Σάββατο, 02 Μαρτίου 2024 11:00

ΤΩΡΑ! Κατάληψη στο 1ο Λύκειο Χολαργού. Η επικίνδυνη κατάσταση του κτιρίου στα αιτήματα


Μία εβδομάδα πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων οι μαθητές του 1ου Λυκείου Χολαργού προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου το πρωί της Δευτέρας (18/12). 

Με τέσσερα αιτήματα προς Δήμο Παπάγου Χολαργού και Υπουργείο Παιδείας που θυροκολλήθηκαν στην είσοδο του σχολείου και αφορούν στο κτιριακό για το έργο που ναυάγησε και άφησε ειδικά την παλαιότερη πτέρυγα χωρίς την απαραίτητη παρέμβαση που είχε μελετηθεί για τη στατική επάρκεια του δεύτερου παλαιότερου σχολικού κτιρίου του Χολαργού. 

Δύο αιτήματα πολύ σημαντικά προς το Υπουργείο ως προς την αρρυθμία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Β' Αθήνας με το γραφειοκρατικό αλαλούμ που προκάλεσε για την αναπλήρωση της θέσης του Διευθυντή, καθώς και για την απουσία ψυχολόγου απαραίτητου όπως αναφέρουν τα ίδια τα παιδιά αναγνωρίζοντας την ανάγκη υποστήριξης από ειδικό επιστήμονα λόγω και των βίαιων περιστατικών που καταγράφονται.

Αιτήματα μάλλον που χρήζουν ουσιαστικής συζήτησης και δεν αφορούν στο κλασικό... "η τυρόπιτα να είναι στρογγυλή" και πολύ περισσότερο χρήζουν απαντήσεων και άμεσων λύσεων.  

Ωστόσο λίγες μέρες πριν (10/12) ο Σύλλογος Διδασκόντων έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή διαμαρτυρίας για την δυσλειτουργία που προκλήθηκε στο σχολείο σχετικά με την κάλυψη της θέσης του αναπληρωτή Διευθυντή με υπαιτιότητα υπηρεσιακών παραγόντων.

 

ΠΡΟΣ ∙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΔΕ Β΄ ΑΘΗΝΑΣ  ∙ Γ-Δ ΕΛΜΕ  

Αρχές Δεκεμβρίου και, ενώ υπάρχουν ακόμα κενά καθηγητών στο σχολείο μας, παρακολουθούμε άναυδοι το «ξήλωμα» και τις αντιμεταθέσεις προσώπων σε θέσεις  στελεχών εκπαίδευσης εκ μέρους της διοίκησης, διαπιστώνοντας όχι μόνο την  αναλγησία με την οποία αντιμετωπίζονται διδάσκοντες και στελέχη εν μέσω της σχολικής χρονιάς, αλλά και την απόλυτη αδυναμία να αναλάβουν οι υπεύθυνοι την  ευθύνη για τις παραλείψεις και τα λάθη τους. 

Συγκεκριμένα, ενώ έπρεπε το Τοπικό Συμβούλιο Επιλογής να ακυρώσει τη  διαδικασία επιλογής Υποδιευθυντή στο σχολείο μας, αφού από αμέλεια και άγνοια  νόμου της ΔΔΕ δεν άφησαν την Αναπληρώτρια του Διευθυντή να υποβάλει  υποψηφιότητα για Υποδιευθύντρια, διαβεβαιώνοντας την, με την αντίστοιχη απόφασή τους, ότι η τοποθέτηση της στη θέση της Αν/τριας του Δ/ντή λήγει με την  επιστροφή του Διευθυντή, ζητά από την προ μηνός επιλεγμένη Υποδιευθύντρια να  παραιτηθεί για να επαναληφθεί η εν λόγω διαδικασία.

Εντωμεταξύ «απαλλάσσει» χωρίς καμία προειδοποίηση την Αναπληρώτρια του Διευθυντή από τα καθήκοντά της «γιατί δεν πληροί πλέον τις προϋποθέσεις» για την παραπάνω θέση.Αποφάσεις και  έγγραφα με τα οποία προσβάλλεται η υπόληψη εργαζομένων, ο επαγγελματισμός  τους και η ηθική τους υπόσταση, αφού έμμεσα και άμεσα εξαναγκάζονται να  φτάσουν μέχρι και σε προσωπική αντιπαράθεση.  

Δυστυχώς δεν είναι νέο το φαινόμενο να μεθοδεύονται εξελίξεις, αδιαφανείς  διαδικασίες ή να επιλέγεται κάθε φορά το κριτήριο που βολεύει και διευκολύνει την  αποκατάσταση τυχόν λάθους τους, που εγείρει τη διαμαρτυρία και την αγανάκτηση.  Στην προκειμένη περίπτωση, πάντως, το λάθος της διοίκησης «διορθώνεται» με  ανατροπή της ομαλής ροής της σχολικής ζωής, παραβλέποντας ωράρια, τοποθετήσεις  καθηγητών, μαθητές και φυσικά υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας.

Όσο για τη  συνδικαλιστική μας εκπροσώπηση ……, με σημαία τις πενιχρές αυξήσεις ετοιμάζει  τα καρτελάκια των μελών για να πηγαίνει ο περήφανος κλάδος των εκπαιδευτικών  θέατρο ή σινεμά με μειωμένο εισιτήριο.    

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ 1ου ΓΕΛ ΧΟΛΑΡΓΟΥ


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.