Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 04:57

Ο Οικονόμου απαντά στις "εσκεμμένες ανακρίβειες" του Δημάρχου για τα έργα στου Παπάγου


Με συγκεκριμένα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Δημήτρης Οικονόμου αποδομεί τη σκοπιμότητα των έργων που έχει σχεδιάσει για την Κοινότητα Παπάγου η δημοτική αρχή Αποστολόπουλου. Για τα έργα αυτά που είτε ολοκληρώνονται είτε πρόκειται να γίνουν όπως το κτίριο ΚΑΠΗ-Δημοτικών Ιατρείων της Εθνικής Αμύνης, ο περιβάλλων χώρος της Αγίας Σκέπης, η πλατεία Φλωρίνης, το χωμάτινο γήπεδο της Κύπρου, το σχολείο στην 28ης Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος μοίρασε πρόσφατα διαφημιστικό φυλλάδιο, το οποίο σύμφωνα πάντα με τον πρ. Aντιδήμαρχο Παπάγου, περιείχε  "αρκετές εσκεμμένες ανακρίβειες σχετικά με τα έργα στην πόλη μας".

Ακολουθεί η αναλυτική απάντηση Οικονόμου:

 

Αναβαθμίζεται ή υποβαθμίζεται ο χώρος κάτω από την Αγία Σκέπη;

Ο χώρος κάτω από την Αγιά Σκέπη πριν με τη λιμνούλα και τώρα με την πλαστική μοκέτα.

Από το 2014 που εξελέγη δήμαρχος ο κ. Αποστολόπουλος ουδέποτε ασχολήθηκε να καθαρίσει το χώρο πρασίνου που βρίσκεται μεταξύ των οδών Κύπρου-Στρατάρχου Παπάγου & Πεντέλης, κάτω από την εκκλησία της Αγίας Σκέπης.

Στο χώρο αυτό βρέθηκε ακόμα και άστεγος να έχει φτιάξει παράγκα και να ζει εκεί επί σειρά μηνών με το δήμαρχο να αρνείται την παρουσία του ακόμα και όταν τοπική εφημερίδα του παρουσίασε φωτογραφίες και βίντεο!!!

Τελικά στα τέλη του 2022 αντί ο χώρος να καθαριστεί, να αποκατασταθεί το πράσινο και να αποδοθεί στους δημότες ως χώρος πρασίνου, ο ίδιος ο δήμαρχος πρότεινε να δημιουργηθεί παιδική χαρά με πλαστικό τάπητα, υπαίθριο γυμναστήριο και βοτανικός κήπος σε χώρο μόλις ενός στρέμματος (!) και ενώ σε απόσταση ολίγων μέτρων υπάρχει σύγχρονη παιδική χαρά και υπαίθριο γυμναστήριο. Όσο για το βοτανικό κήπο, είναι προφανέςότι είναι απαγορευτική η δημιουργία του κάτω από κωνοφόρα, (πεύκα) εκτός κι αν αυτά κοπούν…

Πρώτο θύμα της αναβάθμισης του δημάρχου ήταν η καταστροφή της χαρακτηριστικής λιμνούλας που συνιστούσε τοπόσημο της περιοχής, από το 1961(!) και η επίστρωση σχεδόν όλου του χώρου με πλαστική μοκέτα!!!

Πρόκειται για πλήρη αλλοίωση του περιβάλλοντος που εκτός των άλλων θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την κάτω ζώνη Παπάγου αφού οι προτεινόμενες κατασκευές θα προσελκύσουν άτομα από περιοχές εκτός Παπάγου- Χολαργού, επιφέροντας αύξηση της κυκλοφορίας και επιβάρυνση στο ήδη μεγάλο πρόβλημα της στάθμευσης χωρίς κανένα όφελος για την πόλη και τους συνδημότες μας.

 

Τί έκανε και τί δεν έκανε ο δήμαρχος προκειμένου να λειτουργήσει η λέσχη αξιωματικών “εξυπηρετώντας και όχι επιβαρύνοντας την περιοχή”…;

Η λέσχη αξιωματικών λειτουργεί ως καφέ- εστιατόριο, ανοιχτό για όλους, από τη δεκαετία του 90. Πρόκειται για υγειονομικό κατάστημα υψίστης σημασίας για τους κατοίκους και ιδιαίτερα τους πιο ηλικιωμένους. Όταν έληξε η σύμβαση του προηγούμενου ενοικιαστού το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ) έβγαλε σε διαγωνισμό την ενοικίαση του ακινήτου με μίσθωμα εκκίνησης το υπέρογκο ποσό των 5100 ευρώ! Είναι προφανές ακόμα και σε εκείνους που δεν ασχολούνται με την εστίαση, ότι ένα τόσο υψηλό μίσθωμα για συνοικιακό κατάστημα μάλλον θα ωθούσε τον επιχειρηματία να πραγματοποιήσει ανάλογη επένδυση, προκειμένου να αποσβέσει το μίσθωμακαι να απολάβει και κέρδη. Ο δήμαρχος ενώ δικαιούτο στις συζητήσεις που είχε με το ΜΤΣ και την πολεοδομία να μη συναινέσει σε ένα τόσο υψηλό μίσθωμα,θέτοντας όρους και προϋποθέσεις, εξασφαλίζοντας έτσι τη “λελογισμένη” χρήση της επιχείρησης, αυτός αντ αυτού αδιαφόρησε πλήρως, έδωσε τη συναίνεση του ο χώρος να λειτουργήσει ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς καμία απολύτως ένσταση και περιορισμό στο τεράστιο μίσθωμα.

