"ΥΠΕΡ" της Απλής Αναλογικής οι "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ"
Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, η δημοτική παράταξη "Συνεργασία για τις 8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ" τοποθετείται υπέρ της απλής αναλογικής στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:
Να τι λένε οι 8Προτάσεις για την Απλή Αναλογική στους δήμους
Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παπάγου Χολαργού όπως και σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια της χώρας, συζητήθηκε το νομοσχέδιο για την Αναθεώρηση της λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που εμπεριέχει και το νέο εκλογικό σύστημα της Απλής Αναλογικής.
Τα κομματικά στελέχη μετέφεραν για μια ακόμη φορά την κομματική τους γραμμή στο δημοτικό μας συμβούλιο. Εμείς ως η μοναδική παράταξη του δημοτικού συμβουλίου, που δεν έχουμε κομματικά στελέχη, εκτιμήσαμε ότι η παρέμβαση μας σ΄ αυτήν την συνεδρίαση δεν θα είχε κανένα απολύτως νόημα.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε άποψη. Έχουμε και μάλιστα τοπική, αυτοδιοικητική άποψη βγαλμένη μέσα από την έκφραση του κόσμου.
Ο κόσμος και η πραγματική ανάγκη ζητάει σήμερα ευρύτερες συνεργασίες και συναινέσεις, συνέργεια μεταξύ των δημοτικών συμβούλων και την αντίληψη του: όλοι μαζί από κοινού να βοηθήσουμε για να βελτιώσουμε τους όρους ζωής στην πόλη μας.
Αυτό ακριβώς που επιδιώκει και επιβάλει η Απλή Αναλογική. Αυτό ακριβώς που επιβάλει η σημερινή πραγματικότητα, αυτό ακριβώς που επιδιώκουμε κι εμείς από την αρχή της θητείας μας. Γι αυτό εμείς καταθέσαμε 223 θετικές προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο. Γι αυτό συμμετείχαμε στις επιτροπές όπου μας δίνει το δικαίωμα ο νόμος. Γι αυτό προτείναμε τα ΔΣ των νομικών προσώπων να συγκροτούνται από εξειδικευμένους ανθρώπους κάθε τομέα ανεξάρτητα από παρατάξεις. Γι αυτό εκδώσαμε αμέσως μετά τις εκλογές συμβουλευτικό Οδικό Χάρτη προς την Δημοτική Αρχή. Γι αυτό επιμείναμε οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης να στέλνουν από κοινού εκπροσώπους στα νομικά πρόσωπα.
Δυστυχώς η πολιτικάντικη υποκρισία και το δικαίωμα που της δίνει το σημερινό εκλογικό σύστημα με 25% να λαμβάνει το 60% των εδρών οδήγησε την δημοτική αρχή στην πλήρη απομόνωση, στην απολυταρχική διοίκηση και λόγω ανικανότητας, τον δήμο στην πλήρη απραξία.
Παρά τα όσα έλεγε ο δήμαρχος δημοσίως «θεωρώ την αντιπολίτευση συνεργάτες μου» μας κάλεσε μόνο δύο φορές στα τέσσερα χρόνια και αυτό όταν βρέθηκε σε αδιέξοδο και δεν μπορούσε να σηκώσει μόνος του το βάρος.
Με πλήρη άγνοια των αυτοδιοικητικών θεμάτων και των θεμάτων δημόσιας διοίκησης, διοίκησε απολύτως μόνος του με αλαζονικό τρόπο.
Και έτσι φτάσαμε ως εδώ. Η σημερινή δημοτική αρχή είναι η μοναδική στην ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που δεν έχει κάνει ούτε ένα έργο. Ούτε ένα νέο σχολείο, ούτε ένα νέο αθλητικό χώρο, ούτε ένα νέο πολιτιστικό χώρο, ούτε ένα χώρο στάθμευσης, ούτε ένα προσπελάσιμο πεζοδρόμιο, ούτε καν μια νέα παιδική χαρά.
Η σημερινή δημοτική αρχή παρά τις τεράστιες ευκαιρίες που της δόθηκαν δεν μπόρεσε να λύσει ούτε ένα από τα προβλήματα του προαστίου: Κυκλοφορία οχημάτων και πεζών, στάθμευση, υποβάθμιση των σχολείων, ανεπάρκεια αθλητικών χώρων, καθαριότητα, φωτισμός, διαμπερής κυκλοφορία, οικονομική κρίση και στήριξη της κοινωνίας.
Επιπλέον η δημοτική αρχή έχασε πάνω από 130 εκατομμύρια ευρώ που βγήκαν ως προσκλήσεις διακρατικών και τομεακών προγραμμάτων για τους δήμους. Χρήματα που τα έχουμε δώσει σε φόρους εμείς οι δημότες και τα δικαιούμαστε.
Όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί αν υπήρχε το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής και η δημοτική αρχή αναγκαζόταν να συνεργαστεί με την αντιπολίτευση και όλοι μαζί με τις γνώσεις μας και την εμπειρία μας, μας δινόταν η ευκαιρία να συμβάλουμε σε μια αποτελεσματικότερη διοίκηση για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών.
Αν είχαμε κι εμείς, όπως και οι υπόλοιπες δυνάμεις της αντιπολίτευσης, τη δύναμη της ψήφου και οι πλειοψηφίες δεν διαμορφώνονταν με βάση τις μυστικές συναλλαγές για αντιδημαρχίες και προεδριλίκια, τώρα θα είχαμε αξιοποιήσει τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ που πήραμε από την Αττική Οδό. Θα είχαμε μπει σε πρόγραμμα βιώσιμης κινητικότητας και θα είχαμε φτιάξει ένα μεγάλο δίκτυο πεζοδρομίων. Θα είχαμε μπει σε προγράμματα ανταποδοτικής ανακύκλωσης και τα τέλη καθαριότητας θα βρίσκονταν στο ένα τρίτο, ενώ οι δρόμοι τα σχολεία και τα πάρκα, θα διέθεταν τους τριπλάσιους καθαριστές. Θα είχαμε μπει στο πρόγραμμα των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων και θα είχαμε πάρει τα 70 εκατομμύρια για να φτιάξουμε νέα σχολεία και να ανακαινίσουμε ριζικά τα υπάρχοντα, κάνοντάς τα πρότυπα και στη λειτουργία τους. Θα είχαμε κάνει ολοκληρωμένη μελέτη διαχείρισης των αθλητικών χώρων και θα είχαμε ήδη αξιοποιήσει τους πέντε διαθέσιμους χώρους για νέες υποδομές. Θα είχαμε αγοράσει το θέατρο του Αλέξανδρου, και θα το είχαμε εντάξει στο πρόγραμμα αναβάθμισης πολιτιστικών χώρων της Περιφέρειας Αττικής. Θα είχαμε διαμορφώσει τουλάχιστον δυο χώρους στάθμευσης και θα είχαμε αξιοποιήσει και πιλοτικό πρόγραμμα διευθέτησης της στάθμευσης γενικά, με χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία.
Γι αυτό είμαστε υπέρ της Απλής Αναλογικής, γιατί συμφέρει το δικό μας δήμο και τους συμπολίτες μας.