Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 15:53

Για ολίγους με ειδική κάρτα η δωρεάν φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων στο Δημαρχείο


Συγκεκριμένοι και ολίγοι δημότες, έχοντες ειδική κάρτα και διαθέτουν ηλεκτρικό όχημα μπορούν να κάνουν χρήση τελικά των φορτιστών στις δύο θέσεις που ήδη έχει χωροθετήσει ο Δήμος Παπάγου Χολαργού, μία στο Δημαρχείο από την οδό Σύρου και μία στο αθλητικό κέντρο του ΔΟΠΑΠ στου Παπάγου.

Λόγω κάποιων προβλημάτων που παρουσιάστηκαν, όπως εξήγησε ο Δήμαρχος, με ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων που «κολλάγανε την μπρίζα τους μέσα» έγινε ειδική συνεννόηση με την εταιρεία, που έχει δωρίσει αυτούς τους δύο φορτιστές και τελικά μόνο με ειδική κάρτα, που παρέχεται από το Δημαρχείο, μπορεί να ανοίξει o φορτιστής και να λειτουργήσει.

Μία δωρεάν παροχή προς τους δημότες, που όπως τελικά αποκαλύφθηκε μετά από ερώτηση της υποψήφιας Δημάρχου Μ. Σιώτου προς τον Δήμαρχο, κάνουν χρήση μόνο όσοι με κάποιο τρόπο έμαθαν, ότι έπρεπε να προμηθευτούν την ειδική κάρτα.

Η συζήτηση αυτή έγινε με αφορμή τη χωροθέτηση των 16 πρώτων σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το μήνα Φεβρουάριο. Και παρότι πέρασαν δύο μήνες από τότε, που ο Δήμαρχος δήλωσε ότι θα έβγαζε και δημόσια ανακοίνωση να ενημερώσει τους πολίτες, η δωρεάν λειτουργία της φόρτισης εξακολουθεί να παρέχεται σε… ολίγους!

Ωστόσο, τα 16 πρώτα σημεία τα οποία θα παραχωρηθούν για τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων αποφασίστηκαν δόθηκαν σε φανερό πλειοδοτικό διαγωνισμό πριν από λίγες μέρες και αναμένεται ο ανάδοχος αφενός να διαμορφώσει τους χώρους, αλλά και να ανακοινώσει το τιμολόγιο χρέωσης. Συνολικά 46 σημεία οφείλει να παραχωρήσει ο Δήμος, αφού αυτό προβλέπεται με Νόμο και σε σχέση με τον πληθυσμό της πόλης.

Ο ανάδοχος οφείλει να πληρώσει ένα τίμημα στον Δήμο για την παραχώρηση του κοινόχρηστου χώρου με τιμή εκκίνησης τα 8 ευρώ/τμ καθώς και μέρος των κερδών (10% επί του καθαρού κέρδους ηλεκτροφόρτισης). Η διάρκεια της μίσθωσης θα είναι για 5 έτη και με δικαίωμα παράτασης για άλλα τόσα μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θα υπάρξουν και σημεία με ταχυφορτιστές στους οποίους η χρέωση θα είναι μεγαλύτερη.

Τα 16 σημεία που αποφασίστηκε να τοποθετηθούν οι φορτιστές είναι:

 

 

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.