Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024 00:41

6ο Νηπιαγωγείο Χολαργού: Τίποτα έτοιμο στην ώρα του, παρά τις διαβεβαιώσεις!

«Ένα επικίνδυνο γιαπί» το 6ο Νηπιαγωγείο Χολαργού που παρά τις διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής «όλα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους»ήδη την πρώτη μέρα του αγιασμού έδινε την αίσθηση εργοταξίου.

Όπως κατήγγειλε ο Σύλλογος Γονέων του Σχολείου η νέα αίθουσα είναι κενή, τα παράθυρα δεν λειτουργούν, δεν υπάρχει τάπητας, καταγράφηκαν ελλείψεις βασικών παιδαγωγικών υλικών και παντού υπάρχουν μπάζα και οικοδομικά υλικά ακόμη και προσβάσιμα στα προνήπια και νήπια. 

Διαβάστετην καταγγελία του Συλλόγουγονέωντου 6ου Νηπιαγωγείου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ενεργειακή αναβάθμιση ή συνολική υποβάθμιση, αδιαφορία και παραλογισμός;

Καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή για την εικόνα που παρουσιάζει το σχολείο μας την ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς οι δύο αίθουσες της οδού Βεντούρη και ο περιβάλλον χώρος τους είναι άκρως ακατάλληλα και επικίνδυνα για τα παιδιά και το εκπαιδευτικό προσωπικό. Έχουμε χορτάσει λόγια περί «ενεργειακής αναβάθμισης», πρότυπων σχολείων, ιδανικών συνθηκών στα σχολεία του Δήμου, ωστόσο η πραγματικότητα τους διαψεύδει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.

Σκαλωσιές στους πλαϊνούς τοίχους των αιθουσών του σχολείου μας όπου γίνονται ακόμα έργα, μπάζα, σκουπίδια και οικοδομικά υλικά εκτεθειμένα στα προαύλια των αιθουσών με εύκολη πρόσβαση από τα νήπια, έλλειψη τάπητα στη μία αίθουσα και ακαταλληλότητα του τάπητα στην άλλη, βασικές ελλείψεις σε εξοπλισμό των αιθουσών, είναι μόνο τα μέγιστης προτεραιότητας ζητήματα που παρουσιάζει το σχολείο μας, ενώ σήμερα ξεκίνησε η σχολική χρονιά και αύριο πρόκειται να υποδεχθεί παιδιά 3,5 ετών. Ακόμα και η καινούργια αίθουσα, που την ετοιμάζουν εδώ και ένα χρόνο, είναι εντελώς άδεια, χωρίς να έχει συνδεθεί το κλιματιστικό, χωρίς να λειτουργούν τα παράθυρα, χωρίς να υπάρχει κανένα παιδαγωγικό υλικό.

Όλα αυτά, παρά τις συνεχείς οχλήσεις της διεύθυνσης του σχολείου και του Συλλόγου μας, στις οποίες λαμβάναμε πάντα την απάντηση «όλα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους». Ακόμα και σήμερα, με αυτή την κατάσταση μπροστά στα μάτια μας, με τους γονείς στο σύνολό τους να ανησυχούν για τη σχολική στέγη των παιδιών τους, η απάντηση της δημοτικής αρχής ήταν πως δεν είναι και τόσο άσχημη η κατάσταση, πως θα γίνουν κάποια πράγματα αλλά δεν μπορούν να γίνουν και όλα, πως και σε άλλα σχολεία γίνονται αυτά και άλλα κωμικοτραγικά. Ωστόσο, παραδέχθηκε πως το χρονοδιάγραμμα που υπέγραψε ο Δήμος με τον εργολάβο για τις εργασίες «ενεργειακής αναβάθμισης» στο σχολείο φτάνει μέχρι τον Οκτώβριο, με τη σχολική δραστηριότητα σε πλήρη εξέλιξη.

Δεν αποδεχόμαστε τη λογική «πάμε κι όπου βγει», που αντικρίζουμε παντού στην καθημερινότητά μας και τώρα και στο σχολείο των παιδιών μας. Δεν αποδεχόμαστε τη λογική «κι αλλού έτσι γίνεται», που είναι η μόνη και μόνιμη απάντηση της δημοτικής αρχής σε οποιοδήποτε αίτημά μας. Δεν αποδεχόμαστε η εκπαίδευση και η ζωή των παιδιών μας να μπαίνει στη ζυγαριά χρονοδιαγραμμάτων, προϋπολογισμών, προτεραιοτήτων.

Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή, έστω και αυτή την ύστατη ώρα, να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα -όπως έχουν αναλυθεί από τους εκπαιδευτικούς και το σύλλογό μας και όχι όπως μπορεί να τα έχουν σκεφτεί εκείνοι- για να εξασφαλιστεί πως τα παιδιά μας αύριο θα βρίσκονται σε ένα ασφαλές, καθαρό, φιλόξενο και δημιουργικό περιβάλλον και να μην αποτυπωθεί σε πολλά παιδιά που ξεκινούν αύριο το σχολείο για πρώτη φορά η εικόνα πως το σχολείο είναι ένα επικίνδυνο γιαπί.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ

Με εκτίμηση,

Για το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Μαθητών του 6ου Νηπιαγωγείου Χολαργού

Ο Πρόεδρος
Χόρτης Μιχάλης

Η Γενική Γραμματέας
Φειδά Δανάη

Χολαργός, 11/09/2023

 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.