Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 16:25

Η Ένωση Γονέων διαψεύδει... επιβεβαιώνοντας το myxolargos


Η Ένωση Γονέων επιβεβαιώνει το δημοσίευμα του myxolargos/mypapagos.gr χαρακτηρίζοντας το… ψευδές.

Με επιστολή τους τέσσερα μέλη του απελθέντος Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γονέων Παπάγου Χολαργού χαρακτηρίζουν «ψευδή και συκοφαντική ανάρτηση» το δημοσίευμα του myxolargos/mypapagos.gr για την πρωτοβουλία του 1ου Γυμνασίου Παπάγου με τις επιστολές για τα βίαια περιστατικά με θύματα μαθητές, η οποία όπως υποστηρίζει δεν «πάγωσε», απλά… δεν έγινε.

Είναι σύνηθες για όσους έχουν θέσεις ευθύνης στα κοινά, τα λάθη και τις παραλείψεις τους να τα φορτώνουν στα ΜΜΕ. Διαβάστε το άρθρο και την επιστολή που ακολουθεί και τα συμπεράσματα δικά σας.

 

Η επιστολή διάψευσης που έφτασε από τα μέλη του απελθέντος Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης γονέων Παπάγου Χολαργού:

"Για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με δημοσίευμα της ιστοσελίδας myxolargos.gr με τίτλο «Τρία βίαια περιστατικά με θύματα μαθητές σε δρόμους του Παπάγου και του Χολαργού» με ψευδές και συκοφαντικό περιεχόμενο

Τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Γονέων που συμμετείχαμε στην κοινή συνάντηση συντονισμού της δράσης Συλλόγων Γονέων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για θέματα ασφάλειας στις 17/2, με έκπληξη διαβάσαμε ψευδή και συκοφαντική ανάρτηση στην ιστοσελίδα myxolargos.gr

Για όποιον τυχόν δε γνωρίζει, η συνάντηση αυτή, έγινε ύστερα από πρόσκληση της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας της Ένωσης με αφορμή «αφενός περιστατικό ληστείας μαθητών του Γυμνασίου Παπάγου, αφετέρου την αφύλαχτη οικοδομή πίσω από το Γυμνάσιο - Λύκειο Παπάγου, καθώς και άλλα θέματα που μας προβληματίζουν και μας απασχολούν ως γονείς μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων», όπως ανέφερε και η πρόσκληση.  

Στόχος της συνάντησης - όπως έγραφε και η πρόσκληση - ήταν η ανταλλαγή απόψεων και ο συντονισμός της δράσης των Συλλόγων και της Ένωσης Γονέων για τα θέματα της ασφάλειας. 

Η συνάντηση έγινε γιατί η θετική πρωτοβουλία του Συλλόγου του 1ου Γυμνασίου Παπάγου να απευθυνθεί και σε άλλους Συλλόγους για κοινές επιστολές, ανέδειξε ως επιβεβλημένη την ανάγκη πιο άμεσης και πλήρους συζήτησης γι' αυτά τα θέματα ανάμεσα στα ΔΣ των Συλλόγων, τους αντιπροσώπους τους και την Ένωση. Αυτή ήταν και η πρόθεση της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας όταν απηύθυνε τη σχετική πρόσκληση. 

Η συνάντηση δεν έγινε με αυτοσκοπό να συζητηθεί η πρωτοβουλία του Συλλόγου του Γυμνασίου Παπάγου, ούτε βέβαια μέλος του ΔΣ της Ένωσης ζήτησε ποτέ από τον Σύλλογο να «παγώσει» την πρωτοβουλία του.  

