Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 05:53

ΣΙΩΤΟΥ-ΧΑΜΗΛΟΘΩΡΗ: Πρότειναν ψήφισμα στο Δημ. Συμβούλιο Παπάγου Χολαργού για την Υγεία


Εν όψει της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στο σύστημα υγείας που πρόκειται να καταθέσει στη Βουλή το κυβερνητικό επιτελείο αύριο Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου, οι Δημοτικές Σύμβουλοι της παράταξης "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ" Μαρία Σιώτου και Νατάσσα Χαμηλοθώρη κατέθεσαν πρόταση για έκδοση σχετικού ψηφίσματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου Χολαργού.

Ακολουθεί το κείμενο του ψηφίσματος όπως κατατέθηκε:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου – Χολαργού καλεί την Κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο που προβλέπει την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την είσοδο ιδιωτών γιατρών με συμβάσεις μερικής απασχόλησης.

Οι διατάξεις αυτές επιφέρουν τον πλήρη αποκλεισμό ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού από το αγαθό της Υγείας, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν αποτρεπτικά κίνητρα για την προληπτική ιατρική και την έγκαιρη επέμβαση.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει νιώσει στο πετσί της την απόσυρση του κράτους Πρόνοιας και Υγείας και την τάση ιδιωτικοποίησής τους. Έχει νιώσει από πρώτο χέρι τα κοινωνικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν και έχει κληθεί να καλύψει με βαρύτατο τίμημα τις ελλείψεις της δημόσιας διοίκησης με πρόσφατη εμπειρία την πανδημία του κορονοϊού και τους 34.178 νεκρούς που μετράμε ήδη στη χώρα μας με συνεχή αρνητικά ρεκόρ.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ζήσει ήδη από πρώτο χέρι τα συσσίτια, την έλλειψη μασκών, την εμπορευματοποίηση των ράπιντ τεστ, την δημιουργία αιθουσών απομόνωσης και την ανάγκη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας,που συνεχώς καλείται να καλύψει, ενώ είναι αρμοδιότητα του κράτους.

Η νέα εξέλιξη με την πλήρη και καθολική ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας που καθιερώνει τον αποκλεισμό ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού από το αγαθό της Υγείας, δεν θα ανατρέψει μόνο όλες τις πολιτικές και τις προσπάθειες που γίνονται μέχρι σήμερα για την κοινωνική συνοχή που είναι και βασικός ρόλος και επιδίωξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά θα πολλαπλασιάσει και τις υγειονομικές απειλές για όλον το πληθυσμό.

Η Υγεία είναι και πρέπει να παραμείνει δημόσιο αγαθό και δικαίωμα κάθε πολίτη. Η ανασφάλεια και η απειλή της Υγείας και της Ζωής δεν μπορεί να είναι αντικείμενο οικονομικής διαπραγμάτευσης, ούτε προνόμιο των ολίγων.

«8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη»


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.