Δευτέρα, 06 Μαϊος 2024 17:39

Να ανασταλεί ή να μην ανασταλεί το Φεστιβάλ στο Κηποθέατρο Παπάγου; Ιδού το ερώτημα!

Σε μεγάλο πονοκέφαλο, όπως φαίνεται, έχει αναδειχθεί το Φεστιβάλ Παπάγου Χολαργού για τη δημοτική αρχή Αποστολόπουλου, αφού τα κρούσματα του νέου ιού χτυπάνε κάθε μέρα "κόκκινα" και ο ένας φορέας μετά τον άλλο ανακοινώνουν την αναστολή των δικών τους προγραμματισμένων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Η Περιφέρεια Αττικής που αρχικά είχε ανακοινώσει την αναστολή των εκδηλώσεων που συνδιοργανώνει με Δήμους, από τις 15 Αυγούστου έως τις 24 Αυγούστου με νέα ανακοίνωση της παρατείνει την αναστολή μέχρι νεωτέρας βάσει της πορείας της εξέλιξης της επιδημίας στη χώρα. Στην ανακοίνωση μάλιστα η Περιφέρεια "δίνει" τους Δήμους αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τους Δήμους, σε κάποιες περιπτώσεις παρατηρήθηκε χαλάρωση των μέτρων και με δεδομένο ότι η Περιφέρεια δεν μπορεί με το δικό της προσωπικό να έχει τον απόλυτο έλεγχο στη διαδικασία αυστηρής τήρησης των απαιτούμενων υγειονομικών μέτρων, η Διοίκηση της Περιφέρειας, με απόλυτο αίσθημα ευθύνης, έκρινε ότι είναι πιο ασφαλές για όλους (θεατές και καλλιτεχνικό προσωπικό), να προχωρήσει στην απόφαση αναστολής των εκδηλώσεων, μέχρι και τα τέλη Αυγούστου". Να σημειώσουμε ότι η Περιφέρεια Αττικής συνδιοργανώνει με το Δήμο Παπάγου Χολαργού τέσσερις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο.


Την Περιφέρεια Αττικής ακολούθησε και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ανακοινώνοντας την αναστολή των εκδηλώσεων του «Φεστιβάλ Καλοκαιριού 2020», αφού και στη συμπρωτεύουσα ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνει καθημερινά με τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα να δηλώνει: «Μας λυπεί η απόφαση αυτή, όμως οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε με υπευθυνότητα την κατάσταση. Απόλυτη προτεραιότητα της διοίκησης του Δήμου αποτελεί η ασφάλεια και η υγεία του κοινού, των καλλιτεχνών και του προσωπικού του φεστιβάλ.».

Και στο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου Χολαργού, ιδιαίτερα μετά το πρώτο μέρος που απασχόλησε μέχρι και τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης ως κακό παράδειγμα τήρησης των μέτρων αποφυγής της διασποράς του ιού και με την επιδημία στο διάστημα που μεσολάβησε να προχωρά ανοδικά, εν όψει της 24ης Αυγούστου υπάρχει σίγουρα ο πονοκέφαλος της απόφασης. Ειδικότερα όσο η πολιτεία δεν ανακοινώνει κάποιο οριζόντιο μέτρο για τους χώρους συνάθροισης κοινού (κινηματογράφους, θέατρα κ.α.) η ευθύνη περνά στους διοργανωτές. Κι έτσι ο Δήμαρχος πρέπει τώρα να αποφασίσει, να συνεχιστεί το Φεστιβάλ ίσως με επιπλέον περιοριστικούς όρους και την ατομική ευθύνη του θεατή σε πρώτο πλάνο; Ή να προχωρήσει στην αναστολή των εκδηλώσεων, όπως προνοητικά αποφάσισαν ήδη άλλοι φορείς της αυτοδιοίκησης; Ιδού το ερώτημα!...

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.