Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 00:03

Λινοξυλάκης: Tο έργο στην Μπλέσσα δεν μπoρούσε να γίνει καλοκαίρι;


Μία εύστοχη ερώτηση για το έργο διαμόρφωσης του κόμβου της Μπλέσσα που γίνεται αυτή την εποχή στου Παπάγου κατέθεσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη (22/2) στη διαδικασία των εκτός ημερήσιας διάταξης ερωτήσεων ο κ. Ν. Λινοξυλάκης.

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης ΣΥΝ-ΠΟΛΙΣ ρώτησε τη δημοτική αρχή μεταφέροντας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, την απορία πολλών κατοίκων της περιοχής για το αν μπορούσε να επιλεγεί μια άλλη χρονική περίοδος όπως το καλοκαίρι, εννοώντας και με τα σχολεία κλειστά, αφού στην γειτονιά αυτή βρίσκεται το πολυπληθέστερο σχολικό συγκρότημα του Παπάγου.

Ο Δήμαρχος δεν απάντησε. Είχε ήδη ανακοινώσει την απόφαση του ότι δεν θα απαντά στο εξής στις ερωτήσεις εκτός ημερήσιας διάταξης.

Σε μία μάλλον άβολη στιγμή ο Πρόεδρος κ. Κουκής προσπάθησε ο ίδιος να απαντήσει, ανεπιτυχώς, αναφέροντας ότι τώρα ξεκίνησε το έργο και τώρα… τελείωσε. 

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα έργα που γίνονται αυτή την εποχή στην πόλη. Συγκεκριμένα για τον κόμβο της Μπλέσσα δήλωσε ότι είναι ένα πολύ σημαντικό έργο. Ότι η ταλαιπωρία θα είναι προσωρινή. Επισήμανε ότι έγιναν διορθωτικές κινήσεις στη σήμανση και τώρα γνωρίζουν καλύτερα όλοι πως θα κατευθυνθούν από και προς το σημείο. Και κατέληξε με την παράδοση του έργου που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίοδο 1-1,5 μήνα περίπου.

Ενημέρωσε ότι, σειρά θα έχει το σημείο Πίνδου και Αργυροκάστρου προς το καλοκαίρι. Για το έργο αυτό δε θα κλείσει ο δρόμος. Θα γίνουν ταυτόχρονα εργασίες διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων και οριοθέτηση των δρόμων και των ανισόπεδων διαβάσεων.

Και στη συνέχεια τα έργα θα μεταφερθούν στη Ναυαρίνου για τη δημιουργία ανισόπεδων διαβάσεων πεζών.

Τόνισε ότι, όλα γίνονται με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης και ότι «είναι οι πρώτες ενέργειες που γίνονται στα σχέδια του Σχέδιου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που εγκρίθηκε το 2018 και θα βελτιώσουν την οδική ασφάλεια».


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.