Παρασκευή, 10 Μαϊος 2024 07:36

Έτοιμος δηλώνει ο Δήμος Παπάγου Χολαργού για το ενδεχόμενο χιονόπτωσης!

189 σημεία με επικίνδυνα κλαδιά που εφάπτονται σε καλώδια έχει καταγράψει ο Δήμος Παπάγου Χολαργού, τα οποία παρέδωσε με επιστολή του στον ΔΕΔΔΗΕ, ώστε να παρέμβει εν όψει της χειμερινής περιόδου και προκειμένου να αποφευχθούν τα όποια προβλήματα ρευματοδότησης. Αυτό ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος κατά της συνεδρίαση της Τετάρτης (7/12) συμπληρώνοντας ότι οι εργολάβοι του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται στη φάση ολοκλήρωσης των παρεμβάσεων τους.

Ο κ. Αποστολόπουλος στο πλαίσιο των εκτός ημερήσιας διάταξης ενημερώσεων αναφέρθηκε και στην προετοιμασία του μηχανισμού πολιτικής προστασίας εν όψει πιθανών χιονοπτώσεων και μετά την κακή περσινή εμπειρία που ταλαιπώρησε την πόλη για αρκετές μέρες.

«Συνεδρίασε το ΤΕΣΟΠΠ που αφορούσε στον απολογισμό της θερινής περιόδου και το τι γίνεται για την προετοιμασία για τη χειμερινή. Θα έχουμε καιρό να τα πούμε. Ενδεχομένως να ξανασυνεδριάσει. Ο νέος Αντιδήμαρχος και ο προϊστάμενος της υπηρεσίας έχουν ελέγξει όλα τα ζητήματα τα οποία θα έπρεπε να προετοιμαστούν, με αλυσίδες, με εξοπλισμό για τα οχήματα του δήμου. Στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού έχουμε μία λεπίδα σε ένα έξτρα αυτοκίνητο, γιατί έχει καθυστερήσει μία προμήθεια που περιμένουμε, για να εκμεταλλευτούμε ένα όχημα που διαθέτει η εθελοντική ομάδα. Έχει γίνει η ανακοίνωση για το μητρώο εργοληπτικών εταιρειών, που καλό θα είναι να έχουμε. Έχει γίνει επικοινωνία με διάφορες εταιρείες που ενοικιάζουν ειδικά οχήματα, είτε μόνα τους, είτε με χειριστές. Έχει γίνει και η προετοιμασία για την προμήθεια εκ νέου αλατιού που θα γίνει ανάλογα πως θα πάει ο καιρός είτε τέλη Δεκεμβρίου, ή αρχές Ιανουαρίου".

Και κατέληξε ο Δήμαρχος: "Άρα, για το θέμα της Πολιτικής Προστασίας έχουμε κάνει τις ενέργειες που έπρεπε να κάνουμε και οι οποίες προβλέπονται στο πρόγραμμα εκτάκτων αναγκών που έχει εγκρίνει και το Δημοτικό Συμβούλιο».

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.