Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 22:04

Ξανά «στον αέρα» το ραδιόφωνο του 1ου Γυμνασίου Χολαργού


Ξανά… «στον αέρα» από την 1η Δεκεμβρίου το μοναδικό 1GYMHOLRADIO! Και αυτή είναι η καλή είδηση όχι μόνο της ημέρας ή του μήνα, αλλά και όλης αυτής της περιόδου που μας έχει ψυχολογικά γονατίσει.

Ακόμη καλύτερη γίνεται η είδηση όταν βγαίνει μέσα από το χώρο ενός σχολείου. Από το 1ο Γυμνάσιο Χολαργού που παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε φέτος με τη φιλοξενία των μαθητών του 1ου Λυκείου, παρά την επί μακρόν αναστολή των μαθημάτων, σε πείσμα όλων των εμποδίων έστησε ξανά από το μηδέν τον ραδιοφωνικό του σταθμό για να εκπέμψει την αισιοδοξία!

Για την ιστορία λοιπόν το σχολικό ραδιόφωνο του 1ουΓυμνασίου Χολαργού γεννήθηκε το 2017 και από τότε εκπέμπει με συνεχή ροή μουσικής χωρίς διαφημίσεις! Με σταθερό εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εκπομπές με παραγωγούς την ομάδα των μαθητών που κάθε χρόνο εναλλάσσεται και απαρτίζεται από μαθητές κυρίως των Β’ και Γ΄ τάξεων του σχολείου. Στόχος του εγχειρήματος σύμφωνα με τον Διευθυντή του σχολείου η δημιουργική εμπλοκή όλης της σχολικής κοινότητας και η ελεύθερη έκφραση των παιδιών μέσα από τις ραδιοφωνικές εκπομπές, αλλά και των εκπαιδευτικών ή και των γονέων, αφού όπως δηλώνει και ο ίδιος έχει στα πλάνα του μία εκπομπή με λογοτεχνικό περιεχόμενο.

Μοναδικό stop στη ροή του προγράμματος μπήκε αυτή την περίοδο από τον… κορωνοϊό, μία συνθήκη που άλλαξε άλλωστε τόσο έντονα ειδικά τη σχολική ζωή.

Όμως κόντρα σε όλα και σε πείσμα των συνθηκών με την επιμονή του Διευθυντή του σχολείου κου Σωτήρη Πάντου ο σταθμός ξαναστήθηκε με όλο τον πολύτιμο εξοπλισμό του, να φιλοξενείται προσωρινά στο χώρο του ιατρείου, αφού το… στούντιο του έχει παραχωρηθεί για τις ξένες γλώσσες του Λυκείου. Προσωρινά λοιπόν κονσόλες, μικρόφωνα και όλος ο ειδικός εξοπλισμός, που είχε δωρηθεί στο ξεκίνημα του εγχειρήματος από τον NGRADIO, στήθηκε ξανά και περιμένει τα παιδιά για τις νέες τους μουσικές περιηγήσεις.

Στο μεσοδιάστημα όμως… ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση του Διευθυντή ο απόφοιτος του σχολείου Αλέξανδρος Ρουμελιώτης, που συμμετείχε στην ιδρυτική πρώτη ομάδα του ραδιοφώνου, και ξεκίνησε την εξ αποστάσεως, φυσικά, εκπομπή του προγράμματος από χθες.

Έτσι απλά, φαίνονται και διακρίνονται πάντα τα σχολεία που παρά τις όποιες δυσκολίες βρίσκουν την ευκαιρία και εκπέμπουν αισιοδοξία.

Στα διαλείμματα λοιπόν της τηλεργασίας ή της τηλεκπαίδευσης σας συντονιστείτε με τον απίθανο non stop ραδιοφωνικό σταθμό του 1ουΓυμνασίου Χολαργού και καλή σας ακρόαση https://1gymholradio.gr/


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.