Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 09:03

Η "Ομπρέλα" δεν σκεπάζει τους θορύβους, άρθρο του Δημ. Οικονόμου


Γράφει ο Δημήτρης Οικονόμου, Χειρουργός Οδοντίατρος, Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου Χολαργού

 

Η "Ομπρέλα" δεν σκεπάζει τους θορύβους...

Η “Ομπρέλα” αποτελεί σημείο αναφοράς στου Παπάγου. Κατασκευάστηκε στις αρχές τις δεκαετίας του 50, στο μεγάλο πάρκο “Στρατάρχης Αλέξανδρος Παπάγος”, εκτάσεως 79 στρεμμάτων.

Με τη λιμνούλα, και το μικρό τριγωνικό αλσύλλιο, υπήρξε ανέκαθεν τόπος συνάντησης, παιχνιδιού, καθώς και εφηβικό στέκι τις βραδινές ώρες. Στη μικρή τεχνητή λίμνη, την ημέρα των φώτων, γινόταν ο αγιασμός των υδάτων και η ρίψη του τιμίου Σταυρού, πριν η τελετή μεταφερθεί στη λίμνη που ανακατασκευάστηκε δίπλα στο Verde.

Έτσι, η περιοχή αποτελούσε ζωντανή κυψέλη, συνάντησης, γνωριμιών, συζητήσεων των κατοίκων της πόλης μας, δίχως  εντάσεις, φασαρίες, τσακωμούς και θορύβους τις ώρες κοινής ησυχίας.

Τα τελευταία όμως χρόνια, παρατηρείται μια σημαντική αλλαγή τις βραδινές ώρες, με συγκέντρωση πλήθους νεαρών ατόμων και από άλλες περιοχές, που θορυβούν, φωνασκούν, τσακώνονται, μεθούν και σπάνε μπουκάλια μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Δημιουργούν εκκωφαντικό θόρυβο με τις μηχανές τους, αλλοιώνουν με συνθήματα τους τοίχους και τα πέτρινα πεζούλια της ομπρέλας, ενώ οι φήμες για χρήση ουσιών, είναι έντονες.

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα αισθητό την περίοδο της άνοιξης και του καλοκαιριού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και τις άλλες εποχές εξαλείφεται.

Αν συνυπολογίσουμε τη μεγάλη επιμήκυνση της χρονικής διάρκειας του φεστιβάλ και των άλλων εκδηλώσεων, στο παρακείμενο θέατρο, με την παρουσία πλήθους θεατών και αυτοκινήτων από όλη την Αττική, αντιλαμβανόμαστε τον τεράστιο κυκλοφοριακό  φόρτο και την επιπλέον επιβάρυνση της περιοχής.

Η κατάσταση που βιώνουν οι συμπολίτες που διαβιούν  στην ευρύτερη περιοχή της ¨Ομπρέλας¨, είναι δραματική, αφού κυριολεκτικά  έχουν χάσει τον ύπνο τους με το συνεχή θόρυβο από αυτοκίνητα, μηχανές αλλά και αγενείς νέους κάτω από τα μπαλκόνια τους. Η συνεχής αυτή όχληση και ένταση,  καθίσταται επιεικώς απαράδεκτη για το επίπεδο ζωής κατοίκων μιας ήσυχης και όμορφης κηπούπολης, όπως είναι ο Παπάγος.

Οι κάτοικοι έχουν κατ’ επανάληψη διαμαρτυρηθεί και έχουν αιτηθεί να εξευρεθεί λύση στην καθημερινότητα τους. Ο δήμαρχος που εδώ και έξι ολόκληρα χρόνια διοικεί την πόλη, κωφεύει, δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα, και ίσως με την πλήρη ανοχή του, έχει επιδεινώσει το πρόβλημα.

Στα μεν, θορυβώδη “νυχτέρια” της ομπρέλας στέκεται παρατηρητής, στο δε μαρτύριο του φεστιβάλ αντί να  αποσυμφoρήσει την περιοχή περιορίζοντας τις παραστάσεις, φορτώνει με εκδηλώσεις το ήδη κορεσμένο θέατρο.

Προτείνω στο δήμαρχο, να βγει επιτέλους από το δημαρχείο, να επισκεφτεί την περιοχή για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι,  ότι η αμέλεια του έχει δημιουργήσει κατοίκους β΄ κατηγορίας,  οι οποίοι δεν μπορούν να κοιμηθούν και δεν αντέχουν άλλο την καθημερινή ταλαιπωρία. Ειδικά αυτή την περίοδο, που με το κλείσιμο της εστίασης θα ενταθεί το φαινόμενο συγκέντρωσης νεαρών, ας προσπαθήσει να βρει μια ΛΥΣΗ, και αν δεν το καταφέρει ούτε κι αυτό, ας μας ρωτήσει να του την υποδείξουμε!!!

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.