Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 10:50

Στον Ολυμπιακό ο Χολαργιώτης 16χρονος στόπερ Ζαχ. Παστρικός


pastrikosolimpiakosb

Στα 16 του χρόνια ο Ζαχαρίας Παστρικός γέννημα θρέμμα του Χολαργού ζητήθηκε από τον Απόλλωνα Χαλανδρίου που έπαιζε μέχρι σήμερα να στελεχώσει την ομάδα Κ17 του Ολυμπιακού.

Ο Ζαχαρίας μαθητής του 2ου Λυκείου Χολαργού έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον Αρη Χολαργού ενώ τα τελευταία 4 χρόνια εργάστηκε επίμονα στον Απόλλωνα Χαλανδρίου.
Βασικό στέλεχος της Μικτής Παίδων της Αθήνας, τον Ιανουάριο κλήθηκε στο ανδρικό τμήμα του Απόλλωνα όπου ο τεχνικός, επίσης γνωστός Χολαργιώτης Χρήστος Βλάχος του έδωσε το βάπτισμα του πυρός στα 15 του!

Πρόλαβε να καταγράψει 6 συμμετοχές σε υψηλού βαθμού δυσκολίας αγώνες της πολύ απαιτητικής Α' Αθηνών - θα ήταν σίγουρα περισσότερες, αν δεν είχε παράλληλες υποχρεώσεις με τους Παίδες. Μέχρι που πριν λίγες μέρες έφτασε η πρόκληση-πρόταση του Ολυμπιακού και ο Απόλλωνας δεν θα μπορούσε να του σταθεί εμπόδιο.

Ο Ζαχαρίας που πάντα ψηφιζόταν αρχηγός από τους συμπαίκτες του σε όλα τα αγωνιστικά τμήματα, με βασικά στοιχεία του χαρακτήρα του τη μαχητικότητα, τη σωστή διαχείριση της ήττας και την αισιοδοξία, δήλωσε γι αυτό το μεγάλ μεταγραφικό άλμα:

Είμαι επίσης σίγουρος ότι και στον Ολυμπιακό θα συνεχίσει να προσπαθεί και να αρπάζει από τα μαλλιά όλες τις ευκαιρίες. Εργάτης, μαχητής, χαρούμενος και αισιόδοξος. Αυτά τα χαρακτηριστικά θα του δώσουν έξτρα ώθηση, όλα τα υπόλοιπα έτσι και αλλιώς τα βελτιώνει».

«Ήρθε η στιγμή που οι δρόμοι μου με την οικογένεια του Απόλλωνα πρέπει να χωρίσουν. Σε αυτή την ομάδα πέρασα τέσσερα αξέχαστα χρόνια. Εδώ βελτιώθηκα ως ποδοσφαιριστής και ως άνθρωπος, εδώ έχτισα τον χαρακτήρα μου και την προσωπικότητά μου.

Χρωστάω πολλά σε όλα τα μέλη του Απόλλωνα, όπως τον προπονητή μου στην ακαδημία κύριο Αντώνη Ταβερνάρη και στον προπονητή της πρώτης ομάδας Χρήστο Βλάχο, που πίστεψαν σε εμένα, αλλά και στον γυμναστή μας, τον Πέτρο Αντωνίου, που καθημερινά έκανε το καλύτερο δυνατό προκειμένου να βελτιωθούμε.

Τέλος, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συμπαίκτες μου, μικρούς και μεγάλους, που ο καθένας ξεχωριστά στάθηκαν κοντά μου και με βοήθησαν να εκπληρώσω τους στόχους μου, ατομικούς και ομαδικούς. Τιμή μου που υπήρξα μέλος αυτού του εξαιρετικού συλλόγου!».


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.