Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 22:02

Στα κόκκινα η ένταση μεταξύ Αποστολόπουλου και Οικονόμου


Η στάση του Δημήτρη Οικονόμου στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ουσιαστικά διαφοροποιήθηκε από τις εισηγήσεις της δημοτικής αρχής, ξεχείλισε το ποτήρι του Δημάρχου, ο οποίος με μία γεμάτη ακραίους χαρακτηρισμούς επιστολή δήλωσε στον πρώτο σε σταυρούς ψήφους του  ψηφοδελτίου του ότι «έθεσε εαυτόν εκτός παράταξης».

Στην ουσία, όμως, ο Δήμαρχος δεν τολμά να φέρει το θέμα της αποπομπής του Δημήτρη Οικονόμου εντός της δημοτικής του ομάδας, δηλαδή μεταξύ των 18 αιρετών δημοτικών συμβούλων, όπου σύμφωνα με το Νόμο θα πρέπει να πείσει τους 12 από αυτούς, να δηλώσουν ότι επιθυμούν τη διαγραφή του πρ. Αντιδημάρχου. Γιατί δεν μπορεί να μη γνωρίζει ο ίδιος ο Δήμαρχος ότι η δημοτική παράταξη δεν έχει καμία νομική υπόσταση αμέσως μετά τις εκλογές. Έτσι κατέφυγε σε μία επιστολή, ουσιαστικά εσωτερικής κατανάλωσης, που την εμπλούτισε με βαρείς χαρακτηρισμούς, είτε για να εκνευρίσει τον Δ. Οικονόμου, είτε για να αποδείξει στους δημοτικούς του συμβούλους ότι δήθεν «τιμωρεί» όποιον διαφοροποιείται.

Ο Δημήτρης Οοικονόμου, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα την αλληλογραφία των δύο ανδρών, δείχνει αποφασισμένος και κινείται μέχρι στιγμής με σταθερά και υπολογισμένα βήματα. Στο ίδιο ύφος και η απάντηση του στην επιστολή του Δημάρχου, όπου αποδομεί κάθε σημείο, ενώ παράλληλα θέτει την πολιτική ατζέντα που θα αναδείξει με φυσικά πρώτο το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Παπάγου, αλλά και την αποζημίωση των 5,5 εκ. ευρώ της απαλλοτρίωσης από την Αττική Οδό που θα ζητήσει από το Δήμαρχο να αιτιολογήσει γιατί το μεγαλύτερο μέρος τους δε δαπανήθηκε στην Κοινότητα Παπάγου από όπου και προήλθαν τα χρήματα.

Ακολουθούν και οι δύο επιστολές που αντάλλαξαν οι δύο άνδρες:

H επιστολή του Δημάρχου προς τον Δ. Οικονόμου την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

 

Μαζί για την πόλη μας

Δημοτικός Συνδυασμός Παπάγου-Χολαργού
Ηλίας Αποστολόπουλος | Δήμαρχος

Κύριε Οικονόμου,

Με την πρόσφατη επίσημη τοποθέτησή σας, θέσατε και δημοσίως τον εαυτό σας εκτός της δημοτικής μας παράταξης. Ασφαλώς αυτό είναι δικαίωμά σας. Πριν σας στείλω αυτή την επιστολή, περίμενα -όπως και όλα τα μέλη του συνδυασμού «Μαζί για την πόλη μας»- τις τελευταίες 20 μέρες να διαπιστώσω αν θα έχετε την ευθιξία να αποχωρήσετε και τυπικά. Όπως ο καθένας αντιλαμβάνεται, όμως, αυτό καμία πρακτική σημασία δεν έχει.

Όσο για τα όσα αναφέρατε στην επιστολή σας, τις απαντήσεις τις έχει δώσει η ίδια η πραγματικότητα.

Και η πραγματικότητα είναι, όπως οι συμπολίτες μας γνωρίζουν, ότι ήσασταν επί έξι (6) συνεχή έτη σε έμμισθες θέσεις ευθύνης στο πλαίσιο της διοίκησής μας. Και όσο παραμένατε στην καρέκλα, κανένα «πρόβλημα» δεν είχατε διαπιστώσει στο έργο της δημοτικής μας αρχής.

Η πραγματικότητα επίσης είναι ότι από το 2014 ως και το τέλος της θητείας σας ως Αντιδήμαρχος, συμμετείχατε σε περισσότερες από εκατό (100) συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, υπερψηφίζοντας πάνω από δύο χιλιάδες (2000) αποφάσεις της διοίκησής μας και συμμετέχοντας ενεργά στην Εκτελεστική Επιτροπή και άλλα όργανα του Δήμου.

Όλο αυτό το διάστημα, υποστηρίξατε τη στρατηγική της παράταξής μας, και με την ψήφο σας επιδοκιμάσατε τις ενέργειές μας.

Όσο καιρό, κατείχατε θέση διοίκησης, ουδέποτε εκφράσατε κάποια αντίρρηση σχετικά με τις επιλογές της διοίκησης, τόσο στις δημόσιες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των οργάνων του Δήμου, όσο και στις συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής, αλλά και στις τακτικές συνεδριάσεις της Δημοτικής μας παράταξης ή ακόμα και στις Γενικές Συνελεύσεις των μελών μας.

Και ξαφνικά, αλλάξατε άρδην στάση απέναντι στη δημοτική μας αρχή, όταν σας ενημέρωσα ότι δεν θα παραμείνετε στην καρέκλα σας. Η πραγματικότητα όμως ήταν ότι αυτό μου επέβαλαν οι επιδόσεις σας που ίσως να οφείλονταν και σε ανθρώπινη κόπωση, η ανάγκη για ανανέωση αλλά και η δίκαιη αντιμετώπιση απέναντι σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους -ήσασταν ο μόνος που είχατε το προνόμιο να μείνετε επί 6 χρόνια σε έμμισθη θέση Προέδρου ή Αντιδημάρχου, και αυτή η διακριτική υπέρ σας μεταχείριση προφανώς θα ήταν λάθος μου να συνεχιζόταν.

Μόλις μπήκε τέλος στη θητεία σας ως Αντιδήμαρχος, ως εκ θαύματος αρχίσατε να τα βλέπετε όλα στραβά!

Από τότε, έχετε επιλέξει να λειτουργείτε παρασιτικά στη δημοτική μας παράταξη, με αποκλειστικό γνώμονα την εξυπηρέτηση προσωπικών σας συμφερόντων.

Και αυτή είναι η βασική και πραγματική -όπως αποδεικνύεται- διαφορά σας με τη στρατηγική και τις προτεραιότητες της παράταξής μας. Λειτουργείτε με γνώμονα το προσωπικό σας συμφέρον, αδιαφορώντας ουσιαστικά για τα ζητήματα και το συμφέρον της πόλης.

Λειτουργείτε αποκλειστικά βάσει προσωπικού σχεδιασμού και συμφέροντος στο περιθώριο της παράταξής μας.

Γι’ αυτή σας την κυβίστηση δεν θα σας κρίνω εγώ προσωπικά, καθώς αντιλαμβάνομαι την πικρία σας και όπως σας έχω και επανειλημμένως πει στο πλαίσιο των συνεδριάσεων της δημοτικής μας παράταξης, κάθε προσωπικό απωθημένο μπορεί να γίνει σεβαστό.

Γι’ αυτή σας την κυβίστηση θα σας κρίνουν πρωτίστως οι δημότες και κάτοικοι του Δήμου μας.

Προσωπικά το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι με τα λόγια και τις πράξεις σας, έχετε θέσει τον εαυτό σας εκτός παράταξης, χωρίς να έχετε το θάρρος να πολιτευτείτε ως απλός, δίχως οφίτσια, και τυπικά ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

Φαίνεται ότι το βάρος μιας αυτόνομης και αυτόφωτης πορείας σάς λυγίζει.

Σας βεβαιώ ότι η παρασιτική αυτή τακτική που έχετε επιλέξει, ουδόλως επηρεάζει τη διοίκησή μας, πολλώ δε μάλλον την υλοποίηση των προεκλογικών μας δεσμεύσεων.

Εμείς συνεχίζουμε με τους συμπολίτες μας για τους συμπολίτες μας, να διαμορφώνουμε μια κοινωνική συμμαχία που γίνεται όλο και μεγαλύτερη, όλο και ισχυρότερη, για να κάνουμε τη πόλη μας κάθε μέρα καλύτερη!

Ηλίας Αποστολόπουλος
Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού

Επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Μαζί για την πόλη μας Παπάγου-Χολαργού»

Πρόεδρος Ι.Τ.Α.

Μέλος Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε.

 

 

Και η απάντηση του Δ. Οικονόμου που εκδόθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021:

Κύριε Αποστολόπουλε,

Σε απάντηση της ηλεκτρονικής σας επιστολής, την οποία ομολογουμένως ανέγνωσα δύο φορές προκειμένου να αντιληφθώ το περιεχόμενο της, λόγω της αυθορμήτως κακής χρήσης γλώσσης και συντακτικού , αλλά και των σκόπιμων ανακριβειών ,σας δηλώνω τα εξής :

Όπως όλοι γνωρίζουμε ο συνδυασμός σας εδώ και αρκετό καιρό βρίσκεται υπό κατάρρευση και η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική σας. Λόγω της αδράνειας, της αναποτελεσματικότητας, της εσωστρέφειας και της αλαζονείας που σας διακατέχει αλλά και της παντελούς έλλειψης οράματος απογοητεύσατε τόσο τους πολίτες του δήμου μας όσο και μέρος των συμβούλων που εξελέγησαν με το συνδυασμό σας. Καθημερινώς όλα τα τοπικά sitesκαι οι εφημερίδες αναδεικνύουν την αναποτελεσματικότητα σας σε όλους τους βασικούς τομείς της ζωής της πόλης μας.

Σε μια περίοδο που ο κορωνοϊός αλλά και η πρόσφατη κακοκαιρία ανέδειξαν μείζονα άλυτα προβλήματα για το δήμο μας, εσείς προσπαθείτε με ανούσιες κοινοποιήσεις επιστολών που κανέναν τελικά δεν ενδιαφέρουν να αλλάξετε την ατζέντα και να αποπροσανατολίσετε δημότες και συμβούλους σώζοντας ό,τι δεν σώζεται…

Καταλήξατε να πολιτεύεστε πλέον, ερήμην του συνδυασμού  και πολύ χειρότερα ερήμην των δημοτών που σας εξέλεξαν!!!

 

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τα ψεματάκια που γράφετε στην επιστολή σας προκειμένου να διαχειριστείτε τη μη αναστρέψιμη  πολιτική σας ήττα:

 

1)Ακόμα και τα έτη που συνεργαζόμασταν και όπως λέτε υπερψήφιζα τα θέματα στο δημοτικό συμβούλιο, είχα κατ’ επανάληψη εκφράσει εγγράφως και προφορικώς τις αντιρρήσεις μου και τις επιφυλάξεις μου για τη διοίκηση σας για καίρια θέματα .

Σας αναφέρω και υπενθυμίζω στην επιλεκτική σας μνήμη μερικά :

α) Στις 27 Μαρτίου του 2016(!!!) σας έστειλα, εγγράφως επιστολή σχετικά με το ποσό των 5.457.853,48Ευρώ,που ο δήμος εισέπραξε, ως αποζημίωση από την απαλλοτρίωση εκτάσεως στη Δημοτική Κοινότητα Παπάγουγια την κατασκευή της Αττικής Οδού. Στην επιστολή μου σας έκανα σαφές ότι διαφωνώ με τη διαχείριση εκ μέρους σας του υπέρογκου αυτού ποσού και σας επεσήμαινα ότι  "για  λόγους ηθικής και δικαιοσύνης  το μέγιστο των χρημάτων θα πρέπει να διατεθεί για έργα  και δράσεις  στη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου, και φυσικά είναι αυτονόητο ότι θα καρπωθούν των έργων, υποδομών και υπηρεσιών οι κάτοικοι και των δύο κοινοτήτων  Παπάγου –Χολαργού αφού ο Δήμος είναι ενιαίος".Εν συνεχεία ,δε, στην ίδια επιστολή σας πρότεινα και συγκεκριμένες ιδέες-λύσεις τοποθέτησης των χρημάτων σε έργα.

Εσείς φυσικά κρύψατε την επιστολή στο συρτάρι και φροντίσατε να την ξεχάσετε για πάντα!!!

β) Στο δημοτικό συμβούλιο που συζητήθηκε το "κτήριο -έκτρωμα"που κατασκευάζετε στου Παπάγου επί της οδού Εθνικής Αμύνης , ψήφισα μεν την κατασκευή του γιατί πιστεύω ότι θα πρέπει τα πολυϊατρεία να στεγαστούν αλλά έκανα σαφές , ότι διαφωνώ εντόνως  με το μέγεθος και την όψη του κτηρίου που θα αλλοιώσει και θα υποβαθμίσει την εικόνα της κοινότητας Παπάγου. Μπορείτε εύκολα να ανασύρετε τις θέσεις μου από τα πρακτικά της εν λόγω  συνεδρίασης , μια που η μνήμη σας είναι βραχυτάτη!!!

γ)Στο δημοτικό συμβούλιο που συζητήθηκε η έκδοση περιοδικού με χρήματα των δημοτών για να διαφημίζετε το ¨έργο¨ σας και πάλι παρενέβην,  εκφράζοντας τις επιφυλάξεις μου και δηλώνοντας ευθαρσώς ότι "Είμαι βέβαιος ότι θα αποτύχει"

δ) Το 2020, ως εν ενεργεία αντιδήμαρχος, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το  Γενικό Πολεοδομικού Σχεδίου, καταψήφισατην απίστευτη αδικία για μερίδα δημοτών του Παπάγου, μη υπολογίζοντας το πολιτικό κόστος και τη μήνιν σας εναντίον μου που είχε και ως συνέπεια την άμεση αποπομπή μου από τη θέση του Αντιδημάρχου.

 

Αυτές είναι κ. Αποστολόπουλε κάποιες από τις πολλές διαφωνίες και  παρεμβάσεις που έκανα τα 6 χρόνια συνεργασίας μας τόσο στα δημοτικά συμβούλια όσο και σε εσάς προσωπικά αλλά τις αποκρύπτετε σκοπίμως.

2) Αναφέρετε στην επιστολή σας ότι με παύσατε από τη θέση του αντιδημάρχου λόγω χαμηλών επιδόσεων…

Για να δούμε όμως τί γράφατε εσείς ο ίδιος στο e-mailπου μου στείλατε την Κυριακή 4/10/2020, παύοντας με βιαίως από αντιδήμαρχο και ποιος είναι τελικά αυτός που "αδειάζει" άξιους συνεργάτες και κάνει κυβιστήσεις προκειμένου να φιμώσει τους ασκούντας γονίμου κριτικής για να διατηρήσει τη δημαρχιακή του  καρεκλίτσακαι τρίτη τετραετία!!!

 Γράφατε λοιπόν:   "Αγαπητέ Δημήτρη ,στη μάχη της καθημερινότητας κατόρθωσες να ανταπεξέλθεις σε ικανοποιητικό βαθμό, όπως επίσης και στη δύσκολη για τον Δήμο μας και τους εργαζόμενους, συγκυρία της πανδημίας. Πορευόμαστε μαζί από το 2014, και σε οποιαδήποτε θέση ευθύνης σου ανατέθηκε τα τελευταία συναπτά έξι χρόνια, στάθηκες άξιος των περιστάσεων και της εμπιστοσύνης μου,παρά τις διαφωνίες μας σε επιμέρους θέματα, που είναι θεμιτό να υπάρχουν.   Είμαι σίγουρος ότι και στις νέες προκλήσεις που έρχονται, με την αναδιάρθρωση που θα επιφέρουν οι αλλαγές που προωθούνται στην αυτοδιοίκηση, θα σταθείς δίπλα μου σε νέο ρόλοκαι μαζί θα εργαστούμε…"

3) Αναφέρετε ότι λειτουργώ παρασιτικά στη δημοτική σας παράταξη και ότι τάχα κατείχα έμμισθες θέσεις ευθύνης επί 6 συναπτά έτη. Σας υπενθυμίζω ότι έχω εκλεγεί με το συνδυασμό σας  δύο φορές πρώτος των πρώτων με διαφορά, δημοτικός σύμβουλοςκαι αν δεν διαχειριζόμουν εγώ τις θέσεις ευθύνης ποιος θα τις διαχειριζόταν ;;; Παρόλα αυτά επειδή τονίζετε τη λέξη "έμμισθη" σας υπενθυμίζω ότι κατείχα "χαμηλές έμμισθες" θέσεις σε σχέση με άλλους δημοτικούς συμβούλους που εξελέγησαν με πολύ λιγότερες ψήφους από μένα και ουδέποτε τα πρώτα 5 χρόνια της διοίκησης σας με χρήσατε αντιδήμαρχο ως οφείλατε. Εξ άλλου όπως γνωρίζετε στα 25 μου χρόνια (!!!) ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στην οδοντιατρική Αθηνών και έκτοτε εργάζομαι αδιαλείπτως ως χειρουργός οδοντίατροςαπό όπου και σιτίζομαι!!!Το λειτούργημα της οδοντιατρικής μου δίνει οικονομικά την άνεση να μην έχω αγκυλώσεις με « έμμισθες καρεκλίτσες» όπως χαρακτηριστικά αναφέρετε και να τιμώ την ψήφο των δημοτών φέρνοντας αντιρρήσεις σε οτιδήποτε δεν συνάδει με το συμφέρον της πόλης μας. Αντίθετα η δική σας αγκύλωση με το δημαρχιακό θώκο και η οικονομική σας εξάρτηση από αυτόν σας μετάλλαξε σε έναν δήμαρχο  αυταρχικό ,αλαζονικό ,κλειστό και καχύποπτο.

 

Καθημερινώς δομείτε μια διοίκηση μακριά από τα προβλήματα ,μακριά από τους δημότες, ασκώντας εξουσία από τους κλειστούς τοίχους του Δημαρχείου με μόνο σας μέλημα πώς θα επανεκλεγείτε και τρίτη τετραετία δήμαρχος. Εύλογα ,δε, γεννάται το ερώτημα αν δεν καταφέρετε να ολοκληρώσετε το έργο σας σε 9 χρόνια (!!!), πόσα ακριβώς χρόνια χρειάζεστε;;; Ακόμα και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, σε 8 χρόνια ολοκληρώνει…

 

Κύριε Αποστολόπουλε, διανύουμε μια πραγματικά κρίσιμη καμπή για τον Δήμο όπου απειλείται ο προαστιακός του χαρακτήρας και η ποιότητα ζωής και όπου απαιτούνται λύσεις ,δυναμισμός και συνενώσεις δυνάμεων .Με την ατυχέστατη συμπεριφορά σας ,σηματοδοτείτε το τέλος εποχής .Πυροδοτείτε εξελίξεις και δυναμικές που θα σας ξεπεράσουν .

 

Η νέα εποχή για τον δήμο μας ,θα είναι μια εποχή συνθέσεων ,νέων ιδεών ,ήθους αλλά και δυναμισμού.

 

Η μάχη είναι για την ποιότητα ζωής μας ,για  να κρατήσουμε τον προαστιακό μας χαρακτήρα, για την ασφάλεια στις γειτονιές μας ,για  τις βασικές  υποδομές που έχουμε ανάγκη  και που δικαιούμαστε !!!

 

Οικονόμου Δημήτρης

 

Χειρουργός Οδοντίατρος

                                                                                                            Δημοτικός Σύμβουλος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.