Σημειώνω εδώ, ότι ο κ.Ξύδης, όταν κατά το παρελθόν στο συγκεκριμένο χώρο το Μετοχικό Ταμείο, επιχείρησε να κατασκευάσει εμπορικό κέντρο αντέδρασε σφόδρα! Ενεργοποίησε κατοίκους και δημοτικό συμβούλιο και απέτρεψε τη δημιουργία εμπορικού κέντρου, που θα κατέστρεφε και θα αλλοίωνε την περιοχή. Και τότε ο δήμος δεν ήταν ιδιοκτήτης του ακινήτου αλλά γνώριζε ότι έχει επιρροή τόσο στο ΜΤΣ όσο και στην πολεοδομία!!!

Πρέπει να αντιληφθεί ο κύριος Αποστολόπουλος ότι δεν μπορεί να είναι ανέμελος τουρίστας στην πόλη μας. Πρέπει να έχει λόγο, ευθύνη και άποψη για ότι γίνεται εντός των ορίων της και είναι μάλλον ανευθυνότητα να νίπτει τας χείρας του για τόσο σημαντικά θέματα λες και διαμένει σε άλλο δήμο!

 

 

Χρειάζεται η πλατεία 28 Οκτωβρίου, (Παναγιώτου& Αργυροκάστρου) να μετατραπεί σε σχολικό συγκρότημα;

Η πλατεία 28 Οκτωβρίου, υφίσταται επίσημα ως πράσινη πλατεία από το 1974! Πρόκειται για μια καταπράσινη πλατεία με πανύψηλα δέντρα και η καταστροφή της για να ανοικοδομηθεί σχολικό συγκρότημα συνιστά οικολογική καταστροφή.

Ένα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι εάν η περιοχή τελικά χρειάζεται, τη δημιουργία νέου σχολικού συγκροτήματος. Είναι προφανές ότι ΔΕΝ χρειάζεται αφού :

α) Σε ευθεία απόσταση μόλις 300 μέτρων (!!!) από την πλατεία, λειτουργεί από το 1970 δημοτικό σχολείο επί των

οδών Αργυρόκαστρου και Μακεδονίας με δυνατότητα λελογισμένης επέκτασης. Εδώ και πολλά χρόνια έχει καταρτιστεί           πλήρης μελέτη για την κατασκευή νέων αιθουσών που δυστυχώς λόγω γραφειοκρατίας δεν έχει προχωρήσει.

β) Από καμία μελέτη δεν προκύπτει ότι οι μαθητές του Παπάγου “δεν χωρούν” στα σχολεία μας!!! Αντίθετα είναι γνωστό ότι στα σχολεία του Παπάγου είναι εγγεγραμμένοι μαθητές και από το Χολαργό ακριβώς επειδή στα σχολεία του Παπάγου υπάρχουν κενές θέσεις, οι οποίες ευλόγως καλύπτονται από παιδιά του ενοποιημένου μας δήμου! γ) Αν όντως υπάρχει ανάγκη ανέγερσης νέου σχολικού κτηρίου, αυτό θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στην τεράστια έκταση του στρατοπέδου Φακίνου, το οποίο εκτείνεται μεταξύ Νευροκοπίου και Πίνδου . Ο νομοθέτης έχει χαρακτηρίσει μέρος του ως “έκταση για χρήση κτηρίων κοινωφελών σκοπών “και θα έπρεπε ο δήμος εδώ και πολλά χρόνια να είχε κινήσει τις διαδικασίες να το οικειοποιηθεί όπως έχουν κάνει πολλοί άλλοι δήμοι της Αττικής!

