Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 20:18

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν θέλουμε τα ΚΤΕΛ. Θέλουμε πάρκινγκ.


“Στην πόλη μας είναι πολύ μεγάλος ο φόρτος από οχήματα που ψάχνουν να παρκάρουν”, εμφανίζεται να δήλωσε στην «Εφ.Συν.» ο δήμαρχος Παπάγου Χολαργού, Ηλ. Αποστολόπουλος, εξηγώντας ότι το επίμαχο οικόπεδο που αναφέρθηκε ότι θα αποτελούσε την αφετηρία των ΚΤΕΛ είναι στην ιδιοκτησία της «Αττικό Μετρό» και είναι μισθωμένο στην εταιρεία «Polis Park», προκειμένου να δημιουργηθεί σταθμός πάρκινγκ 199 θέσεων. Επικαλούμενος επικοινωνία με την «Polis Park», ο δήμαρχος ενημέρωσε, ότι το πάρκινγκ θα είναι έτοιμο τον Μάιο και θα ξεκινήσει να λειτουργεί τον Ιούνιο.

Τα ΚΤΕΛ θα μεταφέρονταν, υποτίθεται, σε διαμορφωμένο χώρο στη διασταύρωση του παράδρομου της λ. Μεσογείων με την οδό Αναστάσεως, όπου στο παρελθόν στάθμευσαν λεωφορεία του ΟΑΣΑ. Το σημείο ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Παπάγου-Χολαργού. Η ανακοίνωση της μεταφοράς των ΚΤΕΛ έσκασε σα βόμβα την προηγούμενη εβδομάδα αφού η επίσημη ανακοίνωση δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη (14/4) με ισχύ από το Σάββατο (17/4).

Πληροφορίες της «Εφ.Συν.» αναφέρουνότι αντιδράσεις δεν υπήρξαν μόνο από την πόλη των βόρειων προαστίων, αλλά και από περιοχές που εξυπηρετούν οι γραμμές:

Ραφήνα – Νέα Μάκρη – Μαραθώνας / Μαρκόπουλο – Λαύριο – Σούνιο (Π. Ράφτη) / Ωρωπός (Χαλκούτσι, Συκάμινο)

οι αφετηρίες των οποίων θα παραμείνουν στην οδό Μαυρομματαίων. Η μεταφορά τους «θα πραγματοποιηθεί σε σημείο της Αττικής το οποίο θα επιλεγεί κατόπιν σχετικής διαβούλευσης», αναφέρει η ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής, «καρφώνοντας» τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα εμμέσως πλην σαφώς για… εντολές ελλείψει διαβούλευσης.

Από την άλλη, ο περιφερειάρχης εμφανίζεται να βάζει «φρένο» στο αίτημα κατοίκων της περιοχής του Πεδίου του Αρεως για απομάκρυνση των ΚΤΕΛ, κάτι που για πολλούς αποτελεί προϋπόθεση για την αναβάθμιση του πάρκου.

Ίσως να έβαλε το αίτημα των κατοίκων της αθηναϊκής γειτονιάς σε κατώτερη θέση από τις σχέσεις του με τον δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού, ο οποίος διαδέχθηκε τον κ. Πατούλη στη θέση του προέδρου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) της ΚΕΔΕ. Ισως να ήθελε να στείλει ένα αυστηρό μήνυμα καθυπόταξης στον συνεργάτη του, κ. Δημόπουλο, διαβλέποντας πιθανές φιλοδοξίες.

 

ΠΗΓΗ: www.efsyn.gr


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.