Δευτέρα, 13 Μαϊος 2024 20:37

Ο Δήμαρχος για το τραγικό συμβάν στο σχολείο των Σερρών

Το θέμα του μοιραίου ατυχήματος που στοίχισε τη ζωή ενός μικρού μαθητή σε Δημοτικό σχολείο των Σερρών, τέθηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση (9/12) του χρόνου στο Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου Χολαργού με αφορμή τα έργα που γίνονταν το τελευταίο διάστημα στο 1ο Λύκειο Χολαργού με τους μαθητές να βρίσκονται μέσα στο σχολείο.

Ο Δήμαρχος αναφερόμενος στο μοιραίο γεγονός των Σερρών, είπε: «Δεν έφυγε η πόρτα επειδή γινόντουσαν εργασίες εκείνη την ώρα. Η πόρτα έφυγε γιατί δουλεύανε ταυτόχρονα δύο συστήματα. Δούλευε και η αντλία πετρελαίου και η γεωθερμία. Ανέβασε πολύ μεγάλη θερμοκρασία κι έφυγε η πόρτα. Προφανώς υπάρχουν τεράστιες ευθύνες των ανθρώπων που έκαναν τις εγκαταστάσεις εκεί. Αλλά δεν έφυγε η πόρτα επειδή γινόντουσαν εργασίες εκείνη την ώρα. Τουλάχιστον αυτό ξέρουμε».

Ενώ για το έργο στο 1ο Λύκειο Χολαργού τόνισε, πως όταν υπήρχαν ταυτόχρονες εργασίες με μαθήματα είχε αποκλειστεί ο εργοταξιακός χώρος. «Όταν βάζεις λαμαρίνες και κλείνεις τον αύλειο χώρο είναι ξεκάθαρο ότι τον έχεις αποκλείσει». Όσο για την επανεκκίνηση του έργου έδειξε να επιμένει σε αυτό το σχήμα και ανέφερε ότι «θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε ένα μοντέλο που θα είναι αρεστό σε όλους. Δε θα ξαναπεράσουμε τα ίδια. Αλλιώς δε θα γίνει τίποτα απολύτως».

Σχετικά με τις αίθουσες που λειτουργούν σε σχολεία, όπως στο 6ο Νηπιαγωγείο Χολαργού και το 5ο Δημοτικό Χολαργού, δίπλα από τους καυστήρες η δημοτική αρχή ισχυρίστηκε ότι η χρήση των χώρων αυτών προβλέπεται από την κατασκευή των σχολείων.

 

Αίτημα κατεπείγουσας συνεδρίασης της ΚΕΔΕ για την ασφάλεια των σχολείων

Αίτημα κατέθεσε ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφηςπρος την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας ζητώντας κατεπείγουσα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου (στο όποιο είναι μέλος) σχετικάμετις υποδομές και τον έλεγχο ασφαλείας όλων των Σχολικών και Αθλητικών μονάδων που διαχειρίζονται οι Δήμοι. Μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ είναι και ο Δήμαρχος Παπάγου Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος.

 

 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.