Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 08:59

Οι "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ" για την 49η επέτειο του Πολυτεχνείου


Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη" για την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Διαβάστε το κείμενο της ανακοίνωσης που ακολουθεί:

Η επέτειος του Πολυτεχνείου ως μια ημέρα σύμβολο των αγώνων κυρίως των νέων για την καθιέρωση της Δημοκρατίας γίνεται στην εποχή μας όλο και πιο επίκαιρη.

Οι υποθέσεις υποκλοπών, η διακυβέρνηση των αλγορίθμων στα Social Media, οι διώξεις δημοσιογράφων που ερευνούν, η αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τα Δημοτικά Συμβούλια που κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το ΣτΕ αλλά συνεχίζουν να ισχύουν, το διαδίκτυο που γεμίζει με fake news, αλλά αποτελεί την βασική πηγή πληροφόρησης, η επικράτηση του λαϊκισμού, και η ισχυροποίηση του παρακράτους και του κομματικού κράτους, συνθέτουν ένα τοπίο έντονα αμφισβητούμενης Δημοκρατίας.

Η σημερινή μας δημοκρατία δεν έχει καμία βέβαια σχέση με τα απολυταρχικά καθεστώτα του παρελθόντος, αλλά τίθεται το ερώτημα: Γι αυτήν την Δημοκρατία αγωνίστηκαν χιλιάδες νέοι, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, εκτελέστηκαν και θυσίασαν την ζωή τους χιλιάδες αγωνιστές όλων των ιδεολογικών αποχρώσεων;

Σήμερα παρατηρούμε την πλήρη απομάκρυνση των πολιτών και κυρίως των νέων από την πολιτική και την διαχείριση των κοινών πόρων. Από το επίπεδο της Γειτονιάς μέχρι τους ανώτερους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς. Η απέχθεια, η αδιαφορία και η απογοήτευση είναι τα μόνα στοιχεία σχέσης που αναπτύσσει σήμερα η κοινωνία με τον δημόσιο πολιτικό βίο.

Απέναντι στην κοινωνία μια εξουσία που βολεύεται να λειτουργεί απομονωμένη, ανεξέλεγκτη και σε σκοτεινούς θαλάμους, αντιμετωπίζοντας με επικοινωνιακά εργαλεία τα αδιέξοδα που η ίδια προκαλεί.

Η σημερινή εικόνα της δημοκρατίας μας και του κράτους, αναδεικνύει την τεράστια σημασία του ακροτελεύτιου άρθρουτου Συντάγματος «H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων».

Είναι πατριωτικό καθήκον η ενασχόληση με τα κοινά, η συμμετοχή και η δράση στον δημόσιο βίο. Από τις τοπικές υποθέσεις της γειτονιάς μέχρι τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας, ευημερίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων ο Λαός να είναι κυρίαρχος και να έχει την απόλυτη εξουσία στην διαχείριση των κοινών πραγμάτων εκφράζοντας και κοινοποιώντας την γνώμη του με κάθε τρόπο.

 Η δημοτική παράταξη "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ" καλεί στο όνομα των αγώνων και των οραμάτων της Ημέρας του Πολυτεχνείου όλους τους πολίτες σε συμμετοχή σε κάθε πτυχή του δημόσιου βίου.

 

"8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη"


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.