Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 00:51

Συμβουλευτικό χαρακτήρα το Δημοτικό Συμβούλιο, η απάντηση στην απλή αναλογική


theodorikpatoulis

Με αυξημένες εξουσίες στην Οικονομική Επιτροπή και με σύνθεση που θα φτιάχνει ο Δήμαρχος, θα εξασφαλιστεί όπως φαίνεται τελικά η κυβερνησιμότητα των δήμων. Αυτό άλλωστε ήταν και το αντικείμενο της πρώτης συνάντησης του νέου Υπουργού Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη.

Ο κ. Θεωδορικάκος μίλησε για συναντίληψη στο πρόβλημα της κυβερνησιμότητας και ο κ. Πατούλης στις δικές του δηλώσεις απέδωσε ένα κλίμα συναίνεσης και κατανόησης.

Δυστυχώς ή ευτυχώς αφού η επιλογή είναι να μην δοκιμαστεί το νέο σύστημα δεν υπάρχει άλλος δρόμος, ούτε καμία διαφορετική πρόταση παρά το να πάρει συμβουλευτικό χαρακτήρα το Δημοτικό Συμβούλιο όπως λειτουργούσαν οι δήμοι και πριν το ’96 με την Δημαρχιακή Επιτροπή, αυξάνοντας λίγο παραπάνω τις αρμοδιότητες.

Το ζητούμενο είναι να διευκρινιστεί πως ακριβώς θα προκύπτει η σύνθεση της Οικονομικής Επιτροπής που το πιθανότερο είναι να επικρατήσει η λύση της πλειοψηφίας των αντιδημάρχων.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών εντός ολίγων ημερών προφανώς αμέσως μετά τις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού στην Βουλή θα βγει στον αέρα το σχέδιο νόμου.

ΠΗΓΗ: www.myota.gr

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.