 

Πόσο πραγματικά θα στοιχίσει η ανάπλαση… με τσιμέντο και πλαστικό της πλατείας Φλωρίνης;

Ο δήμαρχος στην ανακοίνωση   του    αναφέρει ότι τάχα ”εξασφάλισε γενναία χρηματοδότηση ύψους 464,965 ευρώ” για την ανάπλαση της πλατείας Φλωρίνης. Ξεχνά όμως να γράψει ότι θα χρεώσει τουλάχιστόν άλλα 311.275 ευρώ το ήδη καταχρεωμένο δημοτικό ταμείο ως συμμετοχή του δήμου μας στην ανάπλαση. Ξεχνά να κάνει την πρόσθεση των δύο ποσών για να φτάσει στο    ασύλληπτο    μέγεθος των 776.240 ευρώ για την επίστρωση με συνθετικά υλικά μιας μικρής σε μέγεθος πλατείας!!!Ξεχνά επίσης να αναφέρει ότι σύμφωνα με τον

αναλυτικό προϋπολογισμό του έργου, το ποσοστό δαπάνης για το πράσινο και το πότισμα (άρδευση) αγγίζει μόλις το 9,8% της συνολικής δαπάνης του έργου. Δηλαδή 76.000 ευρώ μόνο.!!! Το υπόλοιπο ποσό των 700.000 ευρώ περίπου αφορά σε κατασκευές που δεν έχουν καμία σχέση με το πράσινο. Συγκεκριμένα πρόκειται για συνθετικά δάπεδα, παγκάκια, τσιμέντα, πλαστικές κατασκευές, βρύσες και φωτισμό…

 

Γιατί ο δήμαρχός ντρέπεται να βάλει στο φυλλάδιο εξωτερική φωτογραφία του νεόδμητου κτηρίου ΚΑΠΗ και να μας πει και πόσο στοίχισε μέχρι τώρα;

Ο δήμαρχος δεν τόλμησε στο φυλλάδιο να βάλει εξωτερική φωτογραφία του ΚΑΠΗ. Δημότες, επώνυμα το χαρακτηρίζουν στο διαδίκτυο ως φυλακή, σκαλωσιά, έκτρωμα, τερατούργημα και άλλα απαξιωτικά επίθετα που δηλώνουν την αποτυχία της κατασκευής και τη δυσαρέσκεια των πολιτών για ένα δημόσιο κτήριο που πραγματικά δεν συνάδει με την αρχιτεκτονική της κηπούπολης Παπάγου.

Εκτός από την άθλια κατασκευή είναι απορίας άξιον πώς το συνολικό κόστος αυτού του κτηρίου προσέγγισε συνολικά    στα    4.000.000  ευρώ   (4 εκατομμύρια) !!!

Επιπροσθέτως το κτήριο κτίστηκε με συντελεστή 1,12, τη στιγμή που ο συντελεστής στου Παπάγου είναι 1 και σύντομα θα γίνει 0,9….

Από τα εκατομμύρια ευρώ που σπαταλήθηκαν δεν δόθηκε ούτε ένα ευρώ για την απαραίτητη κυκλοφοριακή μελέτη για την ήδη επιβαρυμένη κυκλοφοριακά περιοχή της Εθνικής Αμύνης…

Θεωρώ ότι θα μπορούσε να κατασκευαστεί κτήριο έως τρεις ορόφους για τη λειτουργία πολυιατρείων με κόστος που δεν θα υπερέβαινε τις 600.000 ευρω!

 

Τί συμβαίνει με το χωμάτινο γήπεδο ποδοσφαίρου επί της οδού Κύπρου;

Κάθε χρόνο, λοιπόν, ο δήμαρχος εξαγγέλλει περισπούδαστα την κατασκευή συνθετικού χλοοτάπητα στο χωμάτινο γήπεδο ποδοσφαίρου της οδού Κύπρου. Ανεβάζει την είδηση στο αγαπημένο του facebook και κάνουμε όλοι like προσμένοντας το θαύμα…. Από το 2014 και μέχρι σήμερα το γήπεδο παραμένει το μόνο δημοτικό χωμάτινο γήπεδο ποδοσφαίρου σε όλη την Αττική!

Ας ελπίσουμε το 2023 να είναι ο τυχερός χρόνος που εκπληρώνονται οι φρούδες υποσχέσεις….

 

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Είναι σαφές ότι το φυλλάδιο που διένειμε ο δήμαρχος είχε σκοπό μάλλον να αποπροσανατολίσει παρά να πληροφορήσει τους κατοίκους του Παπάγου για την ποιότητα και το κόστος των έργων στην κοινότητα μας. Για άλλη μια φορά ο κ. Αποστολόπουλος με τη χαρακτηριστική του αλαζονεία υποτιμά τη νοημοσύνη μας βαπτίζοντας το κρέας ψάρι…

Με αίσθημα ευθύνης και ειλικρίνειας, θεωρώ ότι όλοι μαζί οι κάτοικοι της κοινότητας Παπάγου θα πρέπει να αντιδράσουμε σε έργα αλλοίωσης του πρασίνου και της εικόνας κηπούπολης και να απαιτήσουμε πραγματικά έργα υποδομής για την πόλη μας με γνώμονα την ποιότητα και την οικονομική διαφάνεια.

 

 

Δημήτρης Οικονόμου

Χειρ. Οδοντίατρος

Υποψήφιος Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.