Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 00:55

Γηπεδάκι Βελισσαρίου, ένας αναξιοποίητος ελεύθερος χώρος


«Δεν είναι ξεκάθαρα αθλητική εγκατάσταση η οδός Βελισσαρίου το ψάχνουμε είναι μεταξύ παιδικού σταθμού και αθλητικού κέντρου» απάντησε στο ερώτημα της Δημοτικής Συμβούλου Νατάσσας Χαμηλοθώρη, ο Δήμαρχος. «Κάπου αναγράφεται ως αθλητικός χώρος και κάπου αλλού ως Παιδικός Σταθμός»,  συμπλήρωσε στη δεύτερη αναφορά που έκανε η δημοτική σύμβουλος για το συγκεκριμένο γήπεδο κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το Στρατηγικό Σχέδιο Επιχειρησιακού Προγράμματος της τετραετίας. 

Συγκεκριμένα η κα Χαμηλοθώρη ανέφερε ότι ενώ στο Στρατηγικό αποτυπώνεται η υφιστάμενη κατάσταση του Δήμου, δηλαδή καταγράφονται όλες οι υποδομές του, αλλά και το πως αυτές θα αξιοποιηθούν από τη συγκεκριμένη δημοτική αρχή, το γήπεδο της Βελισσαρίου απουσιάζει εντελώς. Το συγκεκριμένο, λοιπόν, γήπεδο δεν αναφέρεται ούτε στους αθλητικούς χώρους, αλλά ούτε και στους Παιδικούς Σταθμούς που θα γίνουν.

(από την ιστοσελίδα του Δήμου Παπάγου Χολαργού)

 

“Δεν είμαι σίγουρος αν είναι καλό να φτιάξουμε έναν ανοιχτό αθλητικό χώρο όταν περιβάλλεται γύρω από πολυκατοικίες και ανθρώπους που τους δημιουργεί ενδεχομένως ένα τεράστιο πρόβλημα σε περιοχές γενικής κατοικίας», είχε απαντήσει αρχικά ο Δήμαρχος αποκαλύπτοντας το λόγο που δεν επιθυμεί να λειτουργεί ως ελεύθερος αθλητικός χώρος.

«Προσωπικά είχα την ιδέα να γίνει εκεί το σπίτι της γυμναστικής για τις πολύ καλές ομάδες του Δήμου μας ρυθμικής και ενόργανης. Εξετάζουμε το μέγεθος». Συμπλήρωσε ο κ. Αποστολόπουλος, που όμως ούτε αυτή η ιδέα δείχνει να προχωράει λόγω μεγέθους. Και από την άλλη θα ήταν πάλι άλλος ένας κλειστός χώρος και όχι μαζικού αθλητισμού.

Έτσι την ώρα που οι ελεύθεροι χώροι για ελεύθερο παιχνίδι ειδικά στον Άνω Χολαργό λείπουν, όπως μετέφερε στο δημοτικό συμβούλιο και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Ρεμούνδος, αυτό το πανέμορφο γηπεδάκι μένει αναξιοποίητο.

«Στην περιοχή υπάρχει το γήπεδο της Ναυαρίνου», απάντησε ο Δήμαρχος, το οποίο όμως παραμένει κλειστό γιατί χρήζει συντήρησης. «Έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα επισκευών-συντηρήσεων των αθλητικών χώρων. Είναι θέμα χρόνου να ξεκινήσει», είπε ο Δήμαρχος για να συμπληρώσει με… νόημα «τώρα έχουμε πει, είναι ο ίδιος εργολάβος που έχει αναλάβει το 1οΛύκειο Χολαργού. Ένας εργολάβος που διαθέτει λίγο προσωπικό».


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.