Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2025 20:38

8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: Με τον κωδικό "Βόηθα Παναγιά" τo σχέδιο αντιπυρικής προστασίας της Δημοτικής Αρχής Αποστολόπουλου

Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη" μετά τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με την εκπόνηση σχεδίου πυροπροστασίας του Δήμου Παπάγου Χολαργού. Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης που ακολουθεί:

Σχέδιο αντιμετώπισης πυρκαγιών με την κωδική ονομασία “Βόηθα Παναγιά” στο Δήμο Παπάγου Χολαργού!

Επιχειρησιακό Σχέδιο με την κωδική ονομασία “Βόηθα Παναγιά” ετοίμασε για μια φορά ακόμη ο Δήμος Παπάγου Χολαργού για την Πολιτική Προστασία και τις δασικές πυρκαγιές της αντιπυρικής περιόδου που ξεκίνησε την 1η Μαίου.

Όπως αποδείχθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμος δεν διαθέτει κανένα συγκεκριμένο και ολοκληρωμένο σχέδιο σε περίπτωση κινδύνου της τοπικής μας κοινωνίας και του τοπικού περιβάλλοντος.
Θλιβερή η εικόνα του Δημάρχου να μην γνωρίζει ούτε τους νόμους, ούτε τι σημαίνει σχέδιο τελικά.

Από το κείμενο που κατατέθηκε λείπει παντελώς η ανάλυση κινδύνου και τα σενάρια ανέμων, καθώς και οι γεωμορφολογικές ιδιαιτερότητες της πόλης μας και του Υμηττού.
Τα σημεία συγκέντρωσης του πληθυσμού είναι εντελώς άστοχα, ακόμη και δίπλα σε βενζινάδικο.
Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο απεγκλωβισμού.
Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο εκπαίδευσης και συνδρομής των πολιτών.
Δεν υπάρχει κανένα μνημόνιο συνεργασίας με επαγγελματίες όπως γιατροί, υδραυλικοί, ιδιοκτήτες γερανών, λεωφορείων κ.ά.
Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη διακοπής ρεύματος και επικοινωνιών.
Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση των υπαρχουσών δυνάμεων και αποτύπωση των ελλείψεων και αδυναμιών.
Δεν υπάρχει καμία αποτύπωση εμπειριών.
Δεν υπάρχει σχέδιο εκκένωσης δρόμων για την πρόσβαση πυροσβεστικών, ασθενοφόρων κ.λπ.
Δεν υπάρχει καμία περιγραφή ενεργειών.
Δεν υπάρχουν σχέδια διαφυγής.

Η προσευχή προς την Παναγία “να μην μας τύχει τίποτα κακό”, είναι η μόνη ουσιαστική προστασία που προσφέρει η δημοτική αρχή στους δημότες.

Η παράταξη 8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ έχει από καιρό επισημάνει την αναγκαιότητα ενός Προστατευτικού Προϋπολογισμού στην εποχή της κλιματικής αλλαγής, που παρουσιάζει έντονα πρωτόγνωρα και αιφνιδιαστικά τοπικά φαινόμενα.

Έχει επισημάνει την αναγκαιότητα μιας σοβαρής επιστημονικής μελέτης, ανάλυσης και αντιμετώπισης των κινδύνων, η οποία θα αναδεικνύει, όπως υποδεικνύουν οι επιστήμονες κατά 70% τα αναγκαία μέτρα πρόληψης.

Έχει επισημάνει ότι το βάρος πρέπει να πέσει στην ενημέρωση του κόσμου για συγκεκριμένες ενδεδειγμένες αντιδράσεις πριν, κατά την διάρκεια και μετά την ενδεχόμενη καταστροφή.
Και τέλος, έχει τονίσει επανειλημμένα την πρωτεύουσα σημασία της εθελοντικής συμμετοχής και της ενεργού δράσης των πολιτών, με ολοκληρωμένο σχέδιο κατανομής έργου, συνεχούς παρότρυνσης, οργανωμένης υποδοχής και εκπαίδευσης.

"8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη"

Διαβάστε ακόμη

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.