Σάββατο, 04 Μαϊος 2024 20:49

Βροντερό "ΟΧΙ" για τις αίθουσες ΠΡΟΚΑΤ που φέρνει ο Δήμαρχος στα σχολεία του Παπάγου

Έκτακτη Γενική Συνέλευση συγκλήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και γονέων από τα υπόλοιπα σχολεία της Κοινότητας προκειμένου να συζητήσουν και να αποφασίσουν επί του σχεδιασμού της δημοτικής αρχής να τοποθετήσει ΠΡΟΚΑΤ αίθουσες στο προαύλιο των 1ου και 2ων Δημοτικών Σχολείων για να στεγαστούν τμήματα Νηπιαγωγείων. Η απόφαση ήταν κατηγορηματική: "Αποδοκιμάζουμε την πρόταση τα παιδιά μας να πηγαίνουν σχολείο σε στοιβαγμένες προκάτ αίθουσες".
 
Το πρόβλημα δείχνει να βρίσκεται σε αδιέξοδο, αφού οι όποιες λύσεις θα πρέπει να βρεθούν μέχρι το τέλος Ιανουαρίου οπότε και πρέπει να κατατεθούν στο Υπουργείο Παιδείας. Τραγικές ευθύνες καταλογίζονται στην δημοτική αρχή Αποστολόπουλου για τη λύση των ΠΡΟΚΑΤ της τελευταίας στιγμής ενώ ήταν γνωστό από καιρό ότι οι ιδιοκτήτες (του κτιρίων επί της Μπλέσσα και επί της Ροδόπης) δεν επιθυμούσαν περαιτέρω την ενοικίαση τους.
 
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση των γονέων του Παπάγου όπως αναρτήθηκε το Σάββατο (13/1) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
 
"Ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Δημτοικού Σχολείου Παπάγου Σε συνέχεια της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με θέμα «Μεταστέγαση Νηπιαγωγείων Παπάγου σε Προκάτ αίθουσες στο Σχολείο μας» που διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας, από τον Σύλλογό μας, έχοντας απαρτία και με την παρουσία των Διευθυντών και των μελών των Συλλόγων Διδασκόντων, των Διοικητικών Συμβουλίων των 3ου Δημοτικού, 2ου, 1ου και 3ου Νηπιαγωγείου Παπάγου, θα επιθυμούσαμε να σας ευχαριστήσουμε για την παρουσία σας και την συνεισφορά σας σε αυτή. Ζητούμε από εσάς τη συμμετοχή σας σε μια σειρά ενεργειών διεκδίκησης και αντίδρασης στην επικείμενη υποβάθμιση των σχολείων του Δήμου μας.
Σε αυτές τις ενέργειες αποφασίσαμε ομόφωνα:
Να είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι, να μην αμφισβητήσουμε τη διάθεση όλων μας για συνεργασία σε κοινό αγώνα για το καλύτερο των παιδιών μας.
Να προσπαθήσουμε να παραμερίσουμε τα προσωπικά μας συμφέροντα και τη βολή μας, καθώς στο τέλος της ημέρας το πρόβλημα μετατίθεται και θα το αντιμετωπίσουμε παρακάτω.
Αποδοκιμάζουμε την πρόταση τα παιδιά μας να πηγαίνουν σχολείο σε στιβαγμένες προκάτ αίθουσες.
Αποδοκιμάζουμε το να χάσουν το δικαίωμα να παίζουν στο προαύλιο με ασφάλεια.
Η ασφάλειά τους δεν δεχόμαστε να περιορίζεται.
Η εκπαίδευσή τους δεν δεχόμαστε να υποβιβάζεται.
Προσπαθούμε συνεχώς να βελτιώσουμε τα κτιριακά μας συγκροτήματα και να τα κάνουμε όσο γίνεται περισσότερο ασφαλή και ευχάριστα.
Αποδοκιμάζουμε την αλλαγή ορίων, για να μοιράσουμε τα παιδιά παραδίπλα.
Θέλουμε ασφαλή, βάσει προδιαγραφών, κτίρια κατάλληλα σχεδιασμένα για τις σύγχρονες παιδαγωγικές απαιτήσεις.
Άρα, εδώ, σήμερα, όλοι μας με μια φωνή, αρνούμαστε την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή τα παιδιά μας. Διεκδικούμε έναν σοβαρό γενικό σχεδιασμό για τα σχολεία μας και όχι γρήγορους αριθμητικούς υπολογισμούς για το που χωράνε ή δεν χωράνε βαρέως ή ελαφρού τύπου προκάτ αίθουσες, όπως αυτές που προβλέπεται να στεγάσουν τα παιδιά μας, σύμφωνα με την πρόταση του Δήμου.
Δεν δεχόμαστε πρόχειρη και προσωρινή στέγαση των Νηπιαγωγείων σε προαύλια της Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Απαιτούμε να αρχίσει σήμερα ο σχεδιασμός και η δημιουργία εγκαταστάσεων που θα στεγάσουν με ασφάλεια τα παιδιά μας που φοιτούν στα Νηπιαγωγεία και παράλληλα να γίνει και αναβάθμιση των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας".
 
 
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.