Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 17:19

Απαντά ο Αντιδήμαρχος σε «ψευδές» δημοσίευμα, διαψεύδοντας… εαυτόν


Απάντηση επέλεξε να στείλει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων στο «ψευδές δημοσίευμα» του myxolargos/mypapagos.gr σχετικά με την κλειστή παιδική χαρά της Ελ. Βενιζέλου διαψεύδοντας όμως τον εαυτό του, αφού παρουσιάζει και έγγραφο πιστοποίησης της Παιδικής Χαράς από τον Φεβρουάριο. Γεγονός που ο ίδιος ως αρμόδιος, αγνοούσε στις 26 Μαίου όταν ρωτήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο από τη Δημοτική Σύμβουλο Μαρία Σιώτου και όχι μόνο, αλλά αποδέχθηκε, ότι όντως παρέμενε κλειστή η Παιδική Χαρά, ενώ είχε αρθεί η απαγόρευση λόγω covid19.

«Σε αυτό που είπε η κα Σιώτου ότι απέναντι», (το θέμα αφορούσε στο Πάρκο Κρήτης επί της Ελ. Βενιζέλου στου Παπάγου) «υπάρχει Παιδική Χαρά η οποία είναι κλεισμένη. Ναι, κα Σιώτου για να πιστοποιηθεί μία Παιδική Χαρά πρέπει να είναι κλεισμένη για την ασφάλεια των παιδιών», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος. (Στις 7 ώρες και 3 λεπτά μπορείτε να ακούσετε τη σχετική απάντηση στο βίντεο της συνεδρίασης 

)

Το ρεπορτάζ του myxolargos/mypapagos.gr γράφτηκε λίγες μέρες μετά (στις 7/6) από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 26ης Μαϊου, οπότε και έδωσε τη συγκεκριμένη απάντηση ο Αντιδήμαρχος, και αφού την προηγούμενη ημέρα (6/6) συνεργάτης του site επισκέφθηκε την Παιδική Χαρά στις 12μ.μ. και απαθανάτισε τη σφραγισμένη πόρτα με τις αλυσίδες, το λουκέτο καθώς και την… ξεχασμένη ανακοίνωση απαγόρευσης λόγω covid19 που παρέμενε ακόμη αναρτημένη στην είσοδο. Και όλα αυτά αφού είχαν φτάσει μηνύματα αναγνωστών, που ρωτούσαν γιατί παραμένει κλειστή η συγκεκριμένη παιδική χαρά, ενώ ανέφεραν ότι αναγκάζονταν να επισκέπτονται την κοντινότερη της Αρτέμιδος στην οποία όμως παρουσιαζόταν πολύ μεγάλη συγκέντρωση παιδιών και συνοδών.

Ωστόσο, είναι προβληματικό και για την πολιτική συζήτηση στην πόλη, αλλά και για τη δημοσιογραφική έρευνα, οι απαντήσεις που δίνονται στο Δημοτικό Συμβούλιο. Απαντήσεις από υπεύθυνα στόματα, που όμως αποδεικνύονται συχνά πια, στη συνέχεια, ως ανακριβείς, όπως πρόσφατα και η μεγάλη συζήτηση με τα εξαφανισμένα ελαιόδεντρα της Βουτσινά.

Και φυσικά κατά την πάγια τακτική της δημοτικής αρχής για το κλείσιμο… έφταιγε επισκέπτης, που είχε βάλει τον σύρτη!

Διαβάστε την απάντηση του Αντιδημάρχου που κάνει λόγο για "ψευδές" δημοσίευμα:

«Απάντηση στο ψευδές δημοσίευμα σχετικά με την παιδική χαρά της οδού Ελ. Βενιζέλου

Σε απάντηση του δημοσιέυματός σας, σας ενημερώνουμε ότι η παιδική χαρά επί τη οδού Ελ. Βενιζέλου λειτουργεί κανονικά και είναι πιστοποιημένη, όπως και όλες οι παιδικές χαρές του Δήμου μας. 

Προς απόδειξη αυτού σας επισυνάπτουμε το πιστοποιητικό συμμόρφωσης της εν λόγω παιδικής χαράς, με ημερομηνία έκδοσης 21/02/2021.

Χθες 8 Ιουνίου,  που ανακοινώσατε ότι η παιδική χαρά ήταν κλειστή, σας ενημερώνω ότι ήταν ανοιχτή και κάποιος από τους επισκέπτες είχε βάλει τον εσωτερικό σύρτη στη μια από τις δύο πόρτες. 

Θα μπορούσατε να ρωτήσετε την τεχνική υπηρεσία σχετικά με τη λειτουργία της, από το να προβείτε σε ανυπόστατη και ψευδή ανακοίνωση, για ένα θέμα που έχει να κάνει με την ασφάλεια των παιδιών.

Προφανώς για μια ακόμα φορά ο στόχος σας δεν είναι η ενημέρωση, αλλά η δημιουργία εντυπώσεων. 

Μιχάλης Τράκας

Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Ποιότητας Ζωής και Παιδείας»

 

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.