Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 02:47

Μέσα στα Χριστούγεννα παραδίδεται το νεότερο κτίριο του 1ου ΓΕΛ Χολαργού


Ολοκληρώνεται το ένα από τα δύο κτήρια του 1ουΛυκείου Χολαργού από το όποιο είχε ξεκινήσει το έργο και σύμφωνα με έγγραφη βεβαίωση του εργολάβου μέχρι τα χριστούγεννα πρόκειται να παραδοθεί προς χρήση. Σε περίπτωση που θα εκκρεμούν κάποιες εργασίες, σύμφωνα πάντα με το ίδιο έγγραφο, αυτές δεν θα παρεμποδίζουν τη λειτουργία του και δεν θα επηρεάζουν την ασφάλεια των παιδιών. Αυτά απάντησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Παιδείας σε σχετική ερώτηση της Δημοτικής Συμβούλου Ν. Χαμηλοθώρη. «Μόλις παραδοθεί το κτήριο αυτό και το κλιμακοστάσιο θα μεταφερθεί εκεί και η Β΄Λυκείου», επεσήμανε κατηγορηματικά απαντώντας στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος. 

Η κα Χαμηλοθώρη εξήγησε ότι ήθελε να ακούσει από επίσημα χείλη τι προβλέπεται για το χρονοδιάγραμμα της μεταφοράς των μαθητών, αφού αυτό που συζητιόταν μεταξύ των μαθητών ήταν ότι θα κληθούν οι ίδιοι να ψηφίσουν για τη μεταφορά τους.

Για να διευκρινίσει ο Δήμαρχος Ηλ. Αποστολόπουλος, ότι τελικά μάλλον σωστά είχαν καταλάβει τα παιδιά, λέγοντας: “Βιάστηκε και απάντησε ο Αντιδήμαρχος. Να θυμίσω ότι εμείς είχαμε αρχικά προτείνει να μεταφερθεί στο 1ο Γυμνάσιο μόνο μία τάξη. Και οι δύο τάξεις να παραμείνουν  στο 1οΓΕΛ. Εμείς δεν έχουμε βούληση να είμαστε αντίθετοι στη σχολική κοινότητα. Αν η ίδια η σχολική κοινότητα ζητήσει να μεταφερθείη τάξη, εμείς βεβαίως μπορούμε να τους φιλοξενήσουμε, έτσι όπως πρέπει στο συγκεκριμένο χώρο. Αλλά θα πρέπει να το ζητήσει η ίδια η σχολική κοινότητα. Δε θα το ζητήσουμε εμείς, γιατί εμείς το λέγαμε το καλοκαίρι και άλλα μας είπε τελικά η σχολική κοινότητα».

Με δεδομένο, όπως έχουμε ξαναγράψει εδώ ότι το lockdown «εξυπηρετεί» το έργο γιατί τα συνεργεία μπορούν να δουλέψουν με πιο εντατικούς ρυθμούς, αφού δεν υπάρχουν παιδιά και δε γίνεται μάθημα, και τις βεβαιώσεις εργολάβου και Δημοτικής Αρχής ότι εντός μηνός παραδίδεται το πρώτο κτίριο του συγκροτήματος, θα περιμένουμε με αγωνία όλοι να δούμε τα παιδιά του Λυκείου σε ποια θρανία θα επιστρέψουν μετά τις γιορτές, μετά το lockdown.

Το θέμα της αδράνειας της δημοτικής που έδωσε το πράσινο φως στον εργολάβο χωρίς να έχει εξασφαλίσει εξ αρχής τη στέγαση των μαθητών κατά τη διάρκεια των έργων, θα έρχεται, μέχρι την ολοκλήρωση του, όπως φαίνεται, συνέχεια στην επιφάνεια. Και παρότι η καθημερινότητα στο κτίριο της Αετιδέων "τσούλησε" όσο γινόταν πιο ομαλά παρά τον απίθανο συγχρωτισμό και εν μέσω πανδημίας με την επίπονη όμως προσπάθεια των καθηγητών και των δύο σχολείων αλλά και την ωριμότητα που επέδειξαν τα παιδιά, όλα δείχνουν ότι το θέμα θα ξανανοίξει, μόλις ξανανοίξουν όμως τα σχολεία.

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.