Η Κάτια ρωτά το Δήμαρχο για τις αδέσποτες ψυχές στις γειτονιές του Παπάγου και του Χολαργού
Η Κάτια, μια νεαρή φοιτήτρια που γεννήθηκε και μεγαλώνει στο Χολαργό, «τάραξε τα νερά» από το βράδυ της Πέμπτης, όταν κατέθεσε δημόσια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την προσωπική της εμπειρία για την αντιμετώπιση των αδέσποτων από το Δήμο Παπάγου Χολαργού. Η Κάτια περιγράφει την τυπολατρία της σχετικής υπηρεσίας και την αναλγησία της Δημοτικής Αρχής Αποστολόπουλου όταν εν γνώσει τους ωθούν στον αφανισμό δεκάδες αδέσποτα, αφού δεν έχουν προβλέψει από τη σχετική σύμβαση με τον κτηνίατρο, την παραμονή σε προστατευμένο περιβάλλον αμέσως μετά την επεμβατική διαδικασία μιας στείρωσης.
Το μήνυμα της Κάτιας έγινε viral, όπως συνηθίζουν και οι νεολαίοι να λένε, αφού μέσα σε πολύ λίγη ώρα κοινοποιήθηκε μαζικά, πολλαπλασιάζοντας την κραυγή αγωνίας της. Δώστε δύο λεπτά,όπως λέει και η ίδια και διαβάστε το μήνυμα της...
Διαβάστε το κείμενο της Κάτιας:
Αν είσαι δημότης Χολαργού ή Παπάγου και αυτή η εικόνα σου προκαλεί το παραμικρό αρνητικό συναίσθημα δώσε δυο λεπτά να ακούσεις τι έχω να σου πω.
Οι δρόμοι μας όπως θα έχεις παρατηρήσει σφύζουν από αδέσποτες γάτες, ταλαιπωρημένες, συχνά κακοποιημένες από γνωστούς και αγνώστους συνδημότες μας, από το κρύο, από την πείνα και γενικά από τις συνθήκες του δρόμου. Ακόμα πιο δύσκολη η ζωή για τις γάτες της γειτονιάς μου που στην πλειονότητα τους πάσχουν από λοιμώδη περιτονίτιδα (αρρώστια με μεγάλο ποσοστό θνησιμότητας ακόμα και για τις γάτες που ζουν ήρεμες σε ένα σπίτι- πίστεψε με έχασα τη δικια μου έναν χρόνο πριν).
Βέβαια, αν μπεις στην ιστοσελίδα του δήμου θα εκπλαγείς από το οργανωμένο πρόγραμμα για το οποίο φρόντισαν οι εκπρόσωποι μας.
Άκου τώρα και τη δική μου αλήθεια.
Είναι γεγονός πως ο Δήμος μας τρέχει πρόγραμμα για στειρώσεις. Συνεργάζεται με έναν κτηνίατρο στη Φιλοθέη - λίγο μακριά για να μεταφέρεις ένα αδέσποτο ζώο ειδικά αν δεν έχεις αυτοκίνητο (ναι υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι), αλλά αυτό είναι το λιγότερο.
Και εκεί που βρίσκεις τη θέληση να πιάσεις και τα 30 γατιά της γειτονιάς σου και να τα μεταφέρεις στον κτηνίατρο μαθαίνεις πως μετά την εγχείρηση υποχρεούσαι να τα παραλάβεις και να τα αφήσεις στον δρόμο την ίδια μέρα!! Αν έχεις δει στειρωμένο ζώο, δε χρειάζεται να προβώ σε περαιτέρω ανάλυση της παραφροσύνης αυτής της διαδικασίας.
Μην ξεχάσω να σου πω πως κατά την περιήγηση σου στην ιστοσελίδα θα δεις πως σπαταλήθηκαν 18.000€ για την περίοδο 3/7/2020-2/7/2021 για τη φιλοξενία των αδέσποτων σε ξενοδοχείο ζώων. Ωραίο δεν ακούγεται; Μόνο που ξεχνάνε να αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη πανσιόν αφορά σε ζώα αποκλειστικά μικρής ηλικίας και με συγκεκριμένες ασθένειες (πχ η λοιμώδης που προανέφερα δεν συμπεριλαμβάνεται). Και αν δεις ότι τα ζώα έχουν το δικό τους δωμάτιο στην πανσιόν θυμήσου πως εννοούν κλουβί.
Αυτά. Θα ήθελα να ρωτήσω κύριε Ηλία Αποστολόπουλε ποιο είναι το συνολικό σχέδιο προκειμένου να στειρωθεί κάθε ψυχή στον δήμο μας, να υιοθετηθούν και να ζήσουν τη ζωή που τους αξίζει μακριά από αρρώστιες και κακουχίες; Γιατί η Βαρκελώνη μέσα σε έξι μήνες κατάφερε αυτά που παλεύουμε εμείς χρόνια;
Περιμένω την απάντηση σας. Και σας ζητώ να μου απαντήσετε συγκεκριμένα με στόχους μετρήσιμους που να ανταποκρίνονται σε μια ολιστική στρατηγική αντιμετώπισης.