Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 07:25

Αισιόδοξη η ημερίδα για την ψυχική υγεία


IMG 8886

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δ.Ε. Β΄ Αθήνας συνδιοργάνωσε με το Δήμο Παπάγου-Χολαργού, Ημερίδα με τίτλο «Εφαρμογές της Θετικής Ψυχολογίας στην Προάσπιση της Ψυχικής Υγείας, Ευημερίας και Ανθεκτικότητας», που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 18.15 έως 20.45 στην Αίθουσα Μ. Μερκούρη του Δημαρχείου Παπάγου-Χολαργού.

Συντονιστής της Ημερίδας ήταν ο Δρ. Αναστάσιος Σταλίκας, Καθηγητής Ψυχολογίας, Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.  Η Ημερίδα απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς, στελέχη εκπαίδευσης, γονείς και ειδικούς της εφηβικής ψυχικής υγείας. Ομιλητές ήταν ο κος  Σταλίκας, η κα Καυκά, Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων, η κα Μπούτρη, Κλινική Ψυχολόγος του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαία Κυριακού, η κα Λακιώτη, Ψυχοθεραπεύτρια Ενηλίκων, η κα Κουδιγκέλη, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής και η κα Ζύμνη-Γεωργάλου, Ψυχοθεραπεύτρια Ενηλίκων και Οικογενειακή Θεραπεύτρια.

Κυρίαρχο θέμα της Ημερίδας ήταν η ευτυχία, η πορεία του ανθρώπου προς αυτήν και τα αποτελέσματά της.  Η ευτυχία αποτελείται από στιγμές,  θετικά συναισθήματα κι αισιόδοξη στάση. Η πραγματικότητα κατασκευάζεται από τον άνθρωπο ο οποίος τη βιώνει μέσα από τη δική του οπτική γωνία. Η θετικότητα είναι κάτι που μαθαίνεται. Και όπως αναφέρθηκε από την κα Καυκά, η θετική ψυχολογία αποτελεί το «κλειδί» για τη διαχείριση θεμάτων  που απασχολούν τους εφήβους, αφού ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων ασχολείται κυρίως με την ψυχολογική στήριξη εφήβων, καθώς και τη συμβουλευτική γονέων κι εκπαιδευτικών. Η θετικότητα αποτελεί το αντίδοτο σε κάθε αρνητικό συμβάν της ζωή μας. Η αισιόδοξη στάση μαθαίνεται και μεταδίδεται.   

Η εν λόγω ημερίδα ήταν απόλυτα επιτυχής, με πλήθος ενδιαφερομένων και ανθρώπων που έχουν ανάγκη από τη θετικότητα κι αισιοδοξία στη ζωή.

Περισσότερες πληροφορίες: Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων, κα Καυκά Γεωργία  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

IMG 8887

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.