Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024 00:10

8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: Σχεδιασμός μηδέν, λύσεις «προσωρινές» και «έκτακτης ανάγκης» στα Νηπιαγωγεία

Ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη 8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη μετά την ενημέρωση του Δημάρχου στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο (28/5) για την απόφαση του να τοποθετήσει μία αίθουσα ΠΡΟΚΑΤ στο 1ο Νηπιαγωγείο Παπάγου για να στεγάσει το τρίτο τμήμα που προέκυψε από τις φετινές εγγραφές.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης που ακολουθεί: 

Σχεδιασμός μηδέν, λύσεις «προσωρινές» και «έκτακτης ανάγκης» στα Νηπιαγωγεία Παπάγου Χολαργού

Πέντε χρόνια μετά την εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης και αντί να λύνονται τα προβλήματα, λόγω μηδενικού σχεδιασμού, εφαρμόζονται… προγραμματισμένες λύσεις «έκτακτης ανάγκης» στα Νηπιαγωγεία του Παπάγου και του Χολαργού.

Τα ωραία και μεγάλα λόγια του κ. Αποστολόπουλου και των συνεργατών του, πέντε χρόνια πριν για το πόσο περήφανοι ήταν που είχαν εξασφαλίσει την ένταξη των προνηπίων χωρίς να κάνουν χρήση ΠΡΟΚΑΤ σχολικών αιθουσών, είχαν τελικά σύντομη ημερομηνία λήξης.

Στα τέσσερα πρώτα χρόνια της προσαρμογής ξεφύτρωσαν παραρτήματα, απομακρύνθηκαν παιδιά 1,5 χλμ. μακριά από τα σπίτια τους, διαμορφώθηκαν και παραχωρήθηκαν αίθουσες Δημοτικών Σχολείων, Παιδικών Σταθμών και χώρων διοίκησης σε Νηπιαγωγεία, όπως-όπως, ή παρέμειναν υποχρεωτικά σε ακατάλληλους νοικιασμένους χώρους. Όμως χωρίς κανένα παράλληλο σχεδιασμό, καμία πρόβλεψη για τις επόμενες χρονιές.

Έτσι, φτάσαμε στο σήμερα, που μόλις αποφασίστηκε από τη δημοτική αρχή η τοποθέτηση και λειτουργία μίας ακόμη αίθουσας ΠΡΟΚΑΤ στο 1οΝηπιαγωγείο Παπάγου σε συνέχεια της αντίστοιχης περσινής για το 5οΝηπιαγωγείο Χολαργού.

Περισσότερα παιδιά σε ακόμα ένα προαύλιοπου μίκρυνε. Ακόμα μία υποβάθμιση της ποιότητας της σχολικής ζωής των παιδιών μας στην πόλη!

Χωρίς τεκμηριωμένο σχεδιασμό και πρόβλεψη για ακόμη μία φορά στη διοίκηση Αποστολόπουλου η προσωρινή λύση θα γίνει μόνιμη.

Το τραγικό όμως είναι ότι παρά τα προβλήματα σχολικής στέγης που κάθε χρόνο αντιμετωπίζει, εξακολουθεί να αρνείται την εκπόνηση μελέτης που από το 2014 προτείνουμε για την αποτύπωση και πρόβλεψη της εξέλιξης του μαθητικού πληθυσμού.

Επί εννέαολόκληρα χρόνια η συγκεκριμένη δημοτική αρχήδεν έκανε σχεδόν τίποτα για να εξασφαλίσει νέες σχολικές αίθουσες. Αλλά και όταν το πήρε απόφαση να κινηθεί στην κατεύθυνση αυτή,το έπραξε χωρίς ολοκληρωμένο σχεδιασμό, χωρίς τεκμηριωμένες μελέτες, χωρίς διάλογο με τη σχολική κοινότητα για τις ανάγκες της, χωρίς διαβούλευση με τους δημότες.

Σπασμωδικές κινήσεις και πρόχειρες ενέργειες, προτάσεις που γίνονται και ανακαλούνται όταν υπάρχει αντίδραση και βέβαια πάντα η διαχείριση της τελευταίας στιγμής με τη λιγότερο κακή λύση, που κοστίζουν σε όλους πολύ ακριβά, αξιοποιώντας και ως άλλοθι την συγκαταβατική στάση της σχολικήςκοινότηταςπου αναγκάζεται εκ των πραγμάτων να αποδεχθεί την κακή πρόταση προκειμένου να αποφύγει τα πολύ χειρότερα…

Όλη αυτή η εικόνα αποδεικνύει ξεκάθαρα ξανά αυτό που τόσες φορές έχουμε πει,ότι για τον κ. Αποστολόπουλο και τη διοίκησή του τα σχολεία δεν αποτελούν προτεραιότητα. Όσα πολλά, ωραία και μεγάλα λόγια κι αν λέει ο ίδιος και οι συνεργάτες του περί του αντιθέτου, η σχολική πραγματικότητα ΚΑΘΕ χρόνο όλα τα διαψεύδει.

Χωρίς να επικαιροποιεί μελέτες που παρέλαβε. Χωρίς να αξιοποιεί τα κληροδοτήματα του Δήμου. Σπαταλά κάθε χρόνο δημόσιο χρήμα σε ακατάλληλα ενοικιασμένα κτίρια και διαμορφώσεις χώρων της μιας χρονιάς.

Με την ανοικοδόμηση στον Δήμο Παπάγου Χολαργούνα βρίσκεται στο κόκκινο. Με τις 5όροφες και 6όροφες πολυκατοικίες να ξεπετάγονται συνεχώς σαν τα μανιτάρια, σε μονοκατοικίες που ο Δήμος θα μπορούσε να είχε δημιουργήσει Νηπιαγωγεία, αλλά άφησε στους εργολάβους της περιοχής. Αυξάνεται και πληθαίνει ο σχολικός πληθυσμός και στις δύο Κοινότητες και τα χειρότερα βρίσκονται μπροστά μας.

 

8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.