Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 00:51

Ο Δήμαρχος απαντά στην παράταξη "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ" για τις αναθέσεις στην καθαριότητα


Σε απάντηση προχώρησε αργά το βράδυ της Παρασκευής (16/4) ο Δήμαρχος Παπάγου Χολαργού στην ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική παράταξη "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη" μία μέρα πριν, σχετικά με τις αναθέσεις υπηρεσιών της καθαριότητας σε ιδιώτες. Ο Δήμαρχος, που δεν συνηθίζει να απαντά στις ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης, εξηγεί ότι για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες που ανέθεσε σε εργολάβους, υπάρχει αδυναμία διενέργειας τους από τις υπηρεσίες του Δήμου, λόγω έλλειψης προσωπικού κυρίως, ενώ για τη δημοτική παράταξη αναφέρει ότι "προσπαθεί να ρίξει λάσπη στον ανεμιστήρα και να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα".

 

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της απάντησης, όπως αυτό δημοσιοποιήθηκε από το γραφείο τύπου του Δήμου Παπάγου Χολαργού:

Απάντηση στην ανακοίνωση της παράταξης 8 Προτάσεις

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της παράταξης 8 Προτάσεις για μια βιώσιμη πόλη, με τίτλο «υπέρογκα ποσά σε ιδιώτες για την καθαριότητα στο Δήμο Παπάγου – Χολαργού» σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι.
1. Η Δημοτική Αρχή χρησιμοποιεί κάθε δυνατό πόρο (δημόσιο και ιδιωτικό) για τη βελτίωση των υπηρεσιών καθαριότητας, πάντα με απόλυτη διαφάνεια και τηρώντας τις διαγωνιστικές διαδικασίες, συνεργάζεται με αδειοδοτημένους και πιστοποιημένους φορείς για την αποκομιδή ειδικών ρευμάτων απορριμμάτων.   
Όπως περιγράφεται εκτενώς και στην σχετική τεχνική έκθεση του τμήματος Αποκομιδής Απορριμμάτων & Ανακύκλωσης της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, κρίνεται αναγκαία η ανάθεση εργασιών σε αδειοδοτημένους και πιστοποιημένους φορείς, καθώς η υπηρεσία δεν δύναται να επεξεργαστεί τα συλλεγόμενα ογκώδη απορρίμματα (μηχανική και χειρωνακτική διαλογή) πριν την τελική διάθεσή τους.
Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού τα τελευταία χρόνια είναι υποχρεωμένος να αναπτύσσει χωριστά ρεύματα συλλογής απορριμμάτων, σε αντίθεση με ότι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, που κατέληγαν στον ΧΥΤΑ Φυλής, όπως:
προϊόντα βιομάζας, οικοδομικά μπάζα, μπάζα από υπολείμματα μαρμάρων, χώματα, χημικές ουσίες και άλλα απόβλητα από τα κοιμητήρια, πράσινα απορρίμματα, στρώματα, έπιπλα, καρέκλες, ντουλάπες, κ.α., ώστε αυτά να καταλήγουν στους ενδεδειγμένους και αδειοδοτημένους χώρους επεξεργασίας των εν λόγω αποβλήτων. 
2. Σχετικά με τις ανυπόστατες αναφορές περί προσπάθειας ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας, καθώς και για ότι έχει να κάνει με τον εσωτερικό καθαρισμό των δημοτικών κτιρίων (Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού, Δημοτικό Κατάστημα Παπάγου, ΚΕΠ Χολαργού & Παπάγου, κληροδότημα Κακογιάννη, στο οποίο στεγάζεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Βίλλα Σαλίγκαρου), κάτι το οποίο γίνεται κατά κόρον στους δημοσίους οργανισμούς, σας  υπενθυμίζουμε (αν και είμαστε σίγουροι ότι το γνωρίζετε), την αδυναμία εκτελέσεως της παραπάνω εργασίας από τις υπηρεσίες του Δήμου, καθότι δεν διαθέτει ούτε το επαρκές προσωπικό για τον καθαρισμό εσωτερικών χώρων, αλλά ούτε και υπαλλήλους ειδικότητας «ΥΕ καθαρισμού εσωτερικών χώρων».
Για μια ακόμη φορά η παράταξη των 8 Προτάσεων προσπαθεί να ρίξει λάσπη στον ανεμιστήρα και να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα που δεν είναι άλλη από το ότι η Δημοτική Αρχή με απόλυτη διαφάνεια και με ανάρτηση κάθε πράξης στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου (ακόμα και για τις απευθείας αναθέσεις για τις οποίες δεν υπάρχει η υποχρέωση), στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, στο Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) και στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ), εργάζεται προς όφελος του Δήμου και των κατοίκων, με εμφανή αποτελέσματα και με διαρκή προσπάθεια για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.  

--
Γραφείο Τύπου
Δήμος Χολαργού - Παπάγου


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.