Ωστόσο, η επιστολή του Συλλόγου Γονέων του 1ου Γυμνασίου Παπάγου τέθηκε στη συζήτηση και συνέβαλε να ανοίξουν και πλευρές της, καθώς η κουβέντα δεν περιορίστηκε στο συγκεκριμένο, αλλά έθεσε επί τάπητος πολλά ζητήματα. Ολοι οι παρόντες στη συνάντηση συμφωνήσαμε να ξαναστείλει ο Σύλλογος τις επιστολές του προς όλους τους Συλλόγους της Δευτεροβάθμιας - καθώς δεν είχαν αποσταλεί στους Συλλόγους Γονέων των Λυκείων - λαμβάνοντας υπόψη σχόλια επί των επιστολών που τέθηκαν από τους παρεβρισκόμενους στη συνάντηση. Οι επιστολές αυτές θα απευθύνονται στα ΔΣ των Συλλόγων και της Ένωσης προκειμένου να συνυπογράψουν. Σχετική ενημέρωση έχουν λάβει οι Σύλλογοι και οι αντιπρόσωποι από την Ένωση Γονέων σε ενημερωτικό δελτίο από την συνάντηση. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ενώ στη συνάντηση προτάθηκε να αναλάβει να διαμορφώσει και να «τρέξει» τις επιστολές η Ένωση, τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης εξηγήσαμε ότι είναι προτιμότερο να συνεχίσει ο Σύλλογος την θετική πρωτοβουλία του, καθώς αφενός βρισκόμασταν ενόψει εκλογοαπολογιστικής διαδικασίας και ήταν δύσκολο να «τρέξουμε» μια τέτοια διαδικασία, και αφετέρου δεν επιθυμούσαμε κάτι τέτοιο να παρερμηνευτεί ως τάχα διάθεση αφαίρεσης της πρωτοβουλίας για κοινή δράση από τον Σύλλογο που την έλαβε. Αυτά ειπώθηκαν δημόσια στη συνάντηση των Συλλόγων και ήταν πολλοί εκεί που τα άκουσαν από όλους τους Συλλόγους Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου. Παρόλα αυτά, το δημοσίευμα επιλεκτικά τα αποκρύπτει. 

Είναι προφανές, ότι αν το θέμα είχε «παγώσει» με «παρέμβαση μελών του ΔΣ της Ένωσης Γονέων με στόχο» «να συζητηθεί στα όργανα της Ένωσης», όπως ψευδώς ισχυρίζεται το δημοσίευμα, θα είχε συζητηθεί σε ΔΣ ή σε Επιτροπή της Ενωσης και όχι σε συνάντηση Συλλόγων και Ένωσης, που φυσικά δεν αποτελεί κανένα «όργανο». Είναι επίσης προφανές, ότι αν είχε γίνει «παρέμβαση» με στ  όχο να συζητήσει το θέμα η Ένωση «ώστε να εκδοθεί νέα επιστολή συνολικά για την ασφάλεια των μαθητών», όπως ψευδώς αναφέρεται στο δημοσίευμα, τότε αφενός θα είχε τεθεί εισηγητικά (που δεν τέθηκε) και αφετέρου δε θα είχε γίνει από τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης η προτροπή προς τον Σύλλογο να συνεχίσει αυτός τις κινήσεις του, αλλά θα το είχε αναλάβει το ΔΣ της Ένωσης. Είναι επίσης προφανές ότι για την όποια καθυστέρηση δεν ευθύνεται η εκλογική διαδικασία στην Ένωση Γονέων, όπως ψευδώς ισχυρίζεται το δημοσίευμα, καθώς η Ένωση δεν είχε αναλάβει να συντάξει ή να διανείμει οτιδήποτε, παρά μόνο να δείξει την αμέριστη στήριξή της και βέβαια να το συζητήσει στο ΔΣ της, όπως θα το συζητήσουν και τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων πριν συνυπογράψουν. Αυτό πλέον, θα το κάνει το νέο ΔΣ, όταν συγκροτηθεί σε σώμα, δε δημιουργεί όμως αυτό κάποια καθυστέρηση, όπως ψευδώς αναφέρεται στο δημοσίευμα.    

Θεωρούμε ότι όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά και όχι όψιμα για την ασφάλεια των μαθητών, οφείλουν να έχουν διασταυρώσει τα γεγονότα πριν βαφτίσουν την ερμηνεία τους (;) ως «ρεπορτάζ». Ιδιαίτερα μάλιστα όταν επιλέγουν να προχωρήσουν σε μια ανάρτηση που συκοφαντεί μέλη του απερχόμενου ΔΣ της Ένωσης λίγες μέρες πριν από τις αρχαιρεσίες της, γεγονός που εγείρει και ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα της δημοσίευσης. 

Ζητάμε να αφαιρεθεί από το δημοσίευμα η παράγραφος της ανάρτησης που είναι ψευδής και συκοφαντική. 

Ζητάμε να αναρτηθεί η τοποθέτησή μας στην ιστοσελίδα myxolargos.gr για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας".

  

Τα μέλη του απερχόμενου ΔΣ της Ένωσης που ήμασταν παρόντες στην συνάντηση συντονισμού Συλλόγων Γονέων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ένωσης Γονέων Παπάγου Χολαργού

 

Κλαίρη Βογιατζάκη

Θύμιος Δημητρόπουλος

Ελένη Χατζηγεωργίου

Ρουμπίνη Χρονοπούλου


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.