που και αυτό τελικά γίνεται στην πράξη, αφού 25 μέρες μετά η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν προχώρησε στην έκδοση θετικής εισήγησης επί της απόφασης του Δήμου, αλλά ζήτησε επιπλέον και την άποψη Σχολικού Συμβουλίου για τη συγκεκριμένη απόφαση!

Και βέβαια επειδή η λύση αναζητείται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή (25 μέρες πριν το άνοιγμα των σχολείων) οι συζητήσεις... συνεχίζονται, αφού τώρα οι καθηγητές του σχολείου αφενός "κατά πλειοψηφία" αποδέχονται τη λειτουργία της Γ' Λυκείου με παράλληλα έργα εντός του εργοταξίου, ενώ οι γονείς δηλώνουν κατηγορηματικά αντίθετοι, και αφετέρου τη μεταφορά των Α' και Β' τάξεων του Λυκείου στο 1ο Γυμνάσιο Χολαργού, ενώ το δεύτερο έχει δηλώσει εγγράφως ότι είναι διατεθειμένο να φιλοξενήσει μόνο μία τάξη την Α'.

Και ο Αύγουστος συνεχίζονται "καυτός"...

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.