Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 08:17

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός Παπάγου Χολαργού για το '23 σε άδεια έδρανα!


Η πλήρης απαξίωση της διαχείρισης του δημόσιου χρήματος καταγράφτηκε στη συνεδρίαση της Τετάρτης (16/11) του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού ο Προϋπολογισμός του 2023 ξεκίνησε να συζητιέται μετά τις 11 το βράδυ, με οριακή απαρτία, σε άδεια έδρανα.

Έσπασε δε και το ρεκόρ της μικρότερης διάρκειας συζήτησης προϋπολογισμού, αφού κράτησε μόλις 1 ώρα και 10 λεπτά!

Η συζήτηση έγινε μεταξύ των τεσσάρων παρατάξεων, του Δημάρχου, της Λαϊκής Συσπείρωσης, του Δικτύου Πολιτών και των 8 Προτάσεων.

Οι παρατάξεις του κ. Τούτουζα, του κ. Κανάκη και του κ. Τίγκα δεν θεώρησαν ότι η κορυφαία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που καθορίζει για μία και μόνο φορά συλλογικά την κατανομή των δαπανών αξίζει την προσοχή τους. Με τον κ. Τούτουζα να δηλώνει πριν την έναρξη (είχε προηγηθεί συνεδρίαση με 11 θέματα) ότι αποχωρεί διαμαρτυρόμενος που δεν μετατίθεται σε άλλη μέρα η συζήτηση. Σε αυτό συμφώνησαν και ακολούθησαν Κανάκης, Καραγιάννης.

Από την μία λογικό, καθώς δεν μπορεί το σημαντικότερο θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου να ξεκινά μετά τις 11 το βράδυ και αφού έχουν συζητηθεί πολλά θέματα ελάσσονος σημασίας, από την άλλη όμως όσο και δυσμενείς να είναι οι συνθήκες, χαρακτηρίζει ένα Δημοτικό Συμβούλιο των ανέμελων και των αδιάφορων για τις ανάγκες των πολιτών.

Ωστόσο η αρχική ευθύνη για την… ανεμελιά και την αδιαφορία ανήκει στον ίδιο το Δήμαρχο που για πρώτη φορά έβαλε ως δεύτερη συνεδρίαση τον Προϋπολογισμό στη συνέχεια συνεδρίασης με 11 θέματα, μέσα σε αυτά το εξίσου μεγάλο θέμα του Τεχνικού Προγράμματος για το 2023 και 3 θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης! Και όπως αποδείχτηκε η πρώτη συνεδρίαση διήρκησε 5 ώρες.

Θα έλεγε κανείς, ότι ο κ. Αποστολόπουλος και λόγω της εμπειρίας πια που έχει, επεδίωξε ο προϋπολογισμός τελικά να συζητηθεί με λίγους και για πολύ λίγο.

Όλοι αυτοί, λοιπόν, οι… ανέμελοι σε 11 μήνες από τώρα θα βγουν στους δρόμους και στα σπίτια του Παπάγου και του Χολαργού και θα ζητήσουν την ψήφο των πολιτών. Και το χειρότερο είναι ότι αρκετοί από αυτούς θα την πάρουν.

 Για την ιστορία κατά την ψηφοφορία του προϋπολογισμού του έτους 2023 ήταν παρόντες οι:

Τσικρικώνη Α.Μ., Αθανασάκου-Μουντάκη Μ., Κουκής Ν., Παρίση Χ., Υφαντής Μ., Βεντουζά Ε., Αυγουρόπουλος Α., Κούτρας Α., Τράκας Μ., Σιαμάνης Β., Νικάκη Β., Δημητριάδου Μ., Πολύδωρας Γ. Σιώτου Μ., Χαμηλοθώρη Ν., Ρεκλείτης Α., Ζήκας Π.

Και απόντες οι:

Βαλυράκης Α., Ρουφογάλη Δ., Νομικός Α. Χατζής Μ., Τούτουζας Δ., Ανυφαντής Γ., Αυγερινός Γ., Δεμέστιχας Π., Ρετσινιά Β., Κανάκης Ν., Καραγιάννης Β., Τίγκας Π., Στάικος Χ., Ρίζος Λ., Ρεμούνδος Γ., Οικονόμου Δ.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.