Παρασκευή, 10 Μαϊος 2024 07:21

Με το «χάλκινο» επέστρεψε το 5ο Δημοτικό Χολαργού από το Φεστιβάλ παιδικού κινηματογράφου

Με το 3ο βραβείο καλύτερης ταινίας στην κατηγορία μέχρι 12 ετών επέστρεψε από την 22η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Επικοινωνίας - Camera Zizanio 2022 & 25ο Olympia International Film Festival for Children and Young People, το θεατρικό εργαστήρι του Συλλόγου γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού.

Το φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στον Πύργο Ηλείας από τις 3 έως τις 10 Δεκεμβρίου 2022 ανέδειξε στην 3η θέση την δουλειά των μαθητών του 5ου Δημοτικού με τον τίτλο: «Ένα μήνυμα από το παρελθόν» ανάμεσα σε 31 ταινίες.

Η «χάλκινη» ταινία ήταν μία ομαδική δουλειά των μαθητών της Στ τάξης του 2022 υπό το συντονισμό δύο σπουδαίων Χολαργιωτισσών καλλιτέχνιδων, της Αθηνάς Μπερδέκα με τη σκηνοθετική ματιά της και της Άννας Ρέμπελου με τη συγγραφική της καθοδήγηση. 

Το θεατρικό εργαστήρι λειτουργεί στο σχολείο από το 2016 με ευθύνη του Συλλόγου Γονέων, ενώ τα τελευταία χρόνια καλύπτει και τη γιορτή λήξης των τελειόφοιτων. Η σπουδαία δουλειά του εργαστηρίου φάνηκε στη δύσκολη περίοδο της πρόσφατης υγειονομικής κρίσης που αποτέλεσε για τα παιδιά μία δημιουργική διέξοδο και το αποτέλεσμα που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2021, παρά τις αντιξοότητες, ήταν εντυπωσιακό, αλλά και προμήνυμα για την επιτυχημένη συνέχεια.

Η ταινία αναμένεται να παρουσιαστεί ξανά στο κοινό σε μία εορταστική εκδήλωση.

 

 

Η παρουσίαση της ταινίας από τους συντελεστές τον Ιούνιο του 2002 στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Παπάγου Χολαργού

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.