Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 07:33

Τα νερά που… μπάζουν στο «ναυάγιο» του 1ου Λυκείου Χολαργού έφεραν και παραιτήσεις


Μετά το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην κατά τ’ άλλα νέα στέγη της παλαιότερης πτέρυγας στο 1ο Λύκειο Χολαργού στις αρχές του φθινοπώρου, σειρά τώρα πήρε η οροφή του νεότερου κτιρίου που ήταν αυτό μάλιστα, που παρέλαβε πλήρως η δημοτική αρχή Αποστολόπουλου από τον εργολάβο, λίγο πριν τον σταματήσει.

Το myxolargos/mypapagos.gr έχει αναφερθεί με εκτενή ρεπορτάζ και πριν την έναρξη του έργου και κατά τη διάρκεια του, αλλά και όταν "εν μία νυκτί" εξαφανίστηκε το εργοτάξιο μέσα από το σχολείο πέρσι τον Αύγουστο. 

Ένα θέμα που απασχόλησε δύο σχολικές κοινότητες, αφού μετακυλήθηκε το πρόβλημα εν μέσω πανδημίας με τον συνωστισμό των μαθητών του Λυκείου, στο 1ο Γυμνάσιο Χολαργού, προκειμένου, πάντα, να ολοκληρωθεί το έργο.

Κι αφού ο Δήμαρχος, μπροστά στα αδιέξοδα, που έφερε η επιμονή του να προχωρήσει στο έργο χωρίς εξ αρχής να εξασφαλίσει χώρο για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, ο ίδιος όχι μόνο σταμάτησε τον εργολάβο, αλλά τελικά, όπως όλα δείχνουν, παρέλαβε και ένα έργο πολύ χαμηλής ποιότητας και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, το 40% των συνολικών εργασιών.

Έτσι, ήταν ικανή η πρώτη βροχή του φθινοπώρου να αναδείξει το πρόβλημα στην υδρορροή στη νέα στέγη, που πλημμύρισε τον πρώτο όροφο, ενώ τώρα η «Εύα» έφερε αντίστοιχο πρόβλημα στη νεότερη πτέρυγα με τα ταβάνια στις αίθουσες του δεύτερου ορόφου να στάζουν νερά!

Η διευθύντρια του σχολείου απέστειλε επιστολή στο Δήμαρχο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μετά το έργο. Γεγονός που αποτέλεσε την αφορμή για διαφωνίες εντός του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων. Και οι διαφωνίες έφεραν παραιτήσεις. Ο ταμίας του Δ.Σ. και εκπρόσωπος του Συλλόγου στο Σχολικό Συμβούλιο, Χρύσανθος Μπότας και το μέλος Βασιλική Αρματά δημοσιοποίησαν κοινό κείμενο παραίτησης αφήνοντας αιχμές τόσο στη διοίκηση του Συλλόγου, αλλά πολύ περισσότερο στην δημοτική αρχή Αποστολόπουλου που «όλο αυτό το διάστημα κοροϊδεύει τους γονείς», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν. 

Ακολουθεί το κείμενο της παραίτησης των δύο μελών που απέστειλαν στο myxolargos/mypapagos.gr:  

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ 1ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Μετά την επιστολή της Διευθύντριας του σχολείου μας προς τον Δήμαρχο για  τα προβλήματα που προέκυψαν από τη βροχή στο νέο κτήριο, που  πρόσφατα σχετικά  παρελήφθη από την Δημοτική αρχή, αισθανόμαστε την ανάγκη, ως πολίτες να διαμαρτυρηθούμε έντονα και να φωνάξουμε, ότι η δημοτική αρχή όλο αυτό το διάστημα μας κοροϊδεύει.

Ως μέλητου ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 1ου Λυκείου Χολαργού δεν μπορούμε να συμμετάσχουμεστην κοροϊδία προς τους γονείς. Τα χρήματα που δόθηκαν  για την κατασκευή του σχολείου είναι των φορολογούμενων πολιτών. Είναι δημόσιο χρήμα.

Επειδή πρώτα ως μέλη του Συλλόγου Γονέων, αλλά και ως πολίτες θέλουμε να είμαστε με το συμφέρον αυτών που εκπροσωπούμε, γιατί και εμείς γονείς είμαστε, αλλά και να συνεισφέρουμε στο να υπάρχει  πρώτα και κύρια ασφαλές κτιριακό περιβάλλον για τους μαθητές/τριες, σας ενημερώνουμε, ότι επειδή δεν θέλουμε να είμαστε μέρος καμιάς προβληματικής κατάστασης που αντί να σκύψει στο σοβαρό πρόβλημα, προσπαθεί να το καλύψει, καταθέτουμε την παραίτησή μας από το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων.

Ευχόμαστε με την παραίτησή μας να προκαλέσουμε αφορμή και αιτία να αντιμετωπίσει άμεσα και ουσιαστικά η δημοτική αρχή το κατασκευαστικό πρόβλημα του σχολείου μας.

Μπότας Χρύσανθος

Αρματά Βασιλική

 

 

φωτό αρχείου

 

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.