Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 06:43

Η "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ" καταθέτει πρόταση με αφορμή την εθνική επέτειο


Με αφορμή τη σημερινή εθνική επέτειο η δημοτική παράταξη "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη" καλεί το δήμο να συμμετέχει στην Πρόσκληση ΑΤ 14 «Ελλάδα 1821-Ελλάδα 2021» του Υπουργείου Εσωτερικών.

 

Διαβάστε το δελτίο τύπου που ακολουθεί:

Καλούμε το δήμο μας να συμμετάσχει στην Πρόσκληση ΑΤ 14 «Ελλάδα 1821-Ελλάδα 2021»

Σήμερα,ημέρα Εθνικής Επετείου,η παράταξη «8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ» καλεί την δημοτική αρχή να ενεργοποιηθεί και να εντάξει στον επικείμενο προϋπολογισμό, τη σύνταξη τευχών δημοπράτησης για να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών ΑΤ14 που έχει τίτλο «Ελλάδα 1821 - Ελλάδα 2021» και προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ.

Είναι αδιανόητο, ειδικά ο Δήμος μας με τη στενή σχέση που έχει με τον Στρατό και την Άμυνα να μείνει εκτός από μία πανελλαδικής, ιστορικής σημασίας γιορτή.

Μέσω της Πρόσκλησης ΑΤ14 καλούνται οι Δήμοι όλης της χώρας να υποβάλλουν αιτήσεις χρηματοδότησης, προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», στον Άξονα Προτεραιότητας: «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός». Σκοπός είναι η ανάδειξη του ιστορικού έπους, μέσω έργων και δράσεων, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. 

Καλούμε άμεσα την δημοτική αρχή να δημιουργήσει ειδική πλατφόρμα δημόσιας διαβούλευσης (που σημαίνει ότι ο ένας πολίτης να μπορεί να δει τι προτείνει ο άλλος και να υπάρχει και η δυνατότητα συζήτησης και συνδυασμού προτάσεων) έτσι ώστε η ίδια η τοπική μας κοινωνία να συγκροτήσει μια ιδέα πρωτοβουλίας προς υλοποίηση.

Θυμίζουμε ότι η Πρόσκληση δίνει τη δυνατότητα να υλοποιηθούν έργα βελτίωσης του αστικού περιβάλλοντος, για την ανάπτυξη πολιτιστικών, αθλητικών και περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων, διαμορφώσεις υπαίθριων χώρων εκδηλώσεων και αναψυχής, καθώς και δράσεις που αφορούν στην αισθητική, λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση υποδομών. Αποτελεί δε, μία μεγάλη ευκαιρία να αναπτυχθεί επιτέλους το «Μουσείο Παλαιών Χαρτών και Χαρακτικών» της Κοινότητας Παπάγου και να αποτελέσει τοπόσημο για την Αττική, αλλά και σημείο αναφοράς για την ιστορία του έθνους.

«8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη»


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.