Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 01:56

ΟΧΙ στη συγχώνευση τμημάτων στα 2ο και 3ο Δημοτικά Σχολεία Χολαργού


Με επιστολή διαμαρτυρίας συγκεντρώνονται υπογραφές από τους γονείς των 2ου και 3ου Δημοτικών σχολείων Χολαργού εν όψει της λειτουργίας του νεοϊδρυθέντος 6ου Δημοτικού Σχολείου. 

Για το νέο σχολείο που θα λειτουργήσει για πρώτη από τον προσεχή Σεπτέμβριο, έχουνήδη ολοκληρωθείοι εγγραφές για την Α' τάξη, ενώ την εβδομάδα που πέρασε οι γονείς των σχολείων της 17ης Νοεμβρίου έλαβαν το... ραβασάκι για την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος των παιδιών των υπόλοιπων τάξεων που θα φοιτήσουν στο νέο σχολείο. 

Έτσι εκτός της ομίχλης που υπάρχει για τη λειτουργία του 6ου Δημοτικού σχετικά με το πότε θα ορισθούν διευθυντής και εκπαιδευτικοί, πόσα παιδιά θα είναι στα τμήματα, πότε θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες μετατροπής, αν όλα αυτά καταφέρουν να γίνουν έγκαιρα, προστίθεται πρόβλημα και στη λειτουργία των δύο γειτονικών σχολείων,που όπως όλα δείχνουν κινδυνεύουν και με συγχώνευση τμημάτων.

Ο σύλλογος γονέων του 2ου Δημοτικού σχολείου Χολαργού εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας και έγγραφο με το οποίο συγκεντρώνει υπογραφές από τους ενδιαφερόμενους γονείς που θα κοινοποιηθεί στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Β’ Αθήνας.

Διαβάστε το κείμενο διαμαρτυρίας που ακολουθεί:

 

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΕ 2ο & 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

ΑΣΦΑΛΗΣ & ΕΥΡΥΘΜΗΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΟΧΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ!

 

Όλοι εμείς που υπογράφουμε το παρόν κείμενο απαιτούμε:

  • Να μη γίνει καμία συγχώνευση τμημάτων σε 2ο και 3ο Δημοτικό και καμία μετακίνηση εκπαιδευτικού από τα σχολεία μας.
  • Να τοποθετηθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί που είναι απαραίτητοι προκειμένου να λειτουργήσουν όσο το δυνατόν μικρότερα τμήματα.
  • Να πραγματοποιηθούν όλες οι αναγκαίες υλικοτεχνικές βελτιώσεις, να εξασφαλιστεί ο εξοπλισμός των τάξεων καθώς και το βοηθητικό προσωπικό, για την ασφαλή λειτουργία του 6ουΔημοτικού σχολείου από την 1ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς.

Η ανάγκη δημιουργίας συνθηκών ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων, ειδικότερα σήμερα εν μέσω πανδημίας είναι πιο ξεκάθαρη από ποτέ, καθώς και τα μορφωτικά κενά που έχουν προκύψει από τον σχεδόν ένα χρόνο τηλεκπαίδευσης κάνουν τα ως άνω αιτήματα πιο άμεσα και επιτακτικά.

Τα παιδιά μας δικαιούνται να έχουν το καθένα ξεχωριστά και όλα μαζί την προσοχή του δασκάλου, ώστε να καλύψουν τα κενά που έχουν διαμορφωθεί. Ας σκεφτούμε ότι ιδιαίτερα στις πρώτες τάξεις του δημοτικού τα παιδιά έχουν βρεθεί ελάχιστα στην τάξη. Οι συνέπειες από αυτή την κατάσταση μπορεί  να είναι μακροπρόθεσμες αν τώρα δεν παρθούν μέτρα. Τα παραπάνω, απαιτούν μικρά τμήματα με δασκάλους στην τάξη από την πρώτη μέρα του σχολείου.

Με την ίδρυση του νέου σχολείου, στα2ο- 3ο Δημοτικά Σχολεία Χολαργού υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε να μην γίνουν συγχωνεύσεις και να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη.

Υπάρχουν τα παιδιά μας, οι δάσκαλοί τους, οι αίθουσες. 

Δεν αποδεχόμαστε να λαμβάνονται αποφάσεις από το Υπουργείο και τη ΔιεύθυνσηΕκπαίδευσης για ορισμό των τμημάτων με βάση τη λογική της αποφυγήςτου κόστους.

Η υγεία και η μόρφωση των παιδιών είναι δικαίωμά τους 

και όχι κόστος για εξοικονόμηση.

Εμείς, οι γονείς τους, θα το υπερασπιστούμε.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.