Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 23:19

Εσύ πως θέλεις τον Δήμο Παπάγου Χολαργού;


Σε δημόσια και ανοιχτή σε όλους διαβούλευση έχει αναρτηθεί το Στρατηγικό Σχέδιο Επιχειρησιακού Προγράμματος του δήμου Παπάγου Χολαργού για την περίοδο 2019-2023. Μετά από μία πρώτη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, αφού όπως δήλωσε ο Δήμαρχος το συγκεκριμένο πόνημα αποτυπώνει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, τώρα ο λόγος δίνεται στους δημότες να καταθέσουν τις απόψεις τους στην ιστοσελίδα του Δήμου μέχρι τις 5 Μαίου. Στη συνέχεια η συζήτηση θα μεταφερθεί στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης και θα επιστρέψει με τις όποιες προσθήκες ή και διορθώσεις ξανάστο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το σχέδιο που αποτυπώνει το αναπτυξιακό όραμα της δημοτικής αρχής για την τετραετία, βγήκε στον "αέρα" στο μέσο της θητείας, κι ενώ ήδη έχουν εγκριθεί δύο ετήσιοι προϋπολογισμοί και αντίστοιχα δύο τεχνικά προγράμματα τα οποία λογικά θα έπρεπε να "κουμπώνουν" στο Επιχειρησιακό Σχέδιο που θα έπρεπε να είχε προηγηθεί, εύστοχα παρατήρησε στη συζήτηση η δημοτική σύμβουλος Μαρία Σιώτου.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ενδιαφέρον παρουσίασε και η διαδικασία της ψηφοφορίας αυτής της πρώτης φάσης του Σατρατηγικού. "ΥΠΕΡ" ψήφισαν εκτός των δημοτικών συμβούλων της διοίκησης και η παράταξη Τίγκα. Οι δημοτικοί σύμβουλοι Κανάκης, Ζήκας, Αυγερινός, Καραγιάννης ψήφισαν "ΛΕΥΚΟ" . Ενώ "ΚΑΤΑ" ψήφισαν όλοι οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Τούτουζας, Ρεκλείτης, Ανυφαντής, Ρετσινιά, Σιώτου, Χαμηλοθώρη, Ρεμούνδος. 

Όποιος θέλει να κρίνει το συγκεκριμένο πόνημα ή και να προτείνει επιπλέον δράσεις μπορεί να επισκεφθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Παπάγου Χολαργού στο dpapxol.gov.gr και στο πεδίο «Ο ΠΟΛΙΤΗΣ»να αναζητήσει την «Εφαρμογή Διαβούλευσης» και μεταφέρεται στο πεδίο, όπου εμφανίζεται η «Δημόσια Ανοιχτή Διαβούλευση Στρατηγικού Σχεδίου Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου Παπάγου Χολαργού 2019-2023» .

Εκεί μπορείτε και να «κατεβάσετε» ολόκληρο το κείμενο του Στρατηγικού Σχεδίου σχεδόν 450 σελίδων. Μπορείτε να συμπληρώσετε και να στείλετε με emailσυγκεκριμένο ερωτηματολόγιο και με στατιστικά στοιχεία που έχει συντάξει η ομάδα εκπόνησης του σχεδίου. Αλλά κυρίως μπορείτε απλά και μόνο να γράψετε το σχόλιο σας στη δημόσια διαβούλευση αλλά και, για πρώτη φορά, να δείτε τα σχόλια άλλων πολιτών που μπορεί ήδη να έχουν καταθέσει.